Lydudstyr

Pladespiller test: Her er de bedste 4

pladespiller

Pladespillere er ikke, hvad de har været engang. Markedet er væsentlig indskrænket i takt med, at pladerne forældes og er blevet mere sjældne. Til gengæld kan du nu få pladespillere, der er mere moderne og højteknologiske end nogensinde før. Men hvilken skal du vælge – og hvad skal du gå efter? Det kan være lidt af en jungle at finde den helt rigtig model, da de fleste har forskellige og specifikationer og priser derefter. Derfor har vi testet fire forskellige type pladespillere – herunder den billigste og den bedste inden for hver model. Læs anmeldelsen her og blive guidet i at vælge den rigtige.

Dj-Pladespiller

DJ-pladespilleren er til dig, der ofte står ved DJ-pulten og spiller på diverse barer eller ved særlige anledninger. Du søger derfor som udgangspunkt en professionel model til en overkommelig pris. Vi har lavet en anmeldelse inden for kategorien nedenfor og fundet den bedste i test samt den billigste iblandt.

Testvinder: Pioneer PLX-500-K

Pioneer PLX-500-K

Testvinderen for DJ-pladespillere blev modellen Pioneer PLX-500. Pladespilleren har en række moderne funktioner som USB-indgang, så du nemt og hurtigt kan overføre plader digitalt. Designet er enkelt med et overskueligt layout, der er nemt at håndtere. Selvom den er egnet til professionelt brug, kan den også bruges hjemme i stuen, eller til dig der fortsat øver i håbet om en dag at kunne stå ved DJ-pulten og spille.

Modellen koster 2.597 kroner. Den kan både fås i sort og hvid med en vægt på 10,7 kg. Den er altså i den tunge ende, men med mulighed for at blive transporteret rundt omkring i tilfælde af professionelt brug ude. Drevet er direkte, og der medfølger både Pickup og støvlåg, så du kan stille den pænt på en reol eller kommode. Med denne model får altså meget for pengene, og modellen kan kategoriseres som prisstærk inden for DJ-pladespillere. 

Sådan spiller den

Pioneer PLX-500 formår at spille en analogisk lyd, der fremtvinger klare og solide toner. Den er derfor også god til dig, der bare gerne vil have mulighed for at spille dine plader derhjemme og få en klar og præcis lyd ud af det. Da den også er egnet til professionelt brug, er du allerede sikret et fremragende udbytte. 

Fordele og ulemper – Pioneer PLX-500:

 • Spiller en suveræn analogisk lyd, der er klar og solid
 • God til professionelt brug, men også hjemme i stuen til almindelig pladeafspilning
 • Høj kvalitet
 • Mulighed for digital overførsel via USB-stik – du kan optage dine vinylsamlinger digitalt
 • Vejer 10,7 kg – så er i den tunge ende
 • Koster 2.597 – en billig pladespiller. Prisstærk inden for sin kategori
 • Bedst i test
 • Original Pioneer nål medfølger ikke, men kan tilkøbes

Den billige: Reloop RP-2000 USB pladespiller

Reloop RP-2000 USB pladespiller

Er du på udkig efter en billig DJ-pladespiller, er der modellen Reloop RP-2000. Modellen bliver også kaldt en USB-pladespiller, da den har den funktion, at den har USB-udgang til digitalisering af plader. Det betyder, at den kan tilsluttes direkte til computeren, hvilket gør det nemmere for dig, når du digitaliserer dine vinyler. Den har flere funktionelle muligheder som blandt andet en kraftig motor og en vægt på 9,5 kilo.

Hvorfor vælge en billig pladespiller?

Det er begrænset, hvor mange penge du sparer ved at vælge den billige model frem for den, der har vundet i test. Fordelen med de to modeller, vi har fundet, er at DJ-udstyr generelt ligger i den høje prisklasse, men er fortsat en DJ´s vigtigste udstyr. Det kan derfor være en dyr omgang at anskaffe sig en DJ-pladespiller, medmindre man er villig til at gå på kompromis. Med den billige udgave får du stadig meget for pengene, samtidig med du er sikret god kvalitet.

Fordele og ulemper – Reloop RP-2000 USB:

 • Mulighed for USB-udgang til digitalisering af plader
 • Kan tilsluttes direkte til computeren
 • Pænt og enkelt design
 • Kraftig motor
 • Pickup medfølger – mulighed for at selv at sætte nummeret i gang
 • Billig model – koster 2.299 kr.
 • Begrænsede funktioner – til dig, der gerne vil gå på kompromis

1.0 HiFI-pladespiller

HiFI-pladespillere er for dig, der holder meget af en varm og solid lyd med mulighed for moderne funktioner, hvor du blandt andet kan tilslutte din pladespiller direkte til computeren via USB-udgang. Her får du en anmeldelse af testvinderen og den billige udgave af HiFI-pladespillere.

Testvinder: Reloop HiFI Turn 5 pladespiller

Reloop HiFI Turn 5 pladespiller

Testvinderen inden for HiFI-pladespillere blev modellen Reloop HiFI Turn 5 pladespiller. Modellen har en bred vifte af forskellige funktioner. Hvis du er særligt optaget af at finde en pladespiller, der har høj kvalitet, kan du roligt vælge denne model. Lyden er meget solid og velfungerende. Derudover er der en integreret motorkontrol med mulighed for at vælge tre forskellige hastigheder. Udover de mange forskellige specifikationer, er designet gennemført og elegant med guldetaljer og sort metal. 

Når du vælger en HiFI-pladespiller, kan det være svært at gå på kompromis med en række funktioner, hvis det netop er fordi, du går særligt meget op i en varm og intensiv lyd. Fordelen ved at vælge en HiFI-model er netop, at den findes i mange forskellige prisklasser, forskellige kvaliteter og specifikationer.

Særlige funktioner

Denne HiFI-pladespiller har med sine mange funktioner, høje kvalitet og veldesignet udseende vundet testen blandt de øvrige HiFI-pladespillere. Trods en pris på 6.250 kroner, formår den i den grad at leve op til sin pris. Ved at vælge en model som denne, får du altså meget for prisen. Den har desuden et direkte drev, der gør, at rotationen bliver mere præcis.

Fordele og ulemper – Reloop HiFI Turn 5 pladespiller:

 • Bedst i test blandt øvrige HiFI-pladespillere
 • Veldesignet og elegant
 • Høj kvalitet – du får meget for pengene
 • God og solid lyd
 • Direkte drev – ikke en nødvendighed, men gør rotationen mere præcis
 • Højdejusterbar arm så du sikrer pladen ikke bliver ødelagt
 • Tre motorer i forskellige hastigheder
 • En pris på 6.250 kroner

Den billige: Madison Vintage Pladespiller Sort

Madison Vintage Pladespiller Sort

Hvis du ønsker en model til en lidt billigere pris og med færre indstillinger og funktioner, har vi fundet et godt alternativt. Trods færre funktioner og et minimalistisk design, får du stadig meget for pengene. Modellen er til dig, der gerne vil gå på kompromis og ikke behøver den bedste kvalitet. Vi præsenterer dig for modellen Madison Vintage pladespiller. Modellen kan fås i skinnende, sort metal, der passer ind i de fleste hjem.

Funktioner

Modellen har tre forskellige hastigheder – herunder 33, 45 og 78. Den har en bæltedrevet pladetallerken, der sikrer en god og høj lyd, når pickuppen rammer pladen. Derudover medfølger der en adapter til dine singleplader, så du slipper for at tilkøbe det efterfølgende. Pladespilleren vejer kun 2,25 kilo og koster 599 kroner. Den er god til dig, der ikke har så meget plads, eller ønsker at den skal være diskret.

Fordele og ulemper – Madison Vintage pladespiller:

 • Diskret og minimalistisk design i retro-stil – let i vægt
 • Tre hastigheder – 33, 45 og 78
 • God til dig, der ikke behøver høj kvalitet og mange funktioner
 • Nem at håndtere – adapter til singleplader medfølger
 • Billig pris – kun 599 kroner
 • Bæltedrevet pladetallerken – sikrer god lyd
 • Få funktioner – men udmærket lyd

1.0 Retro pladespiller

Retro pladespillere er for dig, der ikke ønsker de klassiske og elegante pladespillere, vi har præsenteret dig for indtil nu. Retro pladespillerne fås i mange fede retro-loooks med indbyggede højtalere og en solid lyd. Find testvinderen og den billigste model her. 

Testvinder: Vintage Pladespiller m. Bluetooth

Vintage Pladespiller m. Bluetooth

Blandt de mange forskellige retro pladespillere, var det denne model, der vandt testen. Modellen hedder Madison vintage pladespiller og har den fordel, at den blandt andet er med bluetooth. Det betyder altså, at du kan afspille dine plader uden ledninger, hvilket gør den særlig transportabel. Derudover er den designet som en hvid kuffert, der giver dit hjem et andet udtryk med finurlige detaljer. Den lever derfor i den grad op ti navnet med sit retro-look. Modellen har indbygget højtaler med tilhørende volumekontrol, der kan intensivere lyden.

En ulempe ved at vælge retro pladespillerne er blandt andet, at der er indbygget højtalere. Højtaleren kan risikere, at lyden får en anden klang, fordi højtalerne går ind og forstærker lyden. Men hvis du godt kan lide, at musikken bliver forstærket i rummet, så du har mulighed for at justere lyden, kan du med fordel vælge denne model.

Pladespiller bluetooth og andre funktioner

Modellen har udover at være en pladespiller med bluetooth, USB og SD-indgange også mulighed for at optage plader. Derudover har du mulighed for at tilslutte dine høretelefoner, hvis du bor i lejlighed eller generelt risikere at skulle tage hensyn. Modellens drev er bæltedrevet, hvilket betyder, at motoren sidder ved siden af tallerkenen – det gør lydkvaliteten udmærket.

Fordele og ulemper – Madison vintage pladespiller:

 • Bedst i test inden for retro pladespillere
 • Mulighed for bluetooth-tilslutning, så du slipper for ledninger
 • Retro-look og cool i designet
 • Indbygget højtaler med volumekontrol
 • USB og SD-indgange – mulighed for at optage dine plader
 • Kun 699 kroner

Den billige: GPO Soho Pladespiller

GPO Soho Pladespiller

Hvis du synes, testvinderen var for dyr, men du var vild med designet, præsenterer vi her den billigste model i sortimentet hvad gælder retro højtalere. Modellen hedder GPO Soho pladespiller og er ligesom den forrige designet som en kuffert med indbygget pladespiller. Den har både indbygget stereohøjtalere og kan afspille vinyl plader. Funktionerne i denne model er lettere indskrænket og knap så moderne som testvinderen. Tilgengæld er du sikret gode, indbyggede højtalere.

Hvorfor vælge den billige?

Modellen har et lettere feminint udtryk, der med kombinationen af farverne sort, hvid og guld er perfekt til dig, der ønsket en diskret pladespiller. Derudover har du mulighed for at tilkoble pladespilleren til øvrige højtalere, så du får ekstra meget ud af lyden. Modellen vejer kun 2,5 kilo og er derfor nem at transportere ind og ud af dit hjem, hvis det bliver nødvendigt. Den koster 640 kroner og er dermed den billigste i sortimentet.

Fordele og ulemper – GPO Soho pladespiller:

 • Billigste model i sortimentet
 • Minimalistisk og let design
 • Indbygget højtaler med mulighed for at koble til flere højtalere
 • Nem at transportere rundt
 • Begrænsede funktioner – du må gå på kompromis med denne model
 • Ingen USB-indgang – du har ikke mulighed for at tilslutte den til din computer

USB-pladespiller

Hvorfor skal du vælge en USB-pladespiller, og hvad er det præcist, den kan? Med en USB-pladespiller har du mulighed for at koble den til computer, så du kan afspille dine plader computeren. Det giver dermed langt gode fordele og andre spillemuligheder.

Testvinder: GPO AMBASSADOR USB pladespiller cremehvid/brun

GPO AMBASSADOR USB pladespiller cremehvid/brun

Testvinderen blev modellen GPO Ambassador USB-pladespiller. Modellen har flere moderne funktioner, der leverer høj kvalitet og samtidig mulighed for god lyd. Udover at have USB-udgang giver den dig mulighed for at tilslutte Bluetooth, så du kan koble din mobilenhed eller andre enheder til. Derudover har den indbygget stereohøjtalere, som har den ekstra funktion at du kan tilkoble modellen til eksterne højtalere ved anledninger, der kræver ekstra høj volume.

Hvorfor købe testvinderen?

Udover modellens moderne specifikationer og høje kvalitet, er den produceret i et retro-design med en kombination af brune og hvide farver. Den er derfor skabt til dig, der for det første har en række præferencer til pladespilerens funktioner, men som også er vild med vintage. Udover de nævnte funktioner, får du en bærbar pladespiller. Med det menes der, at den har genopladeligt batteri. Du har desuden mulighed for at optage din plader via USB-stik.

Fordele og ulemper – GPO Ambassador USB-pladespiller

 • Moderne funktioner – herunder USB-udgang, bluetooth og genopladeligt batteri
 • Indbygget stereohøjtalere og mulighed for at koble eksterne højtalere til
 • Transportabel – mulighed for at have den med rundt
 • Mulighed for at optage plader via USB
 • Koster 1.1999 kroner – du får altså meget for pengene
 • Retro-stil og lidt bombastisk i designet, der forestiller en kuffert

Den billige: Ibiza pladespiller med USB / SD-kort optager

Ibiza pladespiller med USB / SD-kort optager

Og nu til den billige. Hvad er billigt, tænker du nok. Vi har fundet den billigste til dig, der ønsker en pladespiller med USB. Den har ikke helt ligeså mange funktioner som ovenstående model, men det er tæt på. Desuden er der ikke den store forskel i pris, men der er penge at spare – og det er vel udgangspunktet. Modellen heder Ibiza pladespiller med USB/SD-kort optager. Den er meget klassisk i designet, men kan måske give associationer til en robotstøvsuger, når man ser den.

Hvad kan den?

Denne billige model har blandt andet flere forskellige moderne funktioner som Led belysning, mulighed for at optage og afspille via USB og med et SD-kort. Hastighedsmæssigt kan du vælge tre forskellige, du kan bruge den til både Windows og Mac. Dog har du ikke mulighed for at tilslutte den Bluetooth, og den har ej heller genopladeligt batteri, men kræver derimod en strømforsyning, som medfølger. Modellen fås i sort og er knap så bombastisk, som nogle af de andre inden for samme kategori.

Fordele og ulemper – Ibiza pladespiller:

 • USB-indgang og mulighed for at optage plader via USB og SD-kort
 • Kan kobles til både Mac og Windows
 • Led belysning – perfekt til en god fest der kræver lys og pladespiller på én gang
 • 3 forskellige hastigheder – afgørende for pladens rotationer
 • Kræver strømforsyning, der medfølger – ingen genopladeligt batteri her
 • Den billigste inden for kategorien
 • Koster 1.899 kroner – er dermed i den billige ende
 • Designet minder lidt om robotstøversuger – tilgengæld fylder den knap så meget

Hvorfor pladespiller?

Hvorfor er det egentlig, du skal vælge en pladespiller og ikke et almindelig anlæg med surround? En pladespiller er anderledes og mere unik. Den giver dig nogle helt andre funktioner og en anden form for musik, end et almindeligt anlæg vil gøre. En pladespiller er især genial til dig, der har gamle plader liggende, men ikke længere kan få glæde af dem, fordi din støvede, gamle pladespiller er stået af. Ved at købe en ny og moderne pladespiller med højteknologiske muligheder, får du musik til kvalitet.

Med det indskrænkede og moderne marked for pladespillere, der er lige nu, kan det være en jungle at finde frem til den helt rigtige pladespiller. Vores anmeldelse er derfor også med udgangspunkt i fire forskellige typer af pladespillere, hvor vi har testet, hvilken inden for hver kategori der klarede sig bedst i test. Derudover har vi fundet de billigste inden for kategorierne til at hjælpe dig med at skelne dem fra hinanden. På den måde kan du hurtigt sammenligne modellernes funktioner, priser og andet.

Hvilken pladespiller skal man vælge?

Med udgangspunkt i vorespladespiller test, har du nu mulighed for at afgrænse din søgning efter den helt rigtige pladespiller. Det er altid meget individuelt, hvor meget man ønsker, den skal kunne. Det vigtigste er dog, at lydkvaliteten er i top – det vil med andre ord faktisk sige, at det er det vigtigste ved køb af pladespiller. Fælles for alle dem vi fandt, er, at der er god lydkvalitet i alle, men derefter varierer det også fra pladespiller til pladespiller i forhold til lydform.

Eksempelvis er der i tre af pladespillerne indbygget højtaler i – enten stereohøjtaler eller almindelig højtaler. I andre er der slet ikke indbygget højtaler, hvilket derfor kan være en afgørende faktor for lydens kvalitet. Højtalerne er normalt ikke en del af pladespilleren, da højtaleren får lyden til at virke voldsommere, end hvad den egentlig bør. Det er derfor noget, du bør være opmærksom. Søger du udenom pladespillere med højtalere, må du altså regne med en øget kvalitet og dermed også en højere prisklasse.

Bedste pladespiller

 Bedste pladespiller

For at finde den bedste pladespiller, bør du ud fra anmeldelserne gå efter modeller som DJ-pladespilleren – model Pioneer PLX-500, eller en model som HiFI-pladespilleren – Reloop HiFI Turn 5. Begge pladespillere har vundet prisen som bedst i test, og er de pladespillere med flest funktioner og den mest sikre kvalitet. Modellerne koster henholdsvis 2.597 og 6.250 kroner. Hvor DJ-pladespilleren både er beregnet til DJ-pulten, men også til hjemmet, er HiFI-modellen egnet til kvalitetspladespil derhjemme med mulighed for god og solid lyd.

Pladespiller tilbud

Det er altid nemt at blive fristet af gode tilbud eller billige priser. Dog skal du være opmærksom på, at vælger du en af de billigere modeller, vi præsenterede for dig, må du også regne med en væsentlig ringere kvalitet. Søger du derimod efter pladespiller tilbud, kan du være heldig at finde en med udmærket kvalitet til billigere penge og på den måde opnå besparelse.

Vælger du den billigste model, vi testede i anmeldelsen, får du modellen Madison Vintage pladespiller, der er en HiFI-model. Den er til dig, der kun spiller plader i et begrænset omfang, og derfor ikke har de store præferencer til din pladespiller. Tilgengæld ligger den i budgetklassen og er billig at skifte ud på længere sigt, hvis du på et tidspunkt får et ønske om at skifte den ud. Lyden er du dog sikret – den vil være autentisk og god.

Ligesom så meget andet sikrer du både den bedste kvalitet, men også det bedste pladespil ved at investere i en dyrere pladespiller. Priserne afspejler selvsagt modellernes kvalitet og udbytte. Ved at købe en dyrere model, slipper du for at skulle ud at købe en ny pladespiller inden for de næste år. De moderne funktioner og specifikationer afslører hurtigt, hvor længe du kan regne med, at pladespilleren overlever.

Hvilke andre af de bedste pladespillere skal nævnes?

Udover dem vi har testet i denne omgang, findes der også en række andre mærker, der hver især er blevet testet og anmeldt. Der findes blandt andet både enRega pladespiller og Project pladespiller, som er særligt egnet til dig, der ikke har de store præferencer til en pladespiller. De er gode, hvis du ikke har ejet en pladespiller tidligere, men blot ønsker at starte med de mest enkelte uden for mange specifikationer. Mange af pladespillerne kan nemlig være en smule avancerede, hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med en.

Hvilke modeller fandtes der?

For at gøre anmeldelsen mere overskuelig for dig i forsøget på at lede dig i den rigtige retning, får du her en opridsning af de modeller, vi præsenterede dig for. Mulighederne er nemlig mange, og det kan være svært at adskille de forskellige modeller fra hinanden. Du bør derfor først og fremmest vælge den model, der bedst matcher dine behov. Derefter bør du være særligt opmærksom på de mange forskellige specifikationer og funktioner, modellerne har. Det er ikke sikkert, du nødvendigvis har brug for mange, men derimod snarere en høj opløsning og kvalitet.

Vælg mellem følgende pladespillere:

 • DJ-pladespiller – til dig, der er DJ eller bare ønsker en solid lydkvalitet i hjemmet
 • HiFI-pladespiller – til dig, der ønsker en klassisk pladespiller med en solid lydkvalitet
 • Retro pladespiller – til dig, der gerne vil have indbygget højtaler og et vintage-look
 • USB pladespiller – ofte billige med mulighed for tilkobling til computeren

Rytmen.dk giver dig informationer om musikudstyr og lydudstyr.

Rytmen.dk  

5 stjerner – ud af 5 baseret på 184 anmeldelser.

Tilføj en kommentar...