Tilbehør

Bas strenge

bas strenge

Når du først har fået din basguitar i hænderne, er det næste vigtigste at få fat i de helt rigtige strenge. Det siger nemlig sig selv, at du uden strenge ikke kommer særlig langt med at spille. Derfor er det et utroligt vigtigt tilbehør, uanset om du spiller elbas eller akustisk bas.

Når det kommer til basstrenge er der flere muligheder på markedet, og de har alle sammen indflydelse på din lyd. Samtidig kan det også være forskelligt, hvor mange strenge du skal bruge, og du kan få strenge i flere forskellige størrelser. Det gælder derfor for dig om at finde strenge til din bas, der passer til din spillestil og stilart.

Basstrenge er afgørende for din bas

Uden strenge er din bas som musikinstrument som sagt ikke meget bevendt. Det siger sig selv, at strengene derfor har en afgørende betydning for dit spil. De basstrenge, du vælger, kan desuden have meget stor betydning i forhold til tonen og fornemmelsen af dit instrument. Med forskellige strenge kan du nemlig opnå forskellige påvirkninger af din basguitars lyd.

Den elektriske bas er en rigtig populær bas i dag, og den kan have et væld af forskellige strenge. Faktisk kan du finde basser med op til 12 strenge. Til gengæld kan du også få basser med 4-6 strenge. Når du skal ud for at vælge dine nye strenge for at komme i gang med at spille på din bas, skal du derfor først og fremmest vide, hvilken bas du står med i hånden. Herefter kan du gå på jagt efter de strenge, der er nødvendige for dig.

Find forskellige strenge til din bas og stilart

Ud over at du selvfølgelig kan spille på din bas, når du har fået strenge på den, er en anden væsentlig fordel, at du med de forskellige strenge som sagt kan opnå forskellige påvirkninger af din lyd. De forskellige basstrenge kan dermed hjælpe dig med at finde din personlige lyd eller hjælpe dig med at ramme en bestemt stilart, når det kommer til basmusik.

Når det kommer til strenge til bas, kan du for eksempel vælge at investere i strenge, der er mere velegnede til genrerne inden for rock. Det kan blandt andet være de såkaldte round wound strenge, der mere er i det højere toneområde. Samtidig kan du også finde basstrenge såsom flat wounds strenge, der passer langt bedre til jazz eller soul. De har nemlig en varme i deres klang til forskel fra strengene velegnet til rock.

Alt afhængig af din stilart og spillestil kan du altså finde forskellige basstrenge. De adskiller sig fra hinanden i deres:

  • Størrelser
  • Materialer
  • Påvirkning af din lyd

En tredje fordel ved at investere i de rigtige basstrenge for dig er, at strenge til bas som regel holder længere end strenge til andre instrumenter. På den måde er der gode chancer for, at du har dine strenge i forholdsvis lang tid og dermed ikke skal udskifte dem så ofte. bas strenge48
basstrenge42
bass strenge8
bas strenge hvilke5
dean markley blue steel

Tilføj en kommentar...