Lydudstyr

Signalprocessorer

signalprocesser

I denne artikel har vi kigget på en masse forskellige signalprocesser og samlet dem alle sammen på et sted. Vi vil gøre det så nemt som muligt for dig at finde lige præcis det du skal bruge. Underneden kan du se en lang række af forskellige signalprocesser, der kan hjælpe dig til at opnå den optimale performance.

Højttaler styring

Effektprocessorer er designet til at skabe et ekstraordinært twist i en DJs performance ved, at kunne styre delays og reverbs af multieffekter. Dette er et utrolig vigtigt redskab for mange musikkere specielt DJ, da det giver dem muligheden for at kunne justere en lang række af forskellige lydniveauer. Dette kan give en helt specific dybde eller klang på det helt rigtige tidspunkt under en performance.

DI / Linedriver

Direct Input (DI) bruges mest til PA systemer og for det meste i studie sammenhænge, altså ikke så beregnet til live performances. Det den kan bruges til er at ændre signalet fra højimpedant til lavimpedant på din elektriske guitar. Dette giver dig muligheden for nemt at justere din elektroniske guitar lydniveau via indgangen på mixeren

Vokaleffekter

Gennem en vokalprocessorer får du muligheden for, at tilføje vokalbehandling og effekter via en gulvpedal eller et rack. På den måde kan man nemt styre en række forskellige effekter så som: reverbs, delays, EQ, looping, harmonizers og vocoders. Multiprocesser giver dig en række af alsidige og fleksible brugerindstillinger, der giver din performance et helt unikt pift.

Nogle af de førende producenter af Vokalprocessere er: Boss, TC Helicon og Electroharmonix.

Multieffekter

Multieffekter giver dig en række af muligheder, der kan gøre det muligt for dig at skabe dine egen signaturlyde, men også genskaber signaturlyde fra dine favorit kunstnere. De fleste multieffekter kommer fra en pedal, med sådan en pedal kan du midt i en session skabe helt unikke lyde, der gør din performance meget mere speciel. Multipedaler inkluderer oftest forstærkersimulering, hvilket fjerne behovet for at benytte en ekstern forstærker, dette gøres ved at koble kablet direkte ind i PA-systemet.

Noise Gates

Noice Gates er det perfekte udstyr til fjernelsen af baggrundstøj og unødig feedback. Derudover kan man angive et minimums inputniveau, der sikrer at alt unødig støj bliver sorteret fra, så man får maksimalt udbytte af sine performance. Dette produkt anbefales at blive brugt i studiet, da det er bedst til brug af optagelser. Det kan dog godt bruges til livebrug, men kan have nedsat effekt i forhold til lydoptagelser.

Det helt ekstraordinære ved Noice Gates er, at man kan fjerne alt støj som for eksempel: brummen fra en elektrisk guitar, baggrundstøj fra mikrofonen, udtoningen ved slag på trommer og så videre.

Delefilter

Et delefilter bruges til at dele lyd signalerne i applikationer såsom guitarer, højtalere og lignende. Den kan dele en frekvens i flere. Det blier oftest beskrevet som en two-way. Oversat til dansk som en todeling. Det kaldes også en tredeling (fra engelsek three way).

Et delefilter bruges i en række apperater såsom højtalere kabinetter, forstærkere og generelt forbruger elektronik.

Du vil eksempelvis kunne finde det i bas forstærkere og keyboard forstærkere.

Equalizer

En equalizer, forkortet EQ, er et værktøj der rent lydteknisk bruges til at udjævne. Forstået sådan, at den justerer de frekvensgange gennem bånds kontrol elementer. Det søger for at sænke og hæve volumen i udvalgte bånd (frekvensbånd). En EQ kan benyttes i mange forskellige sammenhænge. Særligt til livekoncerter, indspildning af musik i studier og generelt medie sammenhænge.

Tilføj en kommentar...