Lydudstyr

PA systemer

PA systemer højtalere

Når du skal vælge det rette PA system, er der mange ting at tage højde for. Der er mange faktorer, der har betydning for hvilke PA systemer, der måtte passe bedst til dig. Hvem er dit publikum, og hvor mange skal du nå ud til? Skal det være let og kompakt nok for én person at bære på, eller har du plads til noget lidt større? Hvor mange watt har du brug for, og hvad har du at gøre med? Og ikke mindst hvor stort er dit budget? Der findes nemlig mange forskellige lydanlæg i dag, og der er ingen tvivl om, at du langt henad vejen får, hvad du betaler for. Så hvad har du brug for?

PA systemer der passer til dit publikum

Det er vigtigt at overveje, hvor stort et publikum du står over for. Størrelsen af dit musikanlæg bør afhænge af, hvor mange du skal nå ud til. Der kan være stor forskel på, om du skal spille intimkoncert i en lille café eller nå de bagerste rækker i en stor koncertsal, og hvis du er gademusikant, skal man kunne høre dig trods støj i gadebilledet.

Måske skal du holde foredrag eller tale? Her skulle alle også gerne kunne høre dig, uanset hvor i rummet de befinder sig. Med det rette PA-anlæg kan du få en kompakt løsning, som er både nem at transportere og at bruge. Så er du sikker på at blive hørt – uanset om det er et stort eller lille publikum

Det gode PA system er den perfekte pakkeløsning

Et PA-anlæg er altså en nem løsning, når du skal nå ud til et publikum. Både fordi de er nemme at tage med sig, når man skal rundt og optræde, og fordi udvikleren har valgt de forskellige dele så som mikrofon, forstærker og højttaler, så de passer til hinanden og skaber den optimale lydoplevelse. Hvis du i stedet selv skulle sørge for at sammensætte et godt PA system, ville du opdage, at nogle forstærkere fungerer bedst med visse højttalere, og at du, hvis du ikke sætter dig ind i sagerne, kan ende med dårligere lyd. Det behøver du ikke at bekymre dig om, hvis du anskaffer dig denne slags alt-i-en-pakke af et lydanlæg.

Så hvad skal du overveje?

  • Hvor stort er dit publikum? Hvis du står overfor et stort publikum eller skal overdøve støjen i et udendørsmiljø, bør du overveje noget med flere watt. Det gælder også i rum med højt til loftet.
  • Er det kun til tale eller også til musik? Hvis du blot skal holde foredrag eller tale, kan du nøjes med et mindre anlæg, men hvis du spiller musik, bør du også have flere watt, da musik som regel har et større spænd af frekvenser end tale.
  • Skal det være stort eller småt? Er du villig til at slæbe på et tungt PA system for at få bedre kvalitet, eller kan du nøjes med noget lidt simplere for til gengæld nemt at kunne transportere det.


Til mobil diskotek: https://www.danguitar.dk/diskotek-hoejttaler-pakke-1

Transportabelt PA system: https://www.danguitar.dk/thornton-ebn12w-transportabelt-anlaeg-m-2-x-tradlos-mikrofon

Aktivt PA system med satellit højtalere: https://www.soundstorexl.dk/produkter/5548-aktive-hoejttalersaet/165817-ibiza-aktiv-lydsystem-22-1200w/

Til livekoncerter: https://www.danguitar.dk/lyd-anlaeg-pakke-3

PA system med subwoofer: https://www.soundstorexl.dk/produkter/5548-aktive-hoejttalersaet/178626-ld-systems-dave-18-g3-compact-active-pa-system/

Komplet PA system:https://www.soundstorexl.dk/produkter/5548-aktive-hoejttalersaet/173336-bst-21-komplet-pa-system/#aw_source=ps-405612bf-e700-4e75-bd93-2116c0c19694

Tilføj en kommentar...