Tilbehør

Guitar kabler


Guitar kabler er uundværlige for enhver guitarist, da de gør det muligt at tilkoble guitaren til andre teknologiske enheder. Hvis du er indehaver af en elektronisk eller western guitar, er det ligefrem en nødvendighed.

Mange forskellige produkter

Der findes i dag et væld af forskellige guitar kabler. De mest udbredte er:

 • Jackstick. Et typisk guitar kabel har et stort jackstick i hver ende. Kablet gør det muligt at forbinde guitaren med en forstærker, en guitarpedal m.m.
 • Små jumperkabler. Korte kabler der forbindes mellem effektpedaler.

Gode råd til dit køb

Du kan dog finde mange andre kabler til guitarer med flere forskellige funktioner.

Det vigtigste du som forbruger skal kigge efter, er:

 • Holdbarhed og kvalitet.
  • Du vil oftest blive fristet af at købe et billigt kabel, da det blot er en nødvendig foranstaltning for, at du hurtigt kan komme i gang med at spille musik. Guitar kabler ender derfor ofte med at bliver underprioriteret, og vigtigheden af et kabel i god kvalitet undervurderes blandt mange.
  • Det kan dog hurtigt ende med at blive en dyr fornøjelse, hvis du går på kompromis med kvaliteten af dit køb af kabel. Et kabel af dårlig kvalitet vil hurtigt blive slidt op og skal derfor udskiftes oftere.
  • I sidste ende er det derfor den bedste investering for dig at købe et kabel af ordentlig kvalitet, så du samtidig sparer dig selv for de mange frustrationer, som kommer i kølvandet på gentagende problemer og udskiftninger af kabler. Det giver et stort tidsspild, der i stedet kunne bruges på musikken.
 • Kabellængde.
  • De typiske kabellængder går fra 2-3 meter til 10 meter. Det kan virke meget langt, hvis du er vant til at sidde hjemme og øve dig. Men sandheden er, at du ofte vil blive overrasket over, hvor rart det er at have et langt kabel. Det gør mange ting nemmere for dig i hverdagen og giver dig en større bevægelsesfrihed.
  • Du skal dog stadig være opmærksom på, at kabellængden ikke bliver overdrevet lang, så du snubler over det. Det er derfor vigtigt, at du finder en god balance.

Kort om det tekniske

Når du anskaffer dig et guitar kabel, kan du ikke helt komme uden om alt det tekniske:

 • Balancerede kabler. Disse kabler er kendetegnet ved, at de har en ekstra forbindelse. Det giver et kraftigere signal og fjerner uønsket støj, som helst skal undgås.
 • Ubalancerede kabler. Disse kabler er de mest traditionelle og har ikke den ekstra forbindelse, der fjerner uønsket støj. Lyden bliver derfor af ringere kvalitet. Det ubalancerede system er oftest udbredt i korte kabler, hvor den uønskede støj ikke udgør et lige så stort problem.

Uanset hvilken type kabel du vælger, er det vigtigt, at du altid er konsistent i valget af kabler og ind- og udgange. Hvis du begynder at blande ubalancerede og balancerede kabler og udgange, vil det forringe den samlede lydkvalitet.

Hos rytmen.dk finder du alle de nødvendige kabler, du måtte have brug for. Det er både nemt og hurtigt at finde kvalitetskabler til gode priser.

Tilføj en kommentar...