Lydudstyr

Trådløst lyd udstyr

trådløs lydudstyr

Der er ikke længe siden, at trådløst lyd udstyr var svært at finde og komme til for penge. Mange er stadig bundet af lange kabler, når de laver lyd, men det behøver slet ikke at være sådan. Med den udvikling der har været inden for Wi-Fi- og Bluetoothudstyr samt udnyttelsen af radiofrekvenser findes der i dag mange flere muligheder for at benytte sig af trådløst lyd udstyr. Og det er en gave til musikere, DJ’s, lydteknikere og alle, der ellers har måttet leve med lange kabler, når de arbejder med lyd og teknikken bag.

Der findes i dag alle mulige former for trådløst lyd udstyr. Fra trådløse instrumenter til PA-systemer til højttalere og meget mere. Fælles for dem alle er, at de giver dig mere frihed, og ofte kan give dig en mere klar lyd, da der ingen kabler er, som ellers kan blive slidte og give støj. Der er altså ingen grund til fortsat at holde sig til det traditionelle udstyr, hvis man alligevel er på udkig efter noget nyt. Måske er ligefrem en god grund til at overveje en opgradering. 

Trådløse PA-systemer

Af trådløst lyd udstyr er PA-systemer klart noget af det mere almindelige. De er gode i rigtigt mange sammenhænge, og deres helt store fordele er uden tvivl, at de er nemme at have med sig, og at de er nemme at sætte op, da man ikke skal tænke på kabler eller på at koble dem til nogen steder. Derudover kan de naturligvis fås med forskellig levetid, rækkevidde og i mange forskellige størrelser.

Der findes masser af trådløse PA-systemer med en god rækkevidde, som er yderst velegnede til gademusikanter, og som kan håndtere både de høje og lave frekvenser. Derudover findes de også med både hjul og håndtag, så de nemt kan transporteres.

Der er dog også mindre trådløse PA-systemer, som kan bruges af eksempelvis guider og foredragsholder, så de kan tale til en mindre forsamling. De kan fås så små, at højttaleren kan sidde på kroppen, mens mikrofonen eventuelt sidder i et par høretelefoner. Så kan man nemt bevæge sig frit og tale uden frygt for ikke at blive hørt.

De trådløse PA-systemer findes i mange varianter med forskellig rækkevidde og størrelse og med en levetid på alt fra 6 til 75 timer, så du kan være helt sikker på, at du kan finde noget, der passer til dig.

Trådløse højttalere

Der findes naturligvis også trådløse højttalere, som de fleste nok er stødt på i hverdagen. De trådløse højttalere er nemlig meget almindelige til brug i hjemmet.

Mange benytter sig i dag af Bluetooth-højttalere, som de kan forbinde deres mobiler, tablets eller computere til, når de hører musik. De kan være yderst kompakte og kan nemt smides i en taske eller flyttes fra rum til rum i løbet af dagen, men de leverer alligevel i dag en lækker lyd. Ofte kræver de blot batterier, eller også kan de lades op med en oplader, så du kan bruge dem i mange timer. Der er selvfølgelig også smarthøjttalerne. Det er dem, vi kender som Google Assistant og Amazons Alexa. De bliver også mere og mere almindelige.

Derudover findes de trådløse højttalere altså også i topklasse med hi-fi-lyd og kan derfor også benyttes af musikelskere, der ligesom alle andre vil have glæde af den frihed, man får ved trådløst lyd udstyr.

Fordele ved trådløst lyd udstyr

Der findes altså trådløst lyd udstyr i alle afskygninger, og det handler ikke kun om små, ligegyldige Bluetooth-højttalere men derimod udstyr i topkvalitet, der leverer klar lyd, og gør det lige så godt om ikke bedre end nogle af deres konkurrenter.

Hvis du endnu ikke er overbevist, får du her nogle af fordelene:

  • Det er kompakt og nemt at sætte op.
  • Du vil aldrig mere skulle bekymre dig om ikke at falde over lange kabler.
  • Det kan levere en yderst god og klar lyd.
  • Uden kabler har du bedre mulighed for at bevæge dig frit på scenen.
  • Med trådløst lyd udstyr er det slut med slidte kabler og dårlig lydkvalitet.

Trådløse instrumentsystemer

Man behøver i dag heller ikke længere et kabel for at få god lyd fra sin guitar. Det er ikke fordi, alle er gået over til udelukkende at spille akustisk guitar og tager til takke med den lydstyrke, det giver. Nej, det er fordi, du kan bruge trådløse instrumentsystemer til at forbinde din guitar til en forstærker. Det sker ved hjælp af en transmitter, der går i det output, hvor dit kabel normalt ville sidde, samt en modtager, der sidder i forstærkeren. Således vil radiofrekvenser transmittere lyden fra din guitar, så du, ligesom du plejer, får lyd i din forstærker – blot uden et kabel.

Og faktisk er det ikke kun guitaren, det gælder. Det findes til alverdens instrumenter og kan også have en lille mikrofon, så du kan forbinde et blæseinstrument for eksempel. De trådløse instrumentsystemer er lette og kompakte og er altså utroligt gode at have med sig. Derudover er de også nemme at bruge. Så skal du aldrig falde over et kabel igen, og du kan i stedet slå dig løs og have en fest, når du spiller.

In-ear-systemer

In-ear-systemer eliminerer behovet for store monitorer med lange kabler og kan samtidigt give et unikt mix til hver enkel in-ear-høretelefon. De består af en senderboks, en modtager og selve in-ear-høretelefonerne, og er altså en form for trådløst lyd udstyr, der ved hjælp af enten UHF- eller VHF-radiofrekvenser sender signalet direkte til musikantens ører.

Man kan som sagt tilpasse et mix, så for eksempel vokalen er højere end trommerne, så man undgår, at nogle bandmedlemmer ikke kan høre sig selv på scenen. Undervejs reducerer de også støj og interferens. De skåner desuden ørerne, når du som musiker ellers ville blive udsat for mange decibel. På den måde kan man undgå de typiske høreskader som for eksempel tinnitus.

Med in-ear-systemer kan du få mere frihed til at bevæge dig på scenen, da du ikke er bundet af en monitor for at kunne høre dig selv.

Tilføj en kommentar...