Tilbehør

Klaverbænk: Her er de bedste i tests

Klaverbænk

Rytmen.dk har lavet en stor guide til de bedste klaverbænke samt artist stole både til klaver, guitar og andre instrumenter også. Her er alt fra billige klaverbænke til klaverbænke af den højeste kvalitet. Her er dobbelt bænke samt guitar stole til musikeren der ønsker en justerbar stol til jam sessions, eller bare til at aflaste, så man ikke skal stå op hver gang man spiller. her er også keyboard bænke og keyboard stole, samt piano bænke og en klaver skammel.

BEDST I TEST – Roland 100BK klaverbænkSe pris
MEST POPULÆRE – Roland 100WH klaverbænkSe pris
NYHED – George Hennesey JBBH102-3/WH klaverbænkSe pris
POPULÆR I UDLANDET – Roland D300BK dobbelt klaverbænkSe pris
DEN SMARTE – Yamaha B1-WA BænkSe pris
ARTISTER ANBFEALER – Gravity – Foldbar musikerstolSe pris
DEN BILLIGE – Artesia ABX-1 keyboard-bænkSe pris
REDAKTIONENS UDVALGTE – Sort klaver bænkSe pris
TIL GUITARISTER – Fender Worldwide 24in bar-stolSe pris

BEDST I TEST – Roland 100BK klaverbænk

Roland 100BK klaverbænk

BEDST I TEST – Roland 100BK klaverbænk

Vores test vinder i Rytmen.dk’s store test af klaver og piano bænke er 100BK modellen fra Roland. Roland er en af verdens støreste leverandør af klaverer og pianoer og derfor er det også oplagt, at de med deres store erfaring derfor også kan producere en klaver skammel, som er helt perfekt, og som kan det den skal. Denne pianobænk er fast i højden, og er lavet til brug af klaverer og andre tangentinstrumenter. Bænken er lavet i massivt træ og med en sort satin finish, hvilket giver en super smuk og stilren klaverbænk. Denne konstruktion giver en lang holdbarhed og god slidstyrke.

Udover opbygningen af klaverbænken, så er sædet også polstret, hvilket giver en god komfort til de sene og lange spille timer. Hvis sædet løftes finder man et lille opbevarings rum, som kan indeholde ens noder og noget andet tilbehør man måtte have, som passer til pianoet.

MEST POPULÆRE – Roland 100WH klaverbænk

Roland 100WH klaverbænk

MEST POPULÆRE – Roland 100WH klaverbænk

Den mest populære på markedet er faktisk sjovt nok den samme bænk som vores test vinder, dog bare i hvid i stedet for sort. Farven har dog ikke så meget at sige, da funktionen i klaverbænken er den samme. Vi har dog kåret den sorte som test vinder, da den er lidt mere tidløs sammenlignet med den hvide, og passer til en langt række større klaverer og pianoer.

Klaverbænken fra Roland er en velproduceret klaver skammel i massivt træ, hvortil der er en hvid satin finish pålagt. Konstruktionen giver en fantastisk komfort, men også en slidstyrke der gør, at man har en klaverbænk i mange år. Bænken er også bygget op med et polsteret sæde, hvori der er et opbevarings rum til diverse klaver og piano tilbehør.

NYHED – George Hennesey JBBH102-3/WH klaverbænk

George Hennesey JBBH102-3/WH klaverbænk

NYHED – George Hennesey JBBH102-3/WH klaverbænk

Som nyhed har vi valgt at fremhæve denne fantastiske klaverbænk fra George Hennesey. George Hennesey er, som vi også har skrevet i vores store guide af el klavere og digitale pianoer, førende indenfor keyboard og klaver genren. George Hennesey har længe været en af verdens største producenter, både indenfor klaverbænke, men også indenfor instrument genren.

Denne klaverbænk er, ligesom modellerne fra Roland, bygget op omrking et fundament af kvalitets træ, hvor på der er monteret et polsteret sæde. Sædet på denne model er betrukket med kunstlæder, hvilket giver et eksklusivt og flot design, men også en slidstyrke og praktisk anvendelse. Træet er behandlet med en hvid højglans lak, hvilket også gør den eksklusiv at se på. Til sidst er der, ligesom på Roland modellerne, et opbevarings rum under sædet, hvor der er plads til noder, nodeark og andet tilbehør til piano og keyboard.

Bænken er regulerbar, hvor minimums højden er 47 centimeter og max højden er 58 centimeter. Bredden på stolen er 58 centimenter.

POPULÆR I UDLANDET – Roland D300BK dobbelt klaverbænk

Roland D300BK dobbelt klaverbænk

POPULÆR I UDLANDET – Roland D300BK dobbelt klaverbænk

Når vi kigger imod det store udland, så er der en model der har fanget redaktionen på Rytmen.dk’s opmærksomhed. Denne model der hedder D300BK fra Roland er en dobbelt klaverbænk, hvor der – som produkt navnet siger – er plads til to pianister ved siden af hinanden. Klaverbænken er bygget op, som vores test vinder fra selv samme mærke, nemlig Roland. Bænken er bygget op af et massivt træ stel med et flot sort satin finish. Derudover er der monteret et polsteret sæde på bænken, hvor under der også er et opbevarings rum til noder, noter og andet tilbehør.

Sædet måler 75 cm x 33,5 cm og kan justeret i højden fra 48 cm til 58 cm, så den kan tilpasses til kunstneren.

Det unikke ved denne klaverbænk er, at bænken er designet til, at man spiller duoer på klaveret eller pianoet. Denne er populær, da duoer er blevet populære især i udlandet, hvor det ses meget i big bands. Derfor er denne D300BK klaverbænk fra Roland en af de mest populære enheder der sendes til udlandet.

DEN SMARTE – Yamaha B1-WA Bænk

Yamaha B1-WA Bænk

DEN SMARTE – Yamaha B1-WA Bænk

Under kategorien ‘Den smarte’ klaverbænk har vi udvalgt Yamaha’s B1-WA bænk. Denne bænk er udvalgt i kategorien, da det er en lille let og elegant klaver og piano bænk, som ikke fylder så meget, men som har de funktioner, som man søger i en klaver bænk.

Bænken er lavet i aske træ, hvilket gør den let og nem at flytte rundt og transportere. Derudover er den oftest anvendt i mine setups, hvor det skal være nemt at flytte frem og tilbage. Det skal være praktisk og elegant, men samtidig også have et tidsløst og klassisk design, hvor praktikken også er i top.

ARTISTER ANBFEALER – Gravity – Foldbar musikerstol

ARTISTER ANBFEALER – Gravity – Foldbar musikerstol

Vi fra redaktionen på Rytmen.dk har spurgt en lang række danske artister, om de har et produkt, som de særligt vil fremhæve og have os til at sætte fokus på. Vi har i denne test bedt dem om at kigge ud af boksen og se, om de kunne finde en stol, som de har brugt igennem tiden til blandt andet piano og keyboards. Her er de faldet over den foldbare stol fra Gravity.

Stolen er super fleksibel og komfortabel og er nem at have med rundt på sine sessioner. Stolen er brugt både til trommeslagere, keyboard spilleren og pianisten. Sædet er blødt, og justerbart og denne stol er derfor lavet til musikeren på farten, eller til musikeren der ikke har meget plads og derfor har brug for en musikerstol, hvor den nemt kan pakkes væk.

DEN BILLIGE – Artesia ABX-1 keyboard-bænk

DEN BILLIGE – Artesia ABX-1 keyboard-bænk

I kategorien for de billige klaver bænke har vi denne ABX-2 bænk der er designet til keyboards, men som kan bruges til mange forskellige typer af tangentinstrumenter. Klaverbænken er fra mærket Artesia, som også et kendt for deres klaverer og pianoer.

Bænken er foldbar og fylder derfor ikke meget når den er slået sammen og gemt væk. Den er nem at slå op også, så denne er derfor super praktisk.

Bænken har en højde på 44 centimeter og med et sæde der har en størrelse på 30 cm x 39,5 cm med et sæde der er polsteret med et 2 cm skum lag, hvilket giver en skøn komfort.

REDAKTIONENS UDVALGTE – Sort klaver bænk

Sort klaver bænk

REDAKTIONENS UDVALGTE – Sort klaver bænk

Redaktionen har valgt denne helt klassiske sorte klaver bænk ud og sat fokus på denne, da den er super simpel og let at gå til. Dette er en typisk klaver bænk til begynderen der starter med enten at spille på piano, klaver eller elektrisk klaver. Bænken er bygget op af et super simpelthen design af massiv træ, hvortil der er monteret et polsteret sæde i kunstlæder. Bænken er derfor super flot i designet, og med et tidsløst og klassisk design man aldrig går galt i byen med.

TIL GUITARISTER – Fender Worldwide 24in bar-stol

TIL GUITARISTER – Fender Worldwide 24in bar-stol

Den sidste musiker stol som redaktionen på Rytmen.dk har valgt at tage med i denne store guide til musiker stole og klaverbænke er denne bar stol fra Fender. Denne stol er en, som vi igennem vores artister har fået øje på, da den er super fed i designet med print på barstolens sæde, men også fordi, at den har en grip teknik i sædet, der gør, at musikeren ikke glider ned af sædet og derfor kun skal sørge for at spille på instrumentet der er medbragt.

Denne stol er typisk brugt af guitarister, hvad end det er klassisk eller el guitar, hvor stolen bliver brugt til enten jam sessions, på barer eller i studiet. Bar stolen giver en fordel til musikeren, da man bliver mere afslappet og derfor kan musikeren fokusere på det der er vigtigt – nemlig at rammer de rigtige toner og akkorder i det spillede musik.

En af de kunstnere vi har snakket med er musikeren og solisten Nichlas Sahl, som har anbefalet denne stol til både nybegyndere og professionelle, da stolens sæde er rigtig godt at sidde på, men samtidig er han også stor tilhænger af materiale valget på sædet der gør, at musikeren ikke glider ned af sædet. Stolen giver ham tryghed til at fuldføre hans set uden bekymringer.

Måske er du lige begyndt at finde glæden ved at spille klaver, eller også har du allerede mange års erfaring. Det kan også være, at du kender en – enten en i din familie eller en bekendt – som er ved at udvikle sit talent inden for klaverspil. Uanset anledningen så er det rette udstyr intet mindre end en forudsætning for godt klaverspil. Noget af det vigtigste udstyr du kan anskaffe, er en god klaverbænk. Denne sikre nemlig ordentlig komfort og den rigtige positur, som gør aktiviteten langt sjovere og meget mere behageligt.

I denne artikel guider vi dig gennem nogle af de bedste klaverbænke på markedet i disse år, og her sammenholder vi særligt pris og kvalitet, for at give dig et overblik over, hvor du skal skæve til, hvis du er på udkig efter en sådan enten nu eller i fremtiden. Sidst i artiklen giver vi lidt råd til, hvordan du bærer dig ad med at købe den rette model.

Roland RPB-300 bk – Testvinder

Roland RPB-300 bk

Denne klaverbænk fra Bryce Music er et utroligt godt valg til dig, som værdsætter høj kvalitet og et stilrent, klassisk design. Den er nemlig udført i massivt træ og højglans finish og passer således godt til et traditionelt klaver, og vil desuden stå flot i et hvilket som helst moderne eller traditionelt skandinavisk hjem.

En stor fordel ved denne bænk er, at den er designet med nem højdejustering, så du nemt kan indstille og tilpasse den perfekt. Det gør det nemt at vælge netop denne model, uanset hvilket klaver den skal passe til. Samtidig er det let for flere familiemedlemmer at bruge bænken, da I blot indstiller den til personen, som skal spille.

Der er rigtig god komfort i sædet, som er blødt og behageligt, og dette er en stor fordel, når der skal øves flere timer i træk. God spilleglæde kommer nu engang lettest, når det akkompagneres af ordentlig komfort. Alt i alt er der her tale om en klaverbænk, som er både utroligt flot, i høj kvalitet og med smart højdejustering, som egner sig godt til et bredt spektrum af klaverentusiaster.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Testvinder
 • Udført i massivt træ
 • Smart højdejustering
 • Komfortabelt og blødt sæde
 • Højglans finish og flot design

Ibiza Keyboard bænk – Den billige

Ibiza Keyboard bænk

Hvis du lige er begyndt på at udfolde dine klaverdrømme eller måske blot skal bruge et keyboard i ny og næ til at understøtte andre projekter, så kan det være du er på udkig efter noget lidt mindre elegant og mere praktisk. I dette tilfælde kunne denne smarte keyboardbænk fra Ibiza være et virkelig godt bud.

Den har et praktisk sammenklappeligt design, som gør det nemt at pakke den samme og gemme den væk, når den ikke bruges, og den er ligeledes nem at have med på farten. Desuden er den justerbar i højden, hvilket er praktisk, hvis du skal sidde med dit keyboard på forskellige overflader. Det gør den samtidig lige anvendelig til både voksne og børn.

En af de største fordele ved denne bænk er også den utroligt lave pris, som gør den til en ubestridt vinder på netop dette parameter. Og på trods af det lille prismærke, så er den både udstyret med et blødt og behageligt sæde og praktiske gummifødder forneden, som sikrer, at den ikke skrider hen ad gulvet.

Alt i alt er der tale om en utroligt anvendelig keyboardbænk, som ville være et ideelt bud til nybegynderen, til personen, som måske kun har brug for en klaverbænk en gang i mellem, eller til ham eller hende som ønsker nemt at kunne have den med på farten.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Bedst til prisen
 • Smart sammenklappeligt design
 • Nem at opbevare og nem at transportere
 • Praktiske skridsikre gummifødder
 • Justerbart sæde

Roland RPB-400 bk – Mest solgte

Roland RPB-400 bk

Roland er et ganske velkendt mærke inden for musikverdenen, hvor de sandsynligvis er mest kendte for deres klaver- og keyboardproduktion. Men deres design og produktion af klaverbænke er bestemt også værd at bemærke.

Denne herlige model fra Roland har i hvert fald allerede vækket opsigt og er blevet en af de allermest solgte klaverbænke på markedet, og det er faktisk ganske let at forstå. Den er nemlig både elegant, solid og praktisk. Bænken er udført i en sort finish, som giver den et elegant og tidløst udtryk, der passer diskret ind i de fleste hjem på en smagfuld måde. Under overfladen findes en solid konstruktion af træ, som betyder, at du her har et stykke solidt håndværk, som er både slidstærkt og vil holde i mange år fremover.

Sædet i sig selv – som nogle vil mene er det vigtigste – har en god størrelse og er tykt og tilpas blødt, så det understøtter en god siddekomfort, mens der spilles. Det har endda en utroligt praktisk fordel, idet der under sædet findes et lille rum, som kan anvendes til opbevaring.

Sidst men ikke mindst kan sædet selvfølgelig også justeres i højden, så det kan tilpasses både familiens længste og korteste medlemmer. Der er for alvor tale om god kvalitet og et virkelig godt bud på en klaverbænk til dig, som gerne vil forkæle dig selv og dit talent lidt ekstra.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Mest solgte model!
 • Flot design
 • Godt håndværk i høj kvalitet
 • Massivt træ for lang levetid
 • Praktisk opbevaringsrum
 • Justerbar højde

Yamaha B1-WA Bænk – Nyhed

Yamaha B1-WA Bænk

Hvis du synes, at traditionelle klaverbænke kan blive lige lovligt formelle at se på i længden, så kan det være, at du bliver glad for denne nyhed fra Yamaha. Den er nemlig ganske anderledes i sit design og bryder med traditionerne på en ganske smagfuld facon.

Bænken er udført i hvidt asketræ og modsat mange klaverbænke, så er træet ikke gemt væk bag en hvid eller sort lak. Det lyse træ står frem som en fin kontrast til det sorte sæde, og dette farvespil vil passe godt ind i de fleste moderne danske hjem.

Det massive træ vil betyde, at du med denne bænk får et solidt komfortmøbel med en lang levetid, som flere generationer formentlig vil kunne få glæde af. Sædet er designet for at kunne give dig en god siddestilling, mens du spiller og opfordrer ligefrem til en ret ryg.

Den eneste umiddelbare ulempe ved denne bænk er, at den desværre ikke har mulighed for justering i højden, men har en fast, statisk højde på 33 cm. Hvis du ønsker en justerbar bænk, er denne løsning således ikke noget for dig. Ønsker du en anderledes, moderne og solid kvalitetsbænk er dette derimod et virkelig godt bud.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Den bedste nyhed på markedet!
 • Anderledes og frisk design
 • Massivt træ for lang levetid
 • Buet sæde sikrer god siddestilling
 • Ikke justerbar

Sort klaverbænk – Bedst anmeldte

Sort klaverbænk

Hvis du vil være sikker på at finde et virkelig godt produkt til en meget fordelagtig pris, så kan du vælge at investere i denne flotte model af en klaverbænk. Det er den bedst anmeldte model, og det er der faktisk ikke noget at sige til.

Denne klaverbænk er både enkel og elegant på samme tid. Den er udført i træ, som er malet sort og har et flot matchende sæde i blankt sort kunstlæder, som er let polstret og derfor behageligt at sidde på. Nedenunder sædet findes et smart og praktisk opbevaringsrum, hvor du kan opbevare dine noder eller andre småting. Det er en stor fordel for dig, som gerne vil holde orden i dine ting og ikke vil risikere, at noget bliver væk eller griset til, hvis det ligger fremme.

Klaverbænken måler 45 cm x 29 cm x 28 cm og vil derfor passe godt til en lang række klaverer, keyboards og digitale pianoer. Mål dog gerne efter for at være sikker på, at den passer til netop dit, da denne bænk ikke kan justeres i højden. Modellen er et godt valg til dig, som værdsætter et simpelt og flot design, og som ønsker en klaverbænk til en stærk pris.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Den bedst anmeldte model
 • Enkelt og elegant design
 • Sortmalet træ og kunstlæder
 • Praktisk opbevaringsrum under sædet
 • Måler 45 cm x 29 cm x 28 cm

Roland 100WH klaverbænk – Den Smarte

Roland 100WH klaverbænk

Roland er et fantastisk mærke at gå efter, hvis du gerne vil sikre dig, at dit musikalske udstyr er af høj kvalitet. Rolands produkter er nemlig gennemtestet af mange forbruger – amatører, entusiaster og eksperter – i alle verdens lande gennem mange årtier.

Denne klaverbænk er utroligt elegant i sin hvide finish og vil passe utroligt godt til både et hvidt eller sort klaver. Samtidig vil den være det smarte valg til både et gammeldags og lækkert flygel og også til det mere moderne og nutidige digitale piano. Det smarte design gør nemlig denne model til en tidløs klassiker med masser af karakter og sublim elegance.

Bænken er udført i en solid trækonstruktion, som betyder, at den kan holde i mange år. Det hvide sæde er polstret, så du kan sidde behageligt i mange timer, mens du øver, spiller for sjov eller optræder for andre. En smart detalje ved netop denne bænk er det praktiske opbevaringsrum under sædet, som giver dig mulighed for at opbevare småting, noder og andre ting, du måtte have behov for.

Sædet måler 55 cm x 33 cm og giver derfor rig mulighed for, at både børn og voksne kan sidde komfortabelt. Klaverbænken er 52 cm høj og passer derfor til de fleste klaverer, keyboards, flygler og digitale pianoer.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Den smarte model
 • Slidstærk klaverbænk i solid trækonstruktion
 • Smart opbevaringsrum under sædet
 • Flot og elegant hvid finish

Måler 55 cm x 33 cm x 52 cm

Yamaha B1-B Bænk – Den Tidløse

Yamaha B1-B Bænk

Nogle ting forbliver bare bedst, hvis der ikke ændres for meget på dem. Sådan er det i høj grad inden for musikkens verden, hvor innovation af både musik og instrumenterne i sig selv går langsomt, og der er en særlig kultur omkring bevarelsen af tingene, som de var førhen.

Hvis du er blandt de mange, som også synes, at der er en særlig charme og skønhed i netop dette aspekt af musik, så vil du formentlig også synes godt om denne klaverbænk fra Yamaha. Her er nemlig tale om et ganske enkelt tidløst design. Bænken er udført i sort træ med en sort pude, og netop dette diskrete design vil passe ind i de fleste hjem og til de fleste klavertyper eller keyboards.

Selve rammen er udført i massivt træ, som betyder, at du kan nyde en bænk fremstillet i solidt materiale, der holder i mange år fremover. Ligesom med andre klaverbænke fra Yamaha, så er sæderne designet let buede, som sikrer god siddestilling, mens du spiller, hvilket du med garanti vil sætte pris på med tiden.

Derfor skal du vælge denne model:

 • En utroligt tidløs model
 • Elegant og flot design
 • Sort træ og sort pude
 • Sikrer en sund siddestilling

Sådan finder du den rette klaverbænk

Når du skal finde din næste klaver bænk – hvad end det er din første eller blot din næste – så kan det være en god idé at gøre dig nogle tanker om, hvilke ønsker eller behov den skal kunne opfylde. Det er som bekendt ofte ikke nok bare at købe den første og den bedste, og selv om en model er kåret som testvinder, er det ikke sikkert, at den passer til lige netop din måde at spille klaver på. Og når nu der findes så mange forskellige klaverbænke derude, så burde du netop tage dig tid til at prøve at finde en, som netop du bliver glad for.

I den proces kan du med fordel stille dig selv følgende spørgsmål:

 • Hvor skal klaverbænken bruges?
  • Er det i stuen, soveværelset, børneværelset, hobbyværelset? Skal den passe ind med andre møbler kan det være en fordel at medtænke dette.
 • Klaverbænk hvid – eller med en særlig farve?
  • Dette spørgsmål er mest relateret til, hvis bænken købes til et særligt klaver eller det ønskes, at den skal matche et særligt sæt møbler eller en indretningsstil. Har du for eksempel et hvidt flygel, vil en klaverbænk i hvid være en oplagt tilføjelse. Dog kan en hvid klaverbænk være sværere at holde pæn i mange år, og særligt hvis sædet også er udført i hvidt læder eller kunstlæder. Dette bør bestemt indgå som en del af overvejelserne.
 • Skal det overhovedet være en bænk?
  • Mange mennesker som har et traditionelt klaver stående, kan godt lide at have en klaverbænk til. Men i dag – og særligt i mindre hjem – er det mindst lige så almindeligt at købe en klaverstol. Der er bestemt fordele ved en klaver stol også, og udover at fylde mindre, så har mange af dem et sæde, som kan rotere, hvilket giver bevægelsesmulighed, som nogle godt kan lide.
 • Hvem skal primært anvende den?
  • Er det dig selv eller andre? Hvis du kun selv skal bruge den, er det nemt at finde en, som blot passer til dig og understøtter en siddehøjde, som du finder komfortabel. Skal flere bruge den, kan det være smart med højdejustering.
 • Skal den kunne flyttes rundt på?
  • Hvis du for eksempel ikke har et klaver stående fremme i din bolig, men måske har et keyboard du tager frem en gang imellem til at lave lyd- eller filmprojekter, så kan det være praktisk at have en sammenklappelig klaverbænk eller -stol, som du kan opbevare et sted, uden den fylder for meget. Det kan også være, at du ofte spiller sammen med venner forskellige steder uden for hjemmet. I så fald skal den gerne være let eller sammenklappelig.
 • Er der nogle særlige features, der kunne være nyttige at have?
  • Ønsker du for eksempel et lille opbevaringsrum eller måske skridsikre fødder nedenunder? Det er nemmere at finde noget, du bliver glad for, når du er bevidst om dine krav.
Klaver bænk

Spar penge på din næste klaverbænk – sådan gør du

En klaverbænk er en god investering, som du formentlig kan have glæde af i mange år, men det kan også være mange penge at skulle af med på én gang. Derfor kan det være gavnligt at tænke over, hvordan du kan gøre det billigere for dig selv.

Overvej for det første at handle på nettet. For det første er udvalget og overblikket stort, og her vil du tit finde et klaverbænk tilbud. Desuden er der ofte udsalg, kampagner og lignende, hvor du kan spare mange penge. Hvis du ikke er kræsen, kan du også sagtens overveje at anskaffe en brugt klaverbænk. Typisk er disse ganske prisbillige, og du kan sommetider finde noget af meget høj kvalitet til en ganske lille pris.

Vi håber, at du med denne artikel er blevet klogere på, hvordan din næste klaverbænk skal se ud, og hvor du skal købe den for at få bedst komfort til din spilleglæde i fremtiden.

Tilføj en kommentar...