Lydudstyr

SlaveforstærkereGod lyd kan betyde rigtig meget for din musikoplevelse. Hvis du interesserer dig bare det mindste for musik og lyd, vil en forstærker uden tvivl være dig til gavn. Det giver bare en helt anden oplevelse, når man hører musik fra en god lydkilde. Den samme sang kan få en helt ny klang, alt efter hvilken lydkilde man hører den fra.

Hvorfor have en forstærker

En forstærker er som sådan kun en nødvendighed, hvis du har en såkaldt passiv højtaler. Det vil sige en højtaler, som ikke kan få lyd ud alene, med mindre den tilkobles en forstærker. Der kan være mange grunde til, hvorfor man ønsker at have en ekstern forstærker, fremfor en der er integreret i højtaleren. Mange der går op i musik foretrækker at holde højtaler og forstærker adskilt. Det kan nemlig give rigtig meget til lyden, når man har en ekstern forstærker. For det første er der mulighed for at parre forskellige forstærkere med forskellige højtalere på kryds og tværs. Det giver en enorm frihed, og man kan vælge lige ud fra hvilken lyd, man selv ønsker. Derudover kan den eksterne forstærker lettere indstilles, lige som du gerne vil have det. Dette gør, at du får en personlig og helt unik lyd, som du ved, at du kan lide, og som du kan justere på, hvornår end det skulle være. Nogen bruger rigtig mange penge på deres højtalere. Mange højtalere markedsføres på deres design og indretningsmuligheder. Det er højtaleren, man tydligt kan se i rummet, fremfor forstærkeren der oftere gemmes væk. Men det kan være mere eller mindre ligegyldigt, om du har en god højtaler, hvis ikke du har en god forstærker. Tænk derfor hvilken forstærker du anskaffer dig, og sørg for at det er en, som passer til din højtaler.

Trådløs eller analog

Der er ingen tvivl om, at digitaliseringen er over os, og langt de fleste danskere ejer en smartphone. Med en smartphone i hånden er det nemt og hurtigt, at sætte, lige præcis den sang du har lyst til at høre, på. Endda også mens du befinder dig i et helt andet rum. Netop derfor er de fleste forstærkere samt højtalere trådløse. Det er dog også muligt at få analoge forstærkere, så du kan tilslutte dem til din lydkilde manuelt. Dette kan især være et ønske, hvis du holder af at høre vinylplader. Interessen for og salget af vinylplader har virkelig fået en fremgang de seneste år. Derfor kan mange også have interesse i, at deres forstærker er analog. Heldigvis findes der mange forstærkere, som både kombinerer det trådløse og det analoge.

Værd at tænke over inden du køber en slaveforstærker

Det er naturligvis værd at sikre sig, at forstærkeren passer, til den eller de højtalere du ønsker at parre den med. Husk også at sørge for at forstærker og højtaler matcher hinanden i forhold til watt, så du ikke ender med, at en af dem bliver brændt af. Læs godt op på emnet eller forhør dig med en forhandler inden du investerer i en forstærker.benchmark ahb2

slaveforstærkere

slaveforstærker

slave forstærker

BEDST I TEST –

MEST POPULÆRE –

NYHED –

Tilføj en kommentar...