Lydudstyr

Kæmpe test af Recordere!

Recordere, lydoptagere eller digitale recordere – kært barn har mange navne. Vi har samlet nogle af de aller bedste recordere i rytmen.dk’s store test om de bedste recordere på markedet indenfor nogle forskellige kategorier. Følg med her under og find den der passer lige netop til dig.

BEDST I TEST – Zoom H1n RecorderSe pris
MEST POPULÆRE – Zoom H5 RecorderSe pris
DEN SMARTE – Zoom H6 RecorderSe pris
DEN BILLIGE – Zoom h4n RecorderSe pris
POPULÆR I UDLANDET – Zoom H2N Se pris
Tilbehør til Zoom Recordere
TILBEHØRSPAKKE – ZOOM H1nSe pris
TILBEHØRSPAKKE – ZOOM H2nSe pris
TILBEHØRSPAKKE – ZOOM H5Se pris

BEDST I TEST – Zoom H1n Recorder

Zoom H1n Recorder

BEDST I TEST – Zoom H1n Recorder

I rytmen.dk’s store test af recordere er vi faldet over denne recorder fra Zoom ved navn H1n. Vi kan afsløre allerede nu, at Zoom Recordere klart har været dominerende i denne test, og er derfor også løbet med en stor del af priserne i denne store test. Denne H1n recorder fra Zoom er både lille og elegant, men også en billig recorder, hvilket jo kun er en fordel. Denne er vores test vinder, da den levere et perfekt resultat og her får du virkelig meget recorder for pengene, så om du er nyopstartet journalist eller laver podcast, så passer denne virkelig godt.

Recorderen er bygget op omkring en X/Y stereo mikrofon, hvilket skaber den perfekte og klare stereo lydoptagelse. Derudover finder man også nogle indstillinger på recorderen der blot gør den endnu bedre. Dette er ting som track marker, low cut filter, level, volumen og auto record. Disse effekter gør det endnu nemmere for dig som bruger at fokusere på at indtale dine eller jeres ideer og skitser på recorderen.

Recorderen kører på batterier og har op til 10 timers optagelses tid på to stk. AAA batterier. Derudover kan den bruges med et mini SD kort, som i dag kan fåes i et utal af størrelser. Den digitale lydoptager er udstyret med et gevind hvorpå der kan påmonteres et stativ til recorderen, så den kan stå mellem interviewer og den bliver interviewet.

Alt i alt er vi på rytmen.dk meget imponeret af denne recorder der virkelig levere det der forventes og mere til med en lang række lækre funktioner og effekter, som gør oplevelsen med denne recorder fantastisk.

MEST POPULÆRE – Zoom H5 Recorder

Zoom H5 Recorder

MEST POPULÆRE – Zoom H5 Recorder

Som den mest populære recorder er denne Zoom H5 recordere udvalgt, men også dokumenteret som den mest populære. I disse tider, hvor især podcast er blevet utroligt populære, stiger efterspørgslen for recordere også, hvilket gør, at nogle modeller virkelig springer én i øjnene og det må man sige, at Zoom H5 gør. Zoom H5 levere en lyd i absolut særklasse med en lyd der ligger mellem 96 kHz eller 24 bit. Dette levere den endda direkte til SD, SDHC eller SDXC kort, hvilket blot gør optage mulighederne endnu større. Til denne recorder kan der også tilkobles to mikrofoner, hvilket giver mulighed for blandt andet at lave podcast hvortil det er en vært og en gæst, to værter eller andre setups, som kræver to mikrofoner.

På baggrund af tilkoblingsmuligheder bliver denne recorder derfor også ideel til sådan noget som podcast optagelser, da har så mange muligheder. Det er derfor også typisk podcastere der bliver solgt denne recorder til. Sådan noget som ‘Her Går Det Godt’ med Peter Falktoft og Esben Bjerre bliver lavet på netop en recorder som denne.

Alt i alt anbefaler rytmen.dk denne, da lyden er uovertruffen og man får rigtig meget for pengene i denne.

DEN SMARTE – Zoom H6 Recorder

Zoom H6 Recorder

DEN SMARTE – Zoom H6 Recorder

I klassen for den smarte og ikke mindste geniale har vi, også fra Zoom, deres H6 model, som er en recorder med 6 inputs, som derudover også har en liste med features der gør, at det bliver et mobilt lydstudie. Noget af det helt unikke ved denne Zoom H6 recorder er, at den åbner muligheder for at kunne specialdesigne din recorder præcis efter det du ønsker dig. Der er ingen begrænsninger for, hvad du kan opnå med denne recorder. På de forskellige inputs der er i optageren er 4 af dem udstyret med endnu flere effekter, blandt andet XLR-inputs på siden. Alle 6 inputs har muligheden for 3 styrker af phantom power og deres kan de også individuelt indstilles med gain og pad funktioner, hvilket gør, at du kan optage mange forskellige og differentieret lyde ad gangen.

Du har mulighed for med denne Zoom H6 lydoptager at montere hvilken som helst mikrofon der ønskes. Heriblandt kan sådan noget som M/S stereo mikrofonen nævnes, XY stereo mikron eller en shotgun mikrofon, som blot er nogle af de mikrofon typer der er kompatible med denne optager.

Ligesom dens lillebror, Zoom H5, har denne også en optagemulighed i super kvalitet, hvor den kan optage op til 96 kHz eller 24 bit direkte ind på SD kort, SDHC kort eller SDXC kort. Derudover kan denne lydoptager også tilkobles direkte til blandt andet et videokamera, indbyggede højtalere eller lignende, som gør, at Zoom H6’eren faktisk bliver til et 6 ind, 2 ud lydkort.

DEN BILLIGE – Zoom h4n Recorder

Zoom h4n Recorder

DEN BILLIGE – Zoom h4n Recorder

I klassen for den lidt mere prisvenlige recorder har vi Zoom H4n PRO, hvilket er en lille let og transportabel recorder, som oftest bruges i forhold til lydoptagelser. Denne lille anordning er, ligesom de andre Zoom modeller, propfyldt med funktioner, som gør at den er perfekt til videolyd, enten som underlæg eller til real time lyd.

Dette er sam sagt den vi har valgt at fremhæve som den billige recorder, hvor man stadig får helt sindsygt meget for pengene sammenlignet med de resterende recordere på markedet. Derfor har vi taget denne med i den store test af recordere, da den fremhæver sig på en fordelagtig pris og sætter sig aftryk i kategorien for recordere. Denne recordere oftest set bruges til brainstorming eller lydoptagelser der relatere sig til musik produktion, da den kan have hele sange fra start til slut.

POPULÆR I UDLANDET – Zoom H2N

Zoom H2N

POPULÆR I UDLANDET – Zoom H2N

En af de mest populære recordere er denne Zoom H2n, som er en recorder der går under betegnelsen for mini recordere. Denne Zoom model er blevet udstyret med nye og meget bedre mikrofoner samt et digitalt display. Derudover har denne Zoom H2n 5 indbygget mikrofoner, hvilket gør, at den optage i op til et fire kanals surround sound. Derudover er denne optager ideel til ting som reportager, hvor man har brug for en optage enhed med sig på farter – hertil kan live interview uden kamera nævnes. Derudover er den også ofte set i forbindelse med videokamera, hvor den bidrager med ekstra lyd styrke. Zoom H2n er indbygget med et USB 2.0, hvilket gør, at den hurtigt kan overføre lydoptagelser fra optager til computer på farten og derfor kan projekter hurtigt oploades og sendes afsted.

Tilbehør til Zoom Recordere

Tilbehørspakke – Zoom H1n

Tilbehørspakke - Zoom H1n

Tilbehørspakke – Zoom H1n

I den første bunke af tilbehør til vores ovennævnte beskrevet recordere har vi her tilbehørspakken fra vores test vinder, nemlig ZOOM H1n. I denne tilbehørspakke får du det essentielle, som passer til modeller. Heriblandt kan stativ blandet andet nævnes sammen med et etui og en holder, hvorpå du kan gøre ZOOM H1n bærbar og håndholdt. Derudover er der også en lille kugle af skum, hvilket gør, at ZOOM H1n kan bruges udendørs også uden at vinden er en faktor.

Tilbehørspakke – Zoom H2N

Tilbehørspakke - Zoom H2N

Tilbehørspakke – Zoom H2N

Ligesom ovenstående pakkeløsning har vi her en pakkeløsning der passer perfekt til modellen ZOOM H2N. Dette er den ideele pakke, hvor du får alt hvad du skal bruge til din ZOOM H2N recorder og lydoptager. I denne pakkeløsning er det værd at fremhæve etuiet der giver ekstra beskyttelse til når denne er med på farten. Derudover er der et super flot stativ i et mega fedt design med, og i denne pakkeløsning er der også en ekstern mikrofon med, som kan sættes på stativet og derved skabe en endnu bedre optagelseslyd. Denne kommer med en ledning der gør, at du kan sidde med mikrofonen i hånden, mens at recorderen ligger på bordet.

Tilbehørspakke – Zoom H5

Tilbehørspakke – Zoom H5

I vores sidste tilbehørspakke har vi valgt at tage denne tilbehørs pakke med til den helt fantastisk ZOOM H5. Som man kan fornemme i vores anmeldelse af ZOOM H5 er vi helt oppe og køre over denne og dens endeløse muligheder, og denne tilbehørs pakke gør ikke mulighederne mindre. Der er i denne pakke en vindhætte med, der holder vinden 100% ude og gør, at der på ingen måde kan forekomme nogen lyd fra vind der kan ødelægge det optagede. Derudover er der også en lille fjernbetjening med, der gør at du kan kontrollere enheden fra en længere distance og derved åbne endnu flere kreative muligheder. Til sidst er der nogle kabler med i denne pakke der blandt andet hjælper med at forbinde line out til et kameras mic input. Derudover er der også en splitter til hovedtelefoner og et ekstra oplader kabel til ZOOM H5.Zoom recorder

Der findes mange forskellige udgaver af Zoom recordere, fælles for alle modellerne er dog deres primære formål nemlig at optage god lyd. Zoom er derfor altid det sikre valg, hvis du for eksempel skal lave et interview, optage musik eller bare lege med forskellige kompositioner samt kombinationer af lyd.

Kort sagt er en Zoom recorder en håndholdt optager, der er udstyret med alt lige fra en til flere mikrofoner. Dette skyldes, at optagerne hver især egner sig godt til forskellige brugssituationer. Alt efter hvad du skal bruge din Zoom recorder til, bør du derfor undersøge flere forskellige optagere nærmere, så du kan finde frem til den Zoom recorder, der egner sig bedst til din brugssituation.

Desuden er det, når du investerer i en Zoom recorder, også vigtigt at du overvejer, hvad du forventer af dit nye teknologiske udstyr. Eftersom behovene per person er forskellige, er optagerne nemlig også forskellige i forhold til deres egenskaber. Der er således væsentlig forskel på optagerne, ligesom der også er væsentlig forskel på, om du skal bruge din Zoom recorder til store musikalske kompositioner eller til almindelig hverdags brug.

Hvorfor bruge en Zoom recorder?

Der er mange gode grunde til, hvorfor, hvor og hvornår du skal bruge en Zoom recorder. Først og fremmest bruges denne form for optager oftest til at optage lyd i form af musik. De mange kanaler, surroundsound og stereo som du ofte finder i optagerne, giver dig nemlig i stor grad mulighed for at sammensætte musik, som det passer dig. Du behøver derfor hverken et lille band eller et stort orkester for at skabe musik med en professionel lyd samt en god klang.

En anden stor fordel ved at benytte en Zoom recorder er desuden, at disse er yderst fleksible. Du skal derfor ikke være bange for at gå glip af en god lyd, du kan nemlig tage din optager med, uanset hvor du befinder dig.

Derfor bør du investere i en Zoom recorder

Hvis du er et musikalsk menneske, der bare venter på at komme ud med din egen personlige lyd, så vil en Zoom recorder hurtigt blive din bedste ven samt dit nye en-mands band. Med sådan en optager kan du nemlig slippe din indre stemme fri på din helt egen måde, og så har du mulighed for at gemme optagelserne, så dine bedste kompositioner aldrig går tabt.

Det kan også være, at du er mere menneskeinteresseret. I dette tilfælde vil en Zoom recorder også være en særdeles god investering, da du med denne får mulighed for at gemme interviews og samtaler med personer, som du finder interessante. Derudover er en Zoom recorder også god til at glæde andre med værdifulde og personlige minder. Optageren kan nemlig være med til at genskabe mindeværdige billeder i hovedet fra gode tider, der måske ikke lige kommer igen indenfor den nærmeste fremtid.

Der er altså mange fordele ved at investere i en Zoom recorder, det er derfor helt op til dig at beslutte, hvorfor denne form for optager vil være fordelagtig for lige netop dig.

Tilføj en kommentar...