Lydudstyr

USB Mikrofoner – Her er de 15 bedste

USB mikrofoner

Hvis du nogensinde har overvejet at starte en podcast eller en YouTube kanal, kender du sikkert til, hvor vanskeligt det kan være at finde rundt i, hvilken mikrofon du skal bruge. Du har måske endda afholdt dig selv fra at starte, fordi der er så meget at holde styr på.

Heldigvis præsenterer USB mikrofoner en let måde at komme i gang på for begynderen. De kræver ofte ikke meget mere end en computer, som de fleste har i forvejen. Vi vil her tage et kig på 15 af de bedste USB mikrofoner på markedet begyndende med de tre absolut bedste.

De bedste USB mikrofoner

Chat med en lyd- og lysekspert her.

PROXL USB Podcast Mikrofon – En kvalitetsmikrofon til begynderen

PROXL USB Podcast Mikrofon - En kvalitetsmikrofon til begynderen - USB mikrofoner

PROXL USB Podcast mikrofonen er kompatibel med både pc og Mac og er ideel til begynderen inden for lydoptagelser. Dens indbyggede audio interface bevirker, at det eneste, man skal gøre, er at slutte sin mikrofon til pc’en eller Mac’en via et USB-kabel, hvorefter man straks kan komme i gang. Den er også kompatibel med alle kendte DAW-software. Den opfanger lyden gennem et super-cardioid pickup-mønster og er med andre ord meget følsom over for lyd kommende fra én bestemt retning. Dette er særligt godt til, hvis du blot er en enkelt person, der er i gang med at optage noget til en podcast eller en sang. Mikrofonen kommer med stort set alt du behøver for at komme i gang. Dette inkluderer et USB-kabel, bordstativ, stødabsorberende holder, en adapter tiltænkt mikrofonstativer, hvorved du ikke er bundet til noget specifikt stativ.

Fordele:

 • Let at komme i gang med.
 • Meget følsom over for lyd, der kommer fra én retning.
 • Kompatibel med alle kendte DAW-software.

Ulemper:

 • Dens software købes separat.

Audio-Technica AT2020USB+ USB mikrofon – Til dig der vil redigere undervejs

Audio-Technica AT2020USB+ USB mikrofon

Denne mikrofon er en USB kondensator mikrofon med nyre-karakteristik (cardioid). Den er også en A/D converter, som har en 16 bit 44.1/48 kHz sampling rate. Dens høretelefonstik bevirker, at der ikke er nogen forsinkelse mellem, hvad du siger, og hvad du hører gennem høretelefonen. Hvis man benytter høretelefonstikket i computeren, vil der nemlig være en pause. Dette gør optagelsen betydeligt lettere. Involverer din optagelse mange subtile elementer såsom en lavmælt understemme i et sangnummer, kan mikrofonen opfange dette, da den har let ved at opfange baggrundslyde.

Vær dog opmærksom på at det også betyder, at den for eksempel vil kunne opfange naboens hunds gøen. Ikke alle dele af for eksempel produktionen af en YouTube video bliver nødt til at blive produceret i redigeringsfasen, da man kan blande mikrofonsignalet med på forhånd optaget lyd. Det gøres gennem dets mix-signal. Med i prisen får man desuden en Tripod-holder, som kan stilles på de fleste vandrette overflader. En ting, man bør tage højde for ved købet af denne mikrofon, er, at et relativt almindeligt rapporteret problem ved den er, at den efter noget tid har en tilbøjelighed til at fremstå for computeren som en generisk USB mikrofon. Løsningen på problemet er ikke helt entydigt.

Givet hvordan man ikke kan indstille dens højde, er den velegnet til, hvis man ikke skal bevæge sig rundt specielt meget under optagelsen. Det vil sige, at podcasting, studie-optagelser, voice-overs og sang er nogle gode bud.

Fordele:

 • Har høretelefonstik.
 • Man kan blande mikrofonsignalet med på forhånd optaget lyd.
 • Kan let opfange baggrundslyde.

Ulemper:

 • Kan let opfange baggrundslyde.
 • Firmwareproblemer.

Den fleksible Marantz PodPack 1

Marantz PodPack 1 - USB mikrofoner

Hvis man nogensinde har overvejet at komme i gang med YouTube eller podcasting kan det godt virke som om, der er en høj finansiel mur at overkomme. Det er der ikke nødvendigvis, og hvis man er ude efter en billig mikrofon uden at gå på kompromis med prisen, er Marantz PodPack 1 et udmærket valg. Rent designmæssigt er den hverken iøjnefaldende på den gode eller dårlige måde. Det gør sit arbejde.

Dets stativ giver dig yderligere fleksibilitet med henhold til, hvilken stilling du optager i. Tager man højde for dens pris, har den udmærket lydkvalitet. Overordnet set distraherer dens mangler ikke fra den generelle oplevelse. USB mikrofonen lyder ren og er lydhør nok til at kunne bruges i flere forskellige situationer, såsom at opfange vokal eller endda akustiske instrumenter.

Fordele:

 • Udmærket til begynderen.
 • God givet prisen.
 • Kan bruges i mange forskellige situationer.
 • Fleksibelt stativ.

Ulemper:

 • Kan være et kedeligt design.

RØDE Podcaster Mikrofon – Perfekt til podcasteren

RØDE Podcaster Mikrofon

Som navnet også indikerer, er denne USB mikrofon velegnet til produktionen af podcasts eller andre værker, der afhænger af voice-over. Den giver en lydkvalitet, der minder om gængse radioudsendelser og er endda så simpel, at man kan koble den til computeren direkte uden brug af nogen ekstra digital interface. Dens interne analog-til-digital converter tillader dig at gå uden om den ellers lave kvalitet, man finder på computerens indbyggede lyd.

Dens høretelefonstikker betyder endvidere, at der ikke er nogen latenstid mellem det du siger, og det du hører. Dens lavere punkter er dog, at nogle af mellemfrekvenserne ikke er specielt godt defineret, og at den er designet til at være blot nogle få centimeter fra talerens mund, hvilket ikke gør den til det mest oplagte valg til for eksempel YouTube videoer eller andre situationer, hvor taleren skal være synlig.

Fordele:

 • Giver klar lyd uden behov for ekstra processering.
 • Kan kobles direkte til computeren uden digital interface.
 • Høretelefonstik.
 • Velegnet til podcasts.

Ulemper:

 • Mellemfrekvenser ikke godt definerede.
 • Designet til at være tæt på talers ansigt.

Optag hvor som helst med RØDE NT-USB

RØDE NT-USB

Røde NT-USB er en meget fleksibel mikrofon, der i særlig grad er velegnet til både at optage musik med, hvad enten det er sang eller instrumenter, og til podcasts. Den er kompatibelt med alle de mest almindelige optagelsesprogrammer på både Windows og Mac, hvorved man ikke behøver at købe noget potentielt mangelfuldt program.

Den kan derudover også bruges med Apples iPad ved hjælp af enten RØDE Rec, Garageband eller et hvilket som helst andet optagelsesprogram, der accepterer eksterne mikrofoner. Dog har man i disse situationer brug for en særlig USB adapter såsom Apple Camera Connection Kit. Undervejs i optagelsen er det muligt at justere lyden via et monitoring kabel, og den har et filter, der minimerer hårde lyde. Inkluderet i prisen finder man et stativ, og en opbevaringspose til når det ikke er i brug.

Fordele:

 • Kompatibelt med alle de mest almindelige optagelsesprogrammer på Windows og Mac.
 • Er kompatibel med iPad.
 • Optagelsen kan justeres undervejs.
 • Har et filter, der minimerer hårde lyde.
 • Stativ og pose inkluderet.

Ulemper:

 • Intet nævneværdigt.

LD Systems PODCAST 2 Studie mikrofon sæt – Udmærket til begynderen

LD Systems PODCAST 2 Studie mikrofon sæt - USB mikrofoner

For den, der overvejer at starte en YouTube kanal, podcast eller indspille musik, yder denne pakke en forholdsvist billig måde at komme i gang på. Den inkluderer en USB studie kondensator mikrofon, mikrofonstativ, pop filter, USB-kabel og opbevaringstaske til mikrofonen. Stativet har også en boomarm, der gør det lettere at optage i forskellige stillinger.

Fordele:

 • Er en samlet pakke med alt man har brug for, for at komme i gang.
 • Rimelig pris.

Ulemper:

 • Intet nævneværdigt.

Den alsidige M-Audio Uber Mic

Ønsker du en USB mikrofon med mange muligheder, er M-Audio Uber Mic lige noget for dig. Den har tre forskellige lydmønstre at vælge fra: Figure 8, Cardioid, Stereo og Omni. På dens forside kan man se på LCD skærmen, hvilket mønster der bliver brugt. Dens multi-pattern selector bevirker, at mikrofonen kan blive tilpasset lige præcis det værelse, du bruger det i. Det gør det også lettere at indspille podcasts med adskillige mennesker – selv uden ekstra mikrofoner. Til sang kan man indstille den på Cardioid. Med en akustisk guitar kan man fint indstille den på Figure 8 eller Stereo. Den er dog noget stor, så et godt stativ kan være et plus. Overordnet set en god generel USB mikrofon.

Fordele:

 • God lyd.
 • Mange lydmønstre til hver sin situation.

Ulemper:

 • Behøver et godt stativ ved siden af.

LD Systems D 1014 C USB Kondensator Studie Mikrofon – Et solidt valg

LD Systems D 1014 C USB Kondensator Studie Mikrofon

Dette er en USB mikrofon, som kan benyttes i stort set hvilken som helst computer med USB, da der ikke er behov for nogen som helst driver og den er kompatibel med både Windows og Mac. Dens gode cardioid pickup mønster og brede frekvens spændvidde bevirker, at den kan blive benyttet til næsten en hvilken som helst lydkilde. Dette gør den brugbar til situationer, der spænder fra podcasts til musikindspilning. Den leveres med et USB-kabel, en opbevaringspose.

Fordele:

 • Kan bruges med en hvilken som helst moderne computer.
 • Kan bruges til alt fra podcasts til musik.
 • USB-kabel og opbevaringspose følger med.

Ulemper:

 • Intet nævneværdigt.

Hurtigt at komme i gang med PROXL Gamer og Podcaster USB mikrofon

PROXL Gamer og Podcaster USB mikrofon

Denne USB mikrofon er en af de billigere mikrofoner på markedet og kan benyttes til sådanne opgaver som gaming, YouTube, podcasts, blogging og skyping. Sangere kan også få god glæde ud af den. Det er en kondensatormikrofon vis cardioid pickups følsomhed gør den egnet til disse varierede opgaver.

Givet hvordan den virker som et audio interface, behøver man ikke at købe nogen som helst former for ekstra udstyr til at komme i gang. Dette kan ske med det samme. Et potentielt problem for køberen fremstår i dens strømkilde. Den kan køre på enten Phantom power eller batterier. Hvis man regner med at skulle have den på længere sigt, kan det godt betale sig med Phantom power for at spare på batterier. Mange sådanne kan desuden bruges til andre mikrofoner.

Fordele:

 • Den er billig.
 • Kan bruges til en bred vifte af opgaver takket være dens cardioid pickups følsomhed.
 • Intet ekstra udstyr nødvendigt for at komme i gang.

Ulemper:

 • Det er nødvendigt at investere i Phantom power eller batterier.

Party Light & Sound Trådløs Håndholdt mikrofon til USB – Til den festglade

Party Light & Sound Trådløs Håndholdt mikrofon til USB - USB mikrofoner

Som navnet indikerer, er dette en håndholdt USB mikrofon. Den har de egenskaber, at den besidder digitalt display og at have faste CE harmoniserende frekvenser. Det vil sige UHF-bånd. Den kobles ind i computeren gennem USB og mikrofonstikket. Er man seriøs omkring sit håndværk, er det ikke den rette mikrofon at vælge, da den let overgås af så mange andre mikrofoner på denne liste. Eventuelt kunne man købe den til festlige lejligheder, hvor man ikke har noget imod, at mikrofonen går i stykker.

Fordele:

 • Er håndholdt hvorved man ikke er bundet til samme stilling.
 • God til festlige lejligheder.
 • Meget billig.

Ulemper:

 • Den har intet, der gør den særdeles god.

Lewitt DGT650 USB mikrofon – Perfekt til optagelser på farten

Lewitt DGT650 USB mikrofon

Dette er en USB mikrofon med fire forskellige indstillinger til hver sin situation. Der er X-Y stereo til live stereo optagelse samt felt optagelse og en cardioid tilstand til vokal. Den har derudover en såkaldt ”Sanger/Sangskriver tilstand”, hvor forskellige lydspor kan optages på separate numre. Endelig findes der en stereo line-in tilstand tiltænkt optagelsen af et stereo linjesignal som en synthesizer eller mixing console stereo output.

En af denne mikrofons store styrker er, hvordan den er kompatibel med både iOS, OS X og Windows, hvilket ikke alle mikrofoner kan. Dets separate batteri betyder også, at den ikke afhænger af mobilens strøm til at fungere, og er i stand til at optage omkring 3 timers materiale. Dens høretelefonstik betyder ingen latenstid mellem det sagte og det hørte.

Noget, man bør være opmærksom på, hvis man overvejer denne USB mikrofon, er, at dens lyd kan virke lidt for ren til, hvis man ikke gør andet end at optage vokal, hvilket ikke gør den helt ideel til podcasts. Dog er den fremragende til musikeren på farten. Overvej den kun hvis du allerede regelmæssigt bruger en mikrofon, da dens pris er temmelig høj.

Fordele:

 • Har indstillinger til mange forskellige situationer.
 • Kompatibel med iOS, OS X og Windows.
 • Afhænger ikke af mobilens batteri hvis tilkoblet.
 • Høretelefonstik.
 • Godt til hvis man ofte er på farten.

Ulemper:

 • Kan virke for rent til podcasts.
 • Dyr.

Den klokkeklare Lewitt DGT450 USB mikrofon

Lewitt DGT450 USB mikrofoner

Lewitt DGT450 er velegnet til podcasts, gaming og musik. Den tilbyder høj opløsning med klokkeklar lyd takket være dens kondensator. Dens asynkrone USB-overførsel bevirker endvidere, at lyden bliver korrekt reproduceret på sin computer. Den har desuden en indbygget høretelefonforstærker, direkte styringsfunktionalitet og mere.

Fordele:

 • Høj opløsning med klokkeklar lyd.
 • Asynkron USB-overførsel.
 • Indbygget høretelefonforstærker.
 • Direkte styringsfunktionalitet.

Ulemper:

 • Prisen er noget høj.

Hurtig start med OMNITRONIC VRM-2200 PRO USB studio mic

OMNITRONIC VRM-2200 PRO USB studio mic

Som med mange andre mikrofoner på denne liste kan man tilkoble den sin computer direkte. Dette skyldes, hvordan den ikke kræver nogen ekstra drivere eller andre forudsætninger for, at den kan blive kompatibel med de fleste optagelsesprogrammer på Mac og Windows. USB-kablet er inkluderet, hvilket nedsætter mængden af ekstra ting, man bør købe.

Det er også herigennem, den oplades, hvilket både betyder, at intet batteri skal købes, men også betyder, at den afhænger af computerens tilstedeværelse til at få strøm. I de fleste tilfælde er dette dog ikke et problem, da man ikke kan bruge den uden en computer alligevel. Denne USB mikrofon er særligt ideel til musikere, podcastere, journalister og enhver anden, der har behov for optagelser med høj kvalitet uden at pungen tømmes helt.

Fordele:

 • Ingen ekstra driver nødvendig.
 • Kompatibel med de fleste optagelsesprogrammer på Mac og Windows.
 • USB-kabel inkluderet.
 • Har mange anvendelser.

Ulemper:

 • Kan ikke oplades uden en computer.

Den billige og pålidelige OMNITRONIC M-100 USB mikrofon

OMNITRONIC M-100 USB mikrofon

Denne mikrofon er en simpel billig håndholdt mikrofon, der kan direkte kobles ind i computeren uden nogen driver installation. Den er kompatibel med både PC og Mac og får sin energi via USB. Dens cardioid pickup mønster yder den effektiv feedback eliminering, hvorved man slipper for den ringende lyd, man nogle gange kan opleve med lydsystemer.

Dens brede afbalancerede frekvensrækkevidde yder sig godt til naturlig lyd. Under anvendelse vil dens indkapsling sørge for, at brugeren bliver beskyttet mod opbygningen af statisk elektricitet. Er man færdig med optagelsen, kan man slukke den på tænd/sluk knappen på siden. Et USB-kabel og opbevaringspose følger med i prisen. Hvis ens budget befinder sig i den lave ende, kan den være god til den begyndende podcaster, musiker eller andet. Ellers er man bedre tjent med en anden, hvis man rutinemæssigt benytter sådan en.

Fordele:

 • Billig.
 • Direkte kobling uden driver installation.
 • Feedback eliminering.
 • Bruger værnes mod statisk elektricitet.
 • Tænd/sluk knap.
 • USB-kabel og opbevaringspose medfølger.

Ulemper:

 • En rutineret podcaster, musiker eller lignende bør søge noget andet.

Den letbetjente Omnitronic M-22 USB Dynamisk Mikrofon

Omnitronic M-22 USB Dynamisk Mikrofon

Med det manglende behov for driver installation, kan Omnitronic M-22 direkte kobles ind i computeren, hvorefter man kan begynde optagelserne. Det er også herigennem, den får sin strøm. Er dit budget i den lave ende, kan dette være en udmærket USB mikrofon til begynderen inden for podcasts. Dog bør man vælge en bedre mikrofon, hvis man er rutineret.

Fordele:

 • Direkte kobling uden driver installation.
 • Billig start til podcasting.

Ulemper:

 • Rutinerede podcastere bør søge noget andet.

Rytmen.dk giver dig informationer om musikudstyr og lydudstyr.

Rytmen.dk  

5 stjerner – ud af 5 baseret på 401 anmeldelser.

Tilføj en kommentar...