Tilbehør

Metronom

Der er rigtig mange elementer og aspekter at holde styr på, når du spiller musik. Det gælder både, hvis du først er ved at lære at spille på et instrument, og hvis du allerede er øvet eller ligefrem professionel. Selvfølgelig bliver du bedre til mange af tingene med den rette mængde øvelse og tid, men samtidig vil der altid være noget tilbehør og udstyr, som kan bruges uanset niveau og erfaring.

Et af disse tilbehør til musik er en metronom. Sådan et apparat ser måske ikke ud af meget, men det kan hjælpe dig med at bestemme og holde tempoet i et musikstykke. Noget, som både begyndere og øvede musikere af og til kan få brug for.

Hvad er en metronom?

Kort fortalt er en metronom et mekanisk eller elektronisk instrument, der meget præcist kan angive et tempo i et stykke musik. Det gør den ved at udsende et lys eller en enten tikkende eller bippende lyd. Tidsmæssigt kommer lyden regelmæssigt og kan sammenlignes med en puls. Instrumentets puls bliver målt i antal taktslag per minut (BPM). Det betyder derfor, at 60 BMP i puls svarer til ét slag i sekundet.

At du både kan finde metronomer som mekaniske og elektroniske har betydning for, hvordan de ser ud og virker. En mekanisk metronom er den helt traditionelle. Her er det et pendul, der angiver tempoet i musikken. Du har selv mulighed for at justere svingningstiden på apparatet. De elektroniske af slagsen er nyere og har en svingningskreds bygget ind i sig.

Hvis du er interesseret, kan du endda ofte finde disse instrumenter med et lyspanel, der kan vise dig tempoet. Dog kan du i dag også finde mange andre slags metronomer med flere forskellige funktioner og kombinationer.

Mange gode fordele, uanset om du er begynder eller øvet

En metronom kan være et vigtigt udstyr at bruge ved flere lejligheder, hvis du spiller musik. Du kan for eksempel opleve, at det er et godt værktøj:

  • Hvis du gerne vil have hjælp til at holde et stabilt tempo, når du spiller. Det gælder, uanset om du sidder i et lydstudie og skal indspille et nummer, eller om du står på en scene foran et stort publikum.
  • Hvis du gerne vil have hjælp til at holde et bestemt og stabilt tempo, når du er ved at lære en ny og måske svær passage.

Instrumentet hjælper dig altså som sagt med at holde takten og tempoet, så du hverken kommer til at spille for hurtigt eller for langsomt. Det kan på den måde ses som en stor fordel både, når du er ved at lære at spille på et instrument, og når du allerede kan det og optræder med din musik.

Andre gode fordele er, at du i dag kan finde instrumenter, der kombinerer for eksempel en metronom med en tuner. På den måde kan du træne din rytme, men du kan også stemme dit instrument med den. Derudover kan du også finde dem med en indbygget optager.metronom3603,9
soundbrenner343,6
soundbrenner pulse251,9
metronome1510,3
metronom køb131,6
boss db 9063,7
boss db-9053,7
tama rw3051,8
wittner metronom45,7
metronom pris

Tilføj en kommentar...