Lydudstyr

Mikrofon preamps

mikrofon preampNoget af det værste, når man bare vil have en god session, er at opdage, at der er støj på dine optagelser. Det burde være så ligetil at lave god musik, men musikproduktion kan være lidt af en kompliceret affære. Det er jo ikke bare at spille løs. Ligesom det er vigtigt for guitaristen at vælge den bedste guitar, må produceren vælge det bedste udstyr, og selvom mange mikrofoner kommer med indbyggede forforstærkere, har du sikker opdaget, at der alligevel kan forekomme støj og forvrængning af lyden. Derfor bør du overveje at investere i en mikrofon preamplifier (forforstærker).

Den primære funktion for denne forforstærker er at forstærke outputsignalet fra mikrofonen til linjeniveau, så det kan bruges i bearbejdningen af lyden. Det er nemlig ofte sådan, at outputtet fra din mikrofon er under linjeniveauet, hvilket vil sige, at det skal forstærkes, inden det kan bruges til noget. Mange mikrofoner kommer med indbygget forforstærker, men de er desværre ofte ikke lavet til at give den optimale kvalitet. Derfor bør du overveje, om du kan lave denne tilføjelse til dit PA system.

Få en unik lyd

Og mikrofon preamps gør faktisk meget mere end at forstærke signalet. En anden af deres fornemste opgaver er nemlig at forbedre kvaliteten af lyden. Ikke mindst fordi de minimerer støj og forvrængning. Derudover kan de forskellige modeller også ofte give dine optagelser en mere eller mindre unik karakter. Derfor kan det komme meget an på smag, hvad der passer til dine musik. Nogle kan tilføre en vis dydbe eller varme til lyden, mens andre har en mere lys karakter. Der findes endda dem, som giver dig en retro lyd.

Det er altså værd at overveje og undersøge, hvilken slags forforstærker der møder lige netop dine behov. Alt efter hvad du optager, kan du måske have brug for mere end et input. De findes nemlig også med input til et eller flere instrumenter, som giver dig endnu mere kontrol over signalerne fra din mikrofon såvel som dine instrumenter. Der findes ligeledes nogle mere end et output, som igen skaber endnu flere muligheder for kontrol i din musikproduktion.

Der er mange fordele ved mikrofon preamps

Der er altså mange gode grunde til at undersøge dine muligheder, da det kommer meget an på behov, hvad du kunne have glæde af. Det korte af det lange er dog, at du får muligheden for at finjustere lyden fra din mikrofon, som i sidste ende bidrager til bedre optagelser. Fordelene ved eksterne mikrofon preamps er altså blandt andet:

  • At de forstærker mikrofonsignalet til linjeniveau, så de kan bruges i bearbejdelsen af din musik
  • At de forbedrer lydkvaliteten ved at minimere støj og forvrængning
  • At de kan give din optagelse et helt særligt præg – for eksempel en mere retro lyd

Det er desuden værd at bide mærke i, at der er grænser for, hvor meget du kan ordne med diverse plugins, hvis du ikke har fået en ordentlig optagelse fra start. Netop det bør du altså sørge for, at du gør.Bedst i test: https://www.soundstorexl.dk/produkter/6462-mikrofon-preamps/174291-dbx-286s-mikrofon-preamp/

Bedst til prisen: https://www.soundstorexl.dk/produkter/6462-mikrofon-preamps/178109-warm-audio-wa-412/

Mest populære: https://www.soundstorexl.dk/produkter/6462-mikrofon-preamps/178111-warm-audio-wa-73/

preamp

dbz286s

pre amp

focusrite isa one

art tube mp

mikrofon preamp

universal audio 6176

portico 5032

audient asp800

ua 6176

preamps

focusrite octopre mkii

dbx 286 s

universal audio solo 610

isa one

elberg

rme octamic

Tilføj en kommentar...