Begynder Let Øvet Musiklektioner

Guitar – Stay With Me

stay with me

I denne lektion vil du lære, hvordan du kan spille Sam Smith’s monsterhit: Stay With Me. Ellen her vil tage dig igennem de akkorder du skal bruge og vise dig hvordan du nemt spiller sangen. Efterhånden som du begynder at få styr på den, så vil du kunne benytte dig af nogle af de mere avancerede akkorder, som også vises i videoen til at tage dit guitarspil til det næste niveau.

Sam Smith skrev faktisk Stay With Me på kun 30-40 minutter, efter at han sammen med to af sine samarbejdspartnere jammede i lydstudiet. William Philips startede ud med at spille blot 3 akkorder på sit keyboard, mens at James Napier hurtigt stemte i med en tromme rytme. Det kor man kan høre på tracket er faktisk blot ham selv, som synger vokalerne fra flere forskellige steder i studiet, lagt sammen. Dette giver effekten af et gospel kor.

Sangen omhandler ifølge Sam Smith det øjeblik om morgenen efter et engangsknald, hvor ens partner for natten går ud af døren. Her er man efterladt i et kort øjeblik, sukkende efter hvad det kunne have været blevet til. Det er ikke engang fordi at man er forelsket i personen, eller endda er særligt interesseret i vedkommende. “Det er bare rart at have en i sengen ved siden af” siger Smith. Det samme blevet understreget af hans berømte Grammy tale, hvor han sagde foran salen: “Jeg vil gerne takke den mand, som jeg blev forelsket i sidste år. Tak fordi at du slog mit hjerte itu, fordi du gav mig 4 Grammy’s!”.

Vil du gerne lære endnu flere sange på guitaren, så kan du tage et kig igennem vores katalog af guitarlektioner.

Tilføj en kommentar...