Lydudstyr

USB lydkort

Hvis du elsker at fordybe dig i musik og selv laver musik, vil du sikkert på et tidspunkt få lyst til at indspille selv. Hvis det er et af dine ønsker, har du brug for flere ting, før det kan lade sig gøre. Et af de vigtigste ting er et lydkort.

Med et eksternt lydkort får du ikke blot en forforstærker og en nemmere tilslutning af for eksempel din guitar pedal eller linedriver, du får også et bedre resultat, når du indspiller din musik. Et godt lydkort kan dermed hjælpe dig videre og er en nødvendighed i de fleste hjemmestudier. Det kan derfor være værd for dig at overveje at investere i et USB lydkort.

Hvad er et USB lydkort?

Helt kort fortalt er et USB lydkort et eksternt lydkort eller et audio interface. USB står for universal serial bus og er dermed en datakommunikationsbus. Den kan findes på langt de fleste computeres bundkort i dag og kan fås i flere forskellige hastighedsvarianter. Har du dog USB udstyr med en højere hastighed, er disse som regel kompatibel med lavere hastigheder. På den måde kan du være sikker på, at tingene fungerer sammen.

Et USB lydkort er praktisk i den forstand, at langt de fleste computere, uanset producent og mærke, har en USB-forbindelse. På den måde får du ikke et problem med kompatibiliteten, hvis du investere i sådan et kort. Derudover fungerer lydkortet som et bindeled mellem dit instrument eller din mikrofon og din computer under indspilningen.

Hvordan fungerer kortet til indspilning af musik?

USB lydkortet fungerer ved, at du sætter det til din computer via USB stikket, ligesom du kender det fra andre USB stik. På den måde kan du hurtigt få et ekstra lydkort, som du derefter kan bruge til at slutte til mikrofoner eller dine instrumenter. Herved kan du nemt optage din musik direkte på din computer. Det sker, idet lydkortet optager lyden fra din mikrofon eller dit instrument. På den måde kommer dine lydspor på din computer. Det gør lydkortet ideelt i et hjemmestudie og til de musikere, der gerne vil komponere musik i en god kvalitet.

Det kan være en god ide at være opmærksom på, at et USB lydkort kan belaste systembussen på din computer. Dermed bruger den også processoren til at behandle din lyd. Som regel betyder det dog ikke det store, eftersom USB netop kommer i forskellige hastigheder i dag. For eksempel kan du få USB 2.0 highspeed 480 Mbit/s. Den hurtige forbindelse vil ofte sørge for, at belastningen af systembussen og processoren ikke bliver et problem for dine indspilninger.

Hvis du gerne vil lave ordentlige indspilninger, er det vigtigt med et godt lydkort. Du kan få USB lydkort med én eller flere indgange, alt efter dine behov. Hvis du skal bruge lydkortet til at indspille en optræden med dit band, og du gerne vil have forskellige spor knyttet til hvert enkelt instrument, kan det være en fordel med et lydkort med flere indgange. Er du derimod singer/songwriter kan få spor være nok.

Tilføj en kommentar...