Lydudstyr

USB pladespillere: Her er de bedste i test

usb pladespiller

Der er noget særligt ved at afspille plader på en nostalgisk pladespiller. Det vil de enhver musikentusiast formentlig være enig i. Men ulempen med vinyler er, at de ikke kan lyttes digitalt. I hvert fald ikke indtil nu. For med en USB pladespiller kan du overføre dine gamle vinyler til din PC, så du altid har dem inden for rækkevidde. Denne guide hjælper dig til at få overblik over de bedste USB pladespillere på markedet lige nu.

Testvinder: Pioneer PLX-500-K

Pioneer PLX-500-K

Denne USB pladespiller fra mærket Pioneer markedsføres som en professionel pladespiller til en overkommelig pris. Og du får da rigtigt nok også glæde af mange værdifulde funktioner, hvis du vælger denne USB pladespiller.

Fordele:

 • Professionel pladespiller
 • God og klar lyd
 • Indbygget vibrationsdæmpning
 • Velegnet til scratch

Ulemper:

 • Prisen er i den høje ende, om end den er god for produktet

Selvom denne USB pladespiller som nævnt markedsføres som en professionel pladespiller til en overkommelig pris, vil mange måske umiddelbart mene, at prisen ligger i den høje ende set i relation til andre USB pladespillere af denne type. Prisen skal dog ses i sin kontekst og i relation til, hvad man får for pengene. Køber du denne pladespiller fra Pioneer, får du nemlig glæde af rigtig mange forskellige funktioner.

Dels lader pladespilleren dig overføre dine vinyler til din PC, så du har dem i digital form, men pladespilleren er også velegnet til scratch, den har indbygget vibrationsdæmpning, kommer med slip mat samt pick-up.

Er du professionel DJ, er denne USB pladespiller også et godt valg, og især i denne sammenhæng er prisen fordelagtigt sammenlignet med andet udstyr til samme formål.

Mest solgte: Pioneer PLX-500-W

Pioneer PLX-500-W

Denne pladespiller er funktionsmæssigt magen til ovenstående model. Den eneste forskel på de to er farven. Denne variant kommer i en stilren og elegant farve, som uden tvivl vil gøre indtryk, hvis du fx som DJ tager den med dig rundt til jobs.

Fordele:

 • Professionel pladespiller
 • God og klar lyd
 • Indbygget vibrationsdæmpning
 • Velegnet til scratch
 • Elegant hvidt design, der skiller sig ud

Ulemper:

 • Prisen er i den høje ende, om end den er god for produktet

Eftersom denne pladespiller funktionsmæssigt er magen til ovenstående model, har den også alle de samme fordele og ulemper som den sorte variant af Pioneer’s PLX-500. Værd at nævne er dog igen, at der her er tale om et produkt, der med rette kan kaldes en professionel pladespiller. Prisen er dog relativt lav, hvilket gør pladespilleren tilgængelige for de fleste med en oprigtig passion for området. Pladespilleren har indbygget vibrationsdæmpning og er blandt andet velegnet til scratch.

Den stilrene og elegante hvide farve kan dog ses som et ekstra plus, idet det unikke udseende er med til at skabe et statement ud over det sædvanlige, hvilket er særligt fedt, hvis man eksempelvis er DJ og tager sin USB pladespiller med sig rundt.

Den billige: GPO ATTACHÉ pladespiller

GPO ATTACHÉ pladespiller

Er en lav pris en prioritet for dig, når du skal vælge din USB pladespiller? Hvis det er tilfældet, er denne GPO ATTACHÉ Pladespiller et fornuftigt valg. Her får nu nemlig en pladespiller med mange funktioner, men til en rigtig billig pris.

Fordele:

 • God pris
 • Spiller tre forskellige hastigheder
 • Indbyggede højtalere, men kan også bruges med alle eksterne højtalere
 • Smart kuffertdesign lader dig nemt have pladespilleren med på farten

Ulemper:

 • Har færre funktioner end de øvrige USB pladespillere på denne liste

Denne pladespiller med navnet GPO ATTACHÉ er den mest budgetvenlige på denne liste. For forholdsvis få penge får du en god og brugbar USB pladespiller i et lækkert design, som har de grundlæggende funktioner, man kunne have brug i en sådan type pladespiller. I kraft af prisen går man dog glip af en række funktioner, hvis man vælger denne USB pladespiller. Kan man affinde sig med det, er der her tale om lidt af et røverkøb. Det kan eksempelvis være til dig, som blot har et ønske om at kunne overføre dine gamle vinyler til din PC, så du har dem i digitalt format, men som ikke har de store forventninger eller forhåbninger om at springe ud som professionel DJ i den nærmeste fremtid.

Pladespilleren kommer i et lækkert retro-lignende design. Kuffert-designet gør, at pladespilleren nemt kan pakkes sammen og tages med på farten. Det kan i mange tilfælde være en stor fordel. Designet er altså både lækkert og praktisk.

Nyhed: GPO Bermuda Pladespiller

GPO Bermuda Pladespiller

En helt unik USB pladespiller fra mærket GPO. Pladespilleren er skabt i en helt særlig vintagestil, som pynter i ethvert hjem. Pladespilleren kommer desuden med aftagelige ben, så den kan stå på egne fire ben, hvis man ønsker det.

Fordele:

 • Unikt retro-design
 • Kommer med egne aftagelige ben
 • Smart kuffertlignende design gør det nemt at have pladespilleren med på farten
 • Afspiller plader i tre forskellige hastigheder (33, 45 og 78 RPM)
 • Indbyggede højtalere
 • Muligt at afspille MP3 filer via USB
 • Pick-up medfølger

Ulemper:

 • Designet kan være lidt for flamboyant for nogen
 • Pladespilleren fylder relativt meget
 • Relativt høj pris

Denne pladespiller fra GPO er helt unik med sit særlige design i vintagestil, som giver den et specielt og nostalgisk udtryk, der vil pynte i de fleste hjem. Prikken over i’et sættes med flotte, friske og elegante farver. Med pladespilleren følger i øvrigt aftagelige ben, så pladespilleren kan stå selv, hvis man ønsker det. Designet er helt sit eget, og om man bryder sig om det, er alene et spørgsmål om smag og behag. Uanet hvad, er der dog her tale om en helt unik USB pladespiller med masser af personlighed.

Pladespilleren har indbyggede højtalere og via USB-forbindelsen er det blandt andet muligt at spille lyd fra andre eksterne enheder. Det betyder, at du kan bruge højtaleren til eksempelvis at spille lyd fra din iPhone, tablet eller lignende. Pladeafspilleren kan desuden spille pladerne i tre forskellige hastigheder, nemlig 33, 45 og 78 RPM. Med pladespilleren følger desuden pick-up og støvlåg, der har til formål at beskytte pladespilleren.

Bedste anmeldelser: OMNITRONIC BD-1390 USB pladespiller

OMNITRONIC BD-1390 USB pladespiller

Denne pladespiller fra Omnitronic er blandt de bedst anmeldte på markedet. Pladespilleren har mange forskellige funktioner, som kan benytte i forskellige sammenhænge. Den er dog ikke så egnet til begyndere.

Fordele:

 • Pitch-justering +/- 10%
 • Kommer med software til optagelse og redigering
 • Justerbar anti-skating
 • Shock-absorberende fødder
 • Skift mellem phono/line output
 • Kompatibel med Windows XP, Vista 7 og Mac OS X

Ulemper:

 • Ikke så egnet til nybegyndere
 • Kan kun afspille i to hastigheder

Siden Omnitronics grundlæggelse tilbage i 1996 har mærket forfinet sig kunnen udi produktion af bl.a. pladespillere, hvilket i dag er den type af produkt, mærket først og fremmest kendes for. Mærket har altså 20 år med høj lydkvalitet på bagen, og det kan mærkes, når man får fingre i et af deres produkter. Denne BD-1390 USB pladespiller kan lidt af det hele og har så mange forskellige funktioner, at den er egnet til de fleste forskellige formål.

Pladespilleren gør det blandt andet muligt at pitch justere +/- 10%, den har justerbar anti-skating og gør det muligt at skifte mellem phono og line output. Derudover kommer pladespilleren med software til optagelse og redigering, så du får den bedste mulige oplevelse, når du arbejder med din pladespiller.

Bemærk dog, at denne pladespiller måske ikke er så egnet til personer, der er nybegyndere udi at betjene USB pladespillere. Det skyldes først og fremmest, at de mange funktioner kan være svære at finde hoved og hale i.

Med pladespilleren fra tyske Omnitronic følger en pick-up samt et støvlåg.

Den smarte: Reloop Turn 3 pladespiller med S-formet arm

Reloop Turn 3 pladespiller med S-formet arm

Når denne pladespiller fra mærket Reloop er kategoriseret som ”den smarte,” skyldes det flere ting. Dels er den smart i udseendes med sit enormt smukke og elegante udseende, men den er også smart i kraft af sine spændende funktioner.

Fordele:

 • Specielt designet arm til optimal sporing
 • Har indbygget RIAA forstærker af høj kvalitet
 • Semi-automatisk motorstop
 • DC-motor med lav vibration

Ulemper:

 • Høj pris

Denne USB pladespiller er listens dyreste. Prisen er i et sådant niveau, at tilbuddet om at købe Turn 3 pladespilleren fra mærket Reloop først og fremmest henvender sig til personer, som har en passion for området ud over det sædvanlige. Men hører du til denne gruppe er personer, vil du med garanti også sætte pris på denne USB pladespillers egenskaber.

I skabelsen af denne USB pladespiller er der taget så mange forskellige, fintfølende skridt for at sikre den bedste mulige kydoplevelse, at det næsten er svært at skabe et overblik over.

Pladespilleren er udstyret med en specielt designet arm med Ortofon 2M RED pick-up monteret. Den specialdesignede arm har til formål at sikre optimal sporing. Derudover har pladespilleren en indbygget RIAA forstærker af højeste kvalitet, den er udstyret med en DC motor med lav vibration og har semi-automatisk motorstop. Med andre ord er der her tale om et produkt, hvor der virkelig er blevet kælet for detaljen, og som entusiast – eller nørd – på området, er det noget, man virkelig bider mærke i. Vil du gerne have fingrene i et stykke kram, er denne model derfor helt og aldeles anbefalelsesværdig.

Reloop har gennem flere år specialiseret sig i at skabe DJ-udstyr af absolut bedste kvalitet. Teamet bag har en stor passion for netop DJ-arbejdet og udstyret, der hører med, og denne passion skinner igennem i produkterne, hvorigennem man virkelig kan mærke den passion, der ligger bag.

Til førstegangskøbere: Madison RT300SP

Vil du gerne investere i en USB pladespiller, så du kan overføre dine vinyler til din PC, men ser du ikke dig selv bruge denne type pladespiller så meget derudover, så kan denne budgetvenlige variant fra mærket Madison være et godt valg.

Fordele:

 • God pris
 • Flot, nostalgisk look
 • Indbyggede højtalere
 • Tre forskellige mulige hastigheder
 • Pick-up medfølger
 • Støvlåg medfølger

Ulemper:

 • Ikke så egnet til dig, der arbejder som DJ på et mere professionelt plan

Denne pladespiller er på mange måder velegnet til førstegangskøbere. Først og fremmest er den billig, hvilket kan være en fordel for dig, der blot ønsker at overføre dine vinyler til digital form, men eller sikke ser dig selv få brugt en USB pladespiller så meget. Derudover kan den være et godt valg for dig, der for nylig er begyndt at øve dig som DJ, og som ønsker et godt produkt med mange funktioner, men som ikke kræver en stor investering.

USB pladespilleren fra Madison gør det muligt at afspille dine plader i tre forskellige hastigheder – 33, 45 eller 78 rpm – ligesom den har både USB og SD input og kommer med REC funktion. Alt i alt en meget alsidig USB pladespiller med mange forskellige funktioner, men til en meget fordelagtig pris, der gør den velegnet til førstegangskøbere.

Populær i udlandet: Ibiza Fee Vinyl Beltedrevet pladespiller

Ser man til udlandet er denne USB pladespiller fra mærket Ibiza et populært valg, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Pladespilleren fås til en god pris og har mange forskellige fede funktioner.

Fordele:

 • Flere mulige hastigheder
 • Anti-skating (0-4 g)
 • Leveres med pick-up
 • Direkte optagefunktion, så signalet til en optagelse på USB eller SD-kort kopieres

Ulemper:

 • Kommer ikke med et låg, hvilket kan gøre den svær at transportere

Undervurder ikke denne USB pladespiller fra Ibiza. Selvom den måske på overfladen ser enkel ud og fås til en relativt god pris, har den masser af smarte og fede funktioner at byde på. Blandt andet kan du selv vælge mellem tre forskellige hastigheder, nemlig 33, 45 og 78 rpm. Desuden har pladespilleren en direkte optagefunktion, der gør det muligt at kopiere signalet til en optagelse af lyd på et USB eller et SD-hukommelseskort. Du kan også vælge mellem phono out og line out. Med andre ord er det ikke svært at forstå, hvorfor denne pladespiller er populær i udlandet. Er du for nyligt begyndt at øve dig som DJ eller lignende, kan denne pladespiller også være et godt valg som førstegangskøber.

Tilføj en kommentar...