Lydudstyr

RCA kabler: Her er de bedste i test

rca kabler

Langt de fleste danskere har på et eller andet tidspunkt haft et rca kabel i hænderne. Dette skyldes nemlig, at dette lille kabel anvendes til en bred vifte af elektroniske produkter, som den almindelige dansker nok vil være storforbruger af. Hvis du f.eks. har en cd-afspiller eller Dvd-afspiller, så er chancerne ret gode for, at du har dem tilsluttet via et rca kabel.

Du kender dem sikkert godt ikke? Det drejer sig nemlig om de to- eller trefarvede stik (rød/hvid eller rød/hvid/gul), der kan findes i hver ende af rca kablet. Disse kabler har den funktion, at de viderefører lyd eller billeder til en anden enhed, såsom et fjernsyn eller et stereoanlæg.

Nu hvor du kender terminologien, så er det på tide at gå i gang med denne lille guide om de farvede små rca kabler, så du kan være bedre informeret, inden du skal ud og købe dit næste rca kabel.

Vi kan ligeså godt starte med de bedste bud på gode rca kabler, hvor top 3 bedste rca kabler er anbefalet af eksperter på området fra SoundstoreXL.dk. Chat med en lyd- og lysekspert her, hvis du alligevel skulle føle dig usikker efter at have afsluttet denne artikel.

RCA Phono Kabel 2 x RCA Han til 2 x RCA Han fra Adam Hall

RCA Phono Kabel 2 x RCA Han til 2 x RCA Han fra Adam Hall

Hvis du er musiknørd, så er chancen for at du ejer en pladespiller nok temmelig stor. Der er nemlig ikke noget, der lyder bedre end musik afspillet på vinyl. Tilslut din pladespiller til dine yndligshøjtalere med disse kvalitetsstik fra Adam Hall.

Fordele

 • God værdi for pengene
 • Enkelt, men smukt design
 • Stereo stikket leveres i metal med guldplatinering
 • Diskret farvekodning på stikkene, så du nemt kan kende forskel.

Ulemper

 • Ikke de helt store. Du får simpelthen mere, end hvad du betaler for.

Dette rca stik gør ganske enkelt, hvad det skal og oven i købet til en ganske rimelig pris. Hvis du for nylig har anskaffet dig en pladespiller, så kan du roligt investere de små 90 kroner til dette kabel.

Vurdering: perfekt til privat brug.

RCA Phono Kabel 2 x RCA Han til 2 x RCA Han fra Cobra

RCA Phono Kabel 2 x RCA Han til 2 x RCA Han fra Cobra

Hvis du elsker musik, så er du simpelthen nødt til at forkæle dig selv med en pladespiller. Der findes nemlig ikke noget, der kan slå følelsen af at sætte pickup-nålen ned på en vaskeægte vinylplade. Disse kvalitets RCA-stik fra Cobra giver dig mulighed for at tilslutte din pladespiller på enkel vis.

Fordele

 • Godt begynderkabel
 • Kabel i høj kvalitet, der kan holde i rigtig mange år
 • Farvekodning på stikkene, så du nemt kan kende forskel.

Ulemper

 • Designet kunne godt være lidt mere elegant.

Dette rca stik ligger i den billige ende, men dette betyder dog ikke dårlig kvalitet – snarere tværtimod. Dette stik egner sig perfekt til en stille aften med en kop te eller et glas vin og en god plade på afspilleren.

Vurdering: perfekt til privat brug.

RCA Phono Kabel 2 x RCA Han til 2 x RCA Han fra Roland

RCA Phono Kabel 2 x RCA Han til 2 x RCA Han fra Roland

Hvis du er professionelt udøvende musiker, så kender du sikkert allerede til Rolands fremragende RCA-stik fra deres Black Series. Dette lækre stik er designet med ekstra høj densitet, der vil være med til at give dig den bedste overførsel fra dine instrumenter til dine forstærkere. Der skulle jo helst ikke arbejde med noget, der er andenrangs, så musikken vil lide under det.

Fordele

 • Kraftig kvalitet
 • Livstidsgaranti
 • Spiralkobberafskærmning
 • Den lave kapacitet gør, at du vil få den allerbedste lytteoplevelse i fuld frekvens.

Ulemper

 • Ikke nogen der er værd at nævne.

Roland er ganske enkelt synonymt med kvalitet, og disse RCA-stik er såmænd ingen undtagelse. Selvom du sagtens kan finde stik fra Roland, der koster mere, så vil dine instrumenter alligevel være i rigtig gode hænder med disse connectors.

Vurdering: perfekt til privat brug.

Analogt RCA-kabel fra Pioneer DJ

Analogt RCA-kabel fra Pioneer DJ

Hvis du er studietekniker eller måske dj, så kender du uden tvivl betydningen af at have noget pålideligt grej. Uanset om det drejer sig om mixer, forstærker eller noget helt tredje, så skal du sørge for at dit udstyr er i topklase; og med dette analoge RCA-kabel fra Pioneer har du et rigtig godt udgangspunkt.

Fordele

 • Yderst smidigt kabel, der giver mindre belastning
 • Nikkelbelagte stik, der giver langt større holdbarhed
 • Skruemekanisme til en perfekt tilslutning.

Ulemper

 • Prisen er måske en kende høj for mange.

Dette analoge RCA-kabel fra Pioneer er kablet for de professionelle, der arbejder med musikproduktion på dagsbasis. Dette slidstærke kabel er stærkt nok til at have med i kufferten til at blive tilsluttet i et utal af spillesteder i land og by. Forvent førsteklasses lyd, og dermed et godt afkast på din investering.

Vurdering: perfekt til privat brug.

Adapter Kabel 2 x RCA Phono Han til 2 x RCA Phono Hun fra Adam Hall

Adapter Kabel 2 x RCA Phono Han til 2 x RCA Phono Hun fra Adam Hall

Man kunne sagtens forledes til at tro, at det hele i dag går ud på at spare så meget plads som overhovedet muligt, når det kommer til ens hi-fi udstyr. Dette giver da også til en vis grad god mening, men man skal jo stadig helst have noget ordentlig grej. Disse RCA-stik giver dig mulighed for at tilslutte din enhed, hvilket gør den perfekt til et hjemmesetup; og det er uanset, om det drejer sig om hjemmebiografen eller musikanlægget.

Fordele

 • Et rimeligt stik uden at det behøver koste en bondegård
 • Glimrende overførsel af frekvenser.

Ulemper

 • Ikke verdens mest holdbare design.

Dette rca-stik er måske ikke til tekniknørderne, men mindre kan selvfølgelig også gøre det. Med dette stik for du altså tilslutning uden de store dikkedarer, der trods alt nok skal holde en hel del år.

Vurdering: perfekt til privatbrug.

Adapter Kabel 2 x XLR Han til 2 x RCA Phono Han fra Adam Hall

Adapter Kabel 2 x XLR Han til 2 x RCA Phono Han fra Adam Hall

Du har glædet dig i ugevis til den kommende fodboldlandskamp; vennerne er inviteret; drikkevarene og saltskruerne ligeså. Det eneste, der nu mangler, er at tilslutte fjernsynet til højtalersystemet, så I alle kan få en oplevelse, der næsten matcher en tribuneplads i Parken. Med disse adapterkabler fra Adam Hall vil i være sikre på, at lyden i det mindste er i orden – selv hvis spillet ikke helt rammer samme niveau.

Fordele

 • Et kvalitetsstik til en god pris
 • Mange tilslutningsmuligheder.

Ulemper

 • Plastik beklædningen på selve stikkene har en tendens til hurtigere at være modtagelige overfor skader.

Dette rca kabel video er til trods for dens billige pris faktisk et ganske ok lille stik, der nemt kan tilsluttes de fleste hjemmebiografer eller hi-fi systemer. Landskampen skal derfor nok kunne nydes i fulde drag.

Vurdering: perfekt til privatbrug.

Heavy-duty Kabel 6.3mm Jack Stereo til 2 x RCA Phono fra Roland

Heavy-duty Kabel 6.3mm Jack Stereo til 2 x RCA Phono fra Roland

Hvis du hører til en af de mange guitarister med drømme om at tage hobbyen til det næste niveau, så er det selvfølgelig vigtigt med råt talent. Man faktisk er talent ikke altid nok; du skal nemlig også have det rigtige udstyr. Fra den helt rigtige guitar, forstærker, pedaler og kabler; tag dit grej alvorligt, og du vil kunne høre en klokkeklar forskel i din lyd næsten øjeblikkeligt. Hvis du allerede har det meste udstyr, men mangler et par gode kabler, så har du her dit næste indkøb.

Fordele

 • Ekstremt robuste stik
 • En kraftig kabelkvalitet
 • Livstidsgaranti
 • Fantastisk lydgengivelse grundet den høje densitet.

Ulemper

 • Kort kabellængde, hvilket gør det mindre velegnet til live-optrædener.

Roland leverer endnu en gang varen til såvel professionelle og amatørmusikere med disse kabler. Med et særdeles robust design vil disse RCA kabler være prikken over i’et i dit arsenal.

Vurdering: til professionel såvel som privat brug.

RCA Phono Kabel 2 x RCA Han til 2 x RCA Han fra Adam Hall

RCA Phono Kabel 2 x RCA Han til 2 x RCA Han fra Adam Hall

Enhver musikentusiast med respekt for sig selv vil, udover pladesamlingen, selvfølgelig også have noget godt udstyr at afspille musikken på. Dette phono kabel til subwoofer vil derfor være den perfekte måde at give den absolut bedste lytteoplevelse de næste mange år ud i fremtiden; og med en skarp pris og hurtig levering, burde dette være en af årets nemmere beslutninger.

Fordele

 • Billigt, og med kvaliteten i orden
 • Robuste guldplatinerede metalstik
 • Farveopdelte stik, der gør, at du aldrig vil blive forvirret.

Ulemper

 • Selve kablets beklædning er måske ikke det mest robuste.

Dette rca-stik er et absolut must, hvis man ønsker at tilslutte enten en subwoofer, forstærker eller måske en video projektor. Du kan desuden altid regne med den sædvanlige Adam Hall kvalitet, og det gælder selvfølgelig også dette stik – der oven i købet kan købes til en slik.

Adapter Kabel 2 x RCA Phono Han til 2 x 6,3mm Jack Mono fra Roland

Adapter Kabel 2 x RCA Phono Han til 2 x 6,3mm Jack Mono fra Roland

Rolands Black Series er første og sidste stop, når det gælder professionelt musiker udstyr. Ved at bruge de absolut bedste materialer er Roland endnu en gang garant for et RCA kabel, der først og fremmest vil holde i rigtig mange år. Med en densitet på et særdeles højt niveau vil disse Rca kabler give dine instrumenter den reneste og mest pålidelige lyd, og således få dit talent til at skinne om kap med solen.

Fordele

 • Et skærmet rca kabel med et robust design, der er bygget til hårdt brug
 • Kraftige stik med farveopdeling
 • Livstidsgaranti.

Ulemper

 • Kombinationen af plast og metal i stikkene, i stedet for blot metal.

På trods af plastelementerne i selve stikkene, så er der dog stadig tale om et særdeles holdbare rca kabler. Disse kabler er perfekte til turnerende musikere, hvis udstyr skal kunne tåle nogle hårde slag undervejs.

Vurdering: til professionel brug.

Adapter Kabel 2 x RCA Phono Han til 2 x 6,3mm Jack Mono fra Adam Hall

Adapter Kabel 2 x RCA Phono Han til 2 x 6,3mm Jack Mono fra Adam Hall

Adam Hall vender tilbage med et prisvenlige Rca kabler, der passer glimrende til at lave sin helt egen hjemmebiograf eller lydsystem. Der er her tale om et elegant og enkelt design, der uden tvivl vil tiltale mange vordende kunder, der samtidigt ikke ønsker bruge en formue på rca kabler.

Fordele

 • Rca kablernes stik leveres forgyldte
 • Klar og tydelig farveopdeling i to indgraverede farver
 • Alsidighed ved disse stik er et yderligere plus.

Ulemper

 • Grundet den billige pris, så er dette ikke professionel kvalitet (dette bør dog ikke være et decideret negativt punkt, idet man selvfølgelig får, hvad man betaler for).

Disse alsidige rca kabler kan bruges af alle; fra studieteknikeren og den professionelle musiker til privatpersoner med hi-fi drømme. Der er kort sagt tale om et kvalitetsstik til samme pris som to fadøl ude i byen.

Vurdering: til professionel såvel som privat brug.

Adapter Kabel 6.3 mm Jack mono til 2 x RCA Phono Han fra Adam Hall

Adapter Kabel 6.3 mm Jack mono til 2 x RCA Phono Han fra Adam Hall

Disse rca kabler fra Adam Hall med Jack mono er blandt andet designet til at tilslutte instrumenter til en forstærker. Med en glimrende lyd til prisen vil disse adapter kabler være det perfekte supplement til musikere i et tidligt stadie af deres karrierer – eller professionelle, der ikke ønsker at spendere en formue på deres Jack stik.

Fordele

 • God pris
 • Høj funktionalitet
 • Klar og tydelig farveopdeling.

Ulemper

 • Disse rca kabler er med deres plastdesign desværre ikke i så robust en kvalitet, som man måske kunne ønske sig; men til gengæld er de til at udskifte, hvis der skulle ske noget undervejs.

Selvom der er tale om et rca kabler til folk på et budget, så er der bestemt intet galt med kvaliteten set i forhold til prisen. Disse kabler vil derfor nok passe bedst som et reservestik til musikere – i tilfælde af uheldet skulle være ude.

Vurdering: bedst til folk på et budget

Adapter Kabel 3,5mm Jack Stereo til 2 x RCA Phono fra Cobra

Adapter Kabel 3,5mm Jack Stereo til 2 x RCA Phono fra Cobra

Disse 3.5 mm rca Jack kabler fra Cobra er et prisvenligt alternativ til mange andre rca kabler på markedet i dag og vil være en godt supplement til sønnens første anlæg. Med en ok lydkvalitet og et kabel på halvanden meter vil dette mono Jack stik være den perfekte tilføjelse til teenageværelset, når der skal spilles højt. Om du samtidigt også ønsker at investere i et par hovedtelefoner er selvfølgelig helt op til dig.

Fordele

 • Disse rca kabler hører til de billigste på denne liste
 • Klar og tydelig farveopdeling.

Ulemper

 • Grundet den billige pris, så får man såmænd også, hvad man betaler for; men så længe man er klar over dette, så vil der nok ikke være de helt store overraskelser.

Rca kabler kommer som bekendt i alle priser og kvaliteter, så hvis man er ude efter noget top professionelt, så er disse rca kabler nok ikke det rigtige valg.

Digitalt RCA kabel fra Pioneer

Digitalt RCA kabel fra Pioneer

Disse digitale kabler fra Pioneer er med deres nyskabende design et fantastisk bud på et rigtig dj-kabel. Dette skyldes først og fremmest, at rca kablerne leverer en hurtig lavfrekvens respons, der faktisk er noget, som gør sig rigtig godt i forbindelse med elektronisk musik. Disse digitale rca kabler er et absolut must til dj udstyret – i studiet såvel som i klubben.

Fordele

 • Afskærmning, der eliminerer elektrisk interferens fra det andet udstyr
 • Rca kablerne leveres med en kabelbeskytter, der formindsker enhver støj fra de andre kabler
 • Nikkelbelagte stik med gevind, der gør stikkene ekstra robuste.

Ulemper

 • Ikke nogen der er værd at nævne.

Disse rca kabler er med deres smidige kabler, robuste stik og klare farveopdeling det perfekte gear til professionelle dj’s og vil gøre sig godt i både studiet såvel som på scenen.

Interconnect kabel XLR Han til RCA fra Roland

Interconnect kabel XLR Han til RCA fra Roland

Hvis du bruger en preamp til din pladespiller, så er det derfor nødvendigt også at bruge et interconnect kabel for at tilslutte til en forstærker. Roland står for dette glimrende interconnect kabel, der også vil være i stand til at blive brugt i professionelle sammenhænge, såsom biografer.

Fordele

 • Der er tale om ”Heavy Duty” rca kabler
 • Kobberafskærmningen i spiralform vil være med til at levere den bedste lyd
 • Iltfri kobber i ledningerne
 • Livstidsgaranti.

Ulemper

 • Ikke nogen der er værd at nævne.

Disse interconnect kabler fra Roland er professionelle kabler, der altid leverer varen med en perfekt overførsel af signaler. Uanset om du er privatperson eller f.eks. biografejer, så vil du ikke gå galt i byen med disse kabler; og med deres robuste design så behøver du det næste lange stykken tid ikke bekymre dig, om de nu skulle holde til strabadserne.

Adapter Kabel 2 x 6.5 mm Jack mono til 2 x RCA Phono fra Accu-Cable

Adapter Kabel 2 x 6.5 mm Jack mono til 2 x RCA Phono fra Accu-Cable

To stk. Jack rca kabler, der kan anvendes til bl.a. at tilslutte instrumenter og forstærkere. Hvis du er på udkig efter et robust og alsidigt rca og Jack kabel, så vil du slet ikke være dårligt stillet med denne model. Uanset om du ønsker at tilslutte dine instrumenter eller din forstærker, så kan du for ganske få penge hermed sagtens kunne gøre dette. 

Fordele

 • Klar og tydelig rød/hvid farveopdeling
 • 1.5 meter kabel, der passer til langt de fleste privates behov
 • God kvalitet for pengene.

Ulemper

 • Ikke et produkt, der er designet til at blive anvendt professionelt.

Disse rca- og Jack kabler er en prisvenlig og hurtig måde at tilslutte sit audio udstyr på uden alt for mange svinkeærinder. Der er her tale om ren funktion, der dog ikke helt kan måle sig med kabler i den dyrere ende af skalaen.

Adapter Kabel RCA Phono Han til 2 x RCA Phono Hun fra Adam Hall

Adapter Kabel RCA Phono Han til 2 x RCA Phono Hun fra Adam Hall

Et sæt rca kabler til en ren discountpris. Hvis du blot skal have et nogle kabler til at tilslutte din lyd, så kan det ikke gøres meget enklere end med disse; og med hurtig levering oven i hatten, så bliver det vist ikke særlig meget nemmere.

Fordele

 • Klar og tydelig rød/hvid farveopdeling
 • 1.5 meter kabel der passer til langt de fleste privates behov
 • God kvalitet for pengene.

Ulemper

 • Ikke den bedste kvalitet af stik, og blot en længde på 25 cm.

Disse audio og rca kabler fungerer overraskende godt og kan jo erhverves for en ganske beskeden sum penge – hvilket uden tvivl er en fordel; for på denne måde kan du nu bruge dine penge på andre ting. F.eks. nogle nye plader eller lækkert hi-fi udstyr.

Tilføj en kommentar...