Tilbehør

Saxofon Blade
Står du og mangler blade til din saxofon, så kan du købe blade hos rytmen.dk i forskellige styrker. Saxofon blade er til for, at man individuelt kan finde blade, der passer perfekt til en, og dermed gør det nemmere og sjovere for en at spille. Når man snakker saxofon blade, er der forskellige blade at vælge imellem. Grunden til dette er, at blade har forskellige såkaldte styrker.

Styrken indikerer, hvor hårdt et blad er. Et billigere blad kan være lige så godt som et dyrere blad, da det hele kommer an på, hvilket blad der passer bedst til dig. Et billigere blad vil have lav styrke, og et dyrere blad vil have høj styrke. Det handler om at finde et saxofon blad, der er tilpasset dig individuelt, så du kan spille bedst muligt med god lyd, og samtidig finder det mest behageligt. Et saxofon blad er perfekt tilpasset, hvis det passer godt til både dit mundstykke, din ligatur og dit temperament.

Få bedre lyd med et saxofon blad tilpasset perfekt til dig

Som nævnt tidligere er saxofon blades styrke en indikation for, hvor hårdt et saxofon blad er. Der findes dyre versioner og billigere versioner af disse blade, men det hele handler om, hvilket blad, der passer bedst til dig. Når man spiller, handler det jo om at have det sjovt og lave god lyd og dermed god musik. Det er dog en tommelfingerregel, at et blødere saxofon blad vil være nemmere at få til at give lyd. Dermed vil det altså sige, at et hårdere blad vil give mere modstand men til gengæld også mere lyd – eller volumen i din lyd.

Et godt udgangspunkt er, at mange professionelle saxofonister vælger styrke afhængig af, hvor stor deres mundstykkes åbning er. Åbningen på mundstykket er afstanden mellem mundstykket og bladet ved mundstykkets spids. Det vil sige, at hvis mundstykket er meget åbent, kan det være mest praktisk at benytte et blødt blad. Bløde blade har også den fordel, at de ved dig som spiller, vil give dig en følelse af fleksibilitet i dit spil. Omvendt er det så med hårde blade. Har dit mundstykke en mindre åbning, så tyer de fleste til et hårdt saxofon blad. Et hårdere blad vil i modsætning til et blødere blad som sagt give mere modstand, men du vil højst sandsynligt opleve følelsen af en mere præcis ansats i dit spil.

Saxofon blades fremstilling

De fleste saxofon blade er fremstillet af bambus, men det er muligt, at få blade i andre slags træ. Derudover er det også i dag muligt at købe syntetiske alternativer. Fordelen ved for eksempel at ty til de syntetiske alternativer er, at de er mere ensartede. Når man har med træ at gøre er en naturlig konsekvens ved fremstilling, at der kan være forskel på nogle af bladene. Det undgår du ved at vælge syntetiske blade. De er også nemmere og mere tidsbesparende at klargøre og tilspille. Vælg endelig syntetiske blade hvis du blandt andet skifter meget mellem instrumenter – så er syntetiske blade mere pålidelige.


saxofon blade

saxofonblade

saxofon blad

saxofonblad

Tilføj en kommentar...