Lydudstyr

Kondensator mikrofoner

kondonsator mikrofon
Optag lyd i højkvalitet med kondensator mikrofoner

Med en kondensator mikrofon kan du optage lyd i høj kvalitet og fra et bredt spekter af frekvenser. Selve kondensatoren virker ved at omdanne lydbølger til elektriske signaler, der svarer til den lyd, mikrofonen optager. To metalplader i mikrofonens diafragma, hvor den ene er bevægelig, adskilles fra hinanden, når lydbølger rammer den. Afstanden mellem de to plader skaber spænding, der giver sig udslag i dannelsen af elektricitet i mikrofonens indre.

I modsætning til dynamiske mikrofoner, der ofte selv er i stand til at producere al nødvendig elektricitet til at fungere, kræver kondensator mikrofoner ekstern strøm i form af batteri eller ledning. Her har en kondensator mikrofon til gengæld sin force ved at kunne fange flere lyde.

Kondensator mikrofoner optager bredt

En kondensator mikrofon har en række fordele frem for andre mikrofoner, og de relaterer næsten alle til kvaliteten af optagede lyde og evnen til at kunne håndtere mange frekvenser. For eksempel formår mikrofonen let at optage violiners og sangeres ofte højere frekvenser.

Dette kan ses i kontrast til dynamiske mikrofoner, der ikke har samme evne til at opfange vidt og bredt, når det kommer til frekvens, og som derfor optager med en dybere tone, end lydkilderne har i virkeligheden. Denne forskel har sit ophav i design. Kondensator mikrofoners diafragma er lettere end dynamiskes og kan derfor smidigere flyttes og optage bedre end de dynamiske mikrofoners lidt tungere design. Ønsker du ægte gengivelse, er valget åbenlyst.

Let at flytte mikrofonen rundt

Lidt i forlængelse af den lettere konstruktion er det også fælles for mange kondensator mikrofoner, at de ofte er kompakte og lette at flytte rundt på. Trods de ofte har bedst af at stå stationært, for eksempel hvis de bruges til radio eller podcast, kan du godt flytte dem omkring og holde dem i hånden. Men selvfølgelig vil det at flytte rundt på mikrofonen, mens du bruger den, give problemer med svingende lydstyrke, hvilket gælder for alle mikrofoner.

God mikrofon til podcast og radio

Hvor nogle mikrofoner er målrettet det at gengive lyd fra en bestemt vinkel klart og tydeligt og så filtrere andet lyd væk, har kondensator mikrofoner et fortrin ved deres evne til at optage baggrundslyde, der kan bruges til at skabe stemning i et podcast, lave lydeffekter samt give lytteren en mere varieret høreoplevelse, der lægger sig op ad virkeligheden uden for studiet med dens mange lydkilder. Mikrofonerne er også gode til at træde i baggrunden, da de har et lavt støjgulv, altså at den lyd, mikrofonen uvægerligt selv laver, når den er tændt, er minimal.

Ulemper ved kondensator mikrofoner

Af ulemper ved kondensator mikrofoner kan nævnes, at de er mere skrøbelige end dynamiske mikrofoner, da de indeholder mere finmekanik, som er modtageligt for temperatur, fugt- og vandskader. Billige modeller kan i øvrigt have et problem med, at støjgulvet er større på grund af mikrofonens elektronik, hvilket kan være et invasivt element i dine lydoptagelser, hvis du ønsker at gengive omverdenens lyde, uden at mikrofonen skrider ind og gør sig gældende.700 ord. Behøver ikke være “bedst i test” eller lignende.

https://www.danguitar.dk/se-electronics-se2300-kondensator-mikrofon

https://www.danguitar.dk/lewitt-lct-240-pro-kondensator-mikrofon

https://www.soundstorexl.dk/produkter/2856-studiemikrofoner-amp-optagelse/89369-ld-systems-d-1014-c-usb-kondensator-studie-mikrofon/

https://www.danguitar.dk/lewitt-mtp940cm-mikrofon

https://www.soundstorexl.dk/produkter/870-mikroner-til-tale-og-sang/167242-audio-technica-at2010-kondensator-mikrofon-til-vokal/

Tilføj en kommentar...