Tilbehør

Datakabler

Et datakabel er et kabel, som kan forbinde en Switch, Hub, Router eller ADSL forbindelse med en computer. Der findes også en anden slags datakabel, som hedder krydsede datakabler. Disse kabler gør det muligt at forbinde to computere, uden man behøves at anvende et hotspot. Dog er de krydsede kabler så småt blevet skiftet ud med USB-stik, som fungerer på den samme måde.

Datakabler er stadig udbredte i dag, men de var langt mere udbredte før i tiden. Flere og flere har fået bærbare computere, hvor det mest optimale er at oprette forbindelse til et trådløst netværk. Datakabler er især meget populære i gaming-miljøet, da kablet sikrer en stabil og sikker forbindelse i modsætning til et trådløst netværk.

Behandling af datakabler

Hvis man skal arbejde med datakabler, skal man være særlig opmærksom på, at man skal være lidt mere nænsom end med normale kabler. Det hænger sammen med, at datakabler har et større antal ledninger i selve ledningen, så det er mere tilbøjeligt til at gå i stykker i forbindelse med skarpe knæk og voldsom behandling.

Vælg det rigtige datakabel

Et fællestræk for alle datakabler er, at de har det samme stik i begge ender. Stikket hedder RJ45. Det betyder, at du kan bruge alle typer datakabler, uanset hvilken enhed du skal tilslutte. Den eneste forskel der er at finde er hastigheden og båndbredden.

De forskellige datakabler er opdelt i kategorier, som bliver forkortet CAT. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige kategorier.

CAT5

– båndbredde 100 Mhz

– Forældet netværkskabel

CAT5e

– Det mest udbredte datakabel

– Båndbredde 100 Mhz

– Data hastighed op til 1 Gbit / s

CAT6

– Netværksstandarden for alle nye netværk

– Båndbredde 250 Mhz

– Data hastighed op til 10 Gbit / s (0 – 55 meter) efterfølgende ca. 2 Gbit/s

CAT6e

– Høj hastighed

– Dobbelt hastighed fra den almindelig CAT6

– Båndbredde 500 Mhz

– Data hastighed op til 10 Gbit / s (0 – 100 meter)

CAT7

– Høj hastighed med ekstra kapacitet

– Velegnet til streaming og gaming

– Båndbredde 600 Mhz

– Data hastighed op til 10 Gbit / s

CAT8:

– Den nyeste variant

– Båndbredde 1600 og 2000 Mhz

– Data hastighed op til 40 Gbit / s (0 – 30 meter)

Udover dette skal du også finde ud af længden på dit datakabel. Det skal hverken være for kort eller for langt.

Hvorfor vælge et datakabel?

Den primære grund til at vælge at datakabel fremfor Wifi, er hvis man ønsker at have en 100 % stabil forbindelse. Selvom Wifi er det suverænt mest udbredte, bliver det stadig nemt påvirket af eksterne faktorer. Det trådløse netværk skal passere gennem luften, hvor der kan opstå forskellige forhindringer. Det kan både være vægge og mure. Der er også nogle sikkerhedsmæssige bekymringer ved Wifi, da alle i teorien har adgang til at opfange det trådløse signal. Dette er ikke tilfaldet, hvis man anvender datakabler.

Et datakabel giver også en langt højere hastighed ved det samme netværk, da datakablet har en direkte forbindelse til enheden.Data kabler

datakabler

thunderbolt 3 kabel

thunderbolt 3 cable

thunderbolt 3 kabel 2m

midi to trs

thunderbolt 3 2m

usb-c to mini-din cable

irig lightning cable

firewire 800

hama usb

Tilføj en kommentar...