Tilbehør

Jackstik Adapter

jackstick adapter


Hvis du gerne vil spille musik eller allerede gør det, skal du ud over dine instrumenter som regel også bruge en masse forskelligt udstyr for overhovedet at spille og for at få din lyd til at lyde godt. En del af det nødvendige tilbehør er kabler, stik og ikke mindst adaptere. En jackstik adapter er nødvendig for, at du kan tilslutte dine instrumenter og andet udstyr, der kræver en ekstern strømforsyning, men hvor du netop ikke har de rigtige stik og kabler.

Hvad er en adapter til jackstik?

Et jackstik er, som navnet også antyder, et elektrisk stik. De bruges som regel, hvis du gerne vil forbinde dit elektroniske lydudstyr med hinanden. Et jackstik kommer dog i flere forskellige størrelser:

  • 6,3 mm er standardstørrelsen
  • 3,5 mm er størrelsen mini
  • 2,5 mm er størrelsen mikro

Fordi stikket kan findes i forskellige størrelser, kan det betyder, at dine kabler ikke passer. Hvis det er tilfældet, kan du heldigvis investere i en jackstik adapter. På den måde er du altid sikker på, at du kan forbinde dit lydudstyr, uanset hvilket stik du står overfor. En adapter gør det med andre ord muligt for dig at koble dit lydudstyr og/eller dine instrumenter sammen, hvis de ikke har samme stik eller signalniveauer.

Ligesom der er forskellige jackstik, kan du også få forskellige jackstik adaptere. Du kan for eksempel både finde adaptere til han- eller hunstik, en vinklet adapter eller adaptere til at slutte til en minijack-udgang. Du kan også finde en adapter, der minder om et kabel. Her kan du for eksempel finde de såkaldte splitter kabler. Det betyder, du kan tilslutte flere enheder til det samme jackstik.

Det kan du bruge en jackstik adapter til

Når du skal finde ud af, hvilken adapter du skal bruge til dit udstyr, er det vigtigt, at du først og fremmest ser på dine kabler og stik. Passer de sammen, eller passer de ikke sammen? Det kan for eksempel være, at du ikke kan få tilkoblet din højtaler eller din guitar til din forstærker. Det er i sådan nogle tilfælde, at det er rart at have en jackstik adapter ved hånden. Her skal du dog vide, om du for eksempel skal bruge en adapter til hanstik eller hunstik, før du investerer i en masse.

Hanstik er som regel et tykkere stik end et hunstik og bruges ofte til forbindelse mellem instrumenter og andet eksternt udstyr. Det gør det, fordi disse generelt kræver en bedre forbindelse. Derimod bruges hunstik ofte til mobiler og computere. En jackstik adapter er dermed den anordning, der sørger for, at du altid kan benytte dig af dine jackstik. Det er med andre ord en omskifter.

En jackstik adapter er god at have ved hånden, hvis du skal have tilkoblet andet udstyr eller enheder. Det er den største fordel ved denne type adapter. Hvis du derfor vil være sikker på, at dit udstyr altid virker og kan kobles til hinanden, kan det være en rigtig god ide at investere i sådan en adapter.jackstik adapter
jack stik
20
jack til minijack14
røde vxlr12
røde vxlr+9
minijack adapter8
minijack til jack adapter8
jack minijack adapter8
vxlr8
minijack til jack6
jack adapter

Tilføj en kommentar...