Musikinstrumenter

Midi keyboard: Her er de bedste i test (begynder & øvet)

Sidder du med drømmen om, at kunne komponere ligesom enten Mozart eller tænker du mere, at du minder om en Kygo type, men har du svært ved at finde ud af, hvilket keyboard, der er det perfekte keyboard til dig. Så har vi her lavet en liste over det både bedst i test, bedst til prisen og meget mere.

Bedst i test – Studiologic SL73 Studio midi controllerSe pris
Mest populære – Native Instruments Komplete Kontrol Keyboard A49Se pris
Til begynderen – Casio LK-136 Keyboard PakkeløsningSe pris
Til den øvede eller den professionelle – Studiologic SL88 Studio midi controllerSe pris

Udover keyboards har vi også fundet et par helt unikke Launchpads, der kan give ekstraordinære muligheder til nybegyndere såvel som de professionelle. Du finder den bedste i forhold til vores test og den mest populære i bunden af denne artikel.

Bedst i test – Studiologic SL73 Studio midi controller

Studiologic SL73 Studio midi controller keyboard keyboards best i test

Studiologic’s SL-serie af USB/MIDI keyboards er blevet verdens kendt blandt pianister såvel som studio ejere, selv artister som Kygo, har gennem tiden benyttet sig af dette pragt eksemplar af et keyboard. Den høje kvalitet af Fatar klaviaturet og Studiologic’s elektronik og software giver dette keyboard noget ekstraordinært i forhold til andre keyboards. Kombinationen af det førnævnte gør lige præcis dette keyboard til et af de mest fortrukne blandt musikere til både musikudøvelse og studioarbejde.

Farvedisplayet er baseret på et TFT display, hvilket gør det nemt og overskueligt at finde ud af. Der er en række af forskellige effekter og værktøjer på displayet, der gør dette keyboard til det, der tester klart best på markedet.

Keyboardet indholder 73 tangenter med hammer tangenter. SL73 Studio kombinerer det legandariske Fatar TP 100LR klaviatur med hele 3 sensor kontakter på hvert eneste tangent. Derudover er der også aftertouch på alle tangenterne, hvilket giver dette keyboard en helt unik lyd, der er perfekt til både studiebrug og performances. Du får også hele tre X/Y stick controllere, der gør det muligt, at justere lyden mens du spiller.

SL73 keyboards vejer kun 13 kg og designet, så det er utrolig nemt at transportere, hvilket er perfekt, hvis du er en travl kunstner, der skal rundt til flere events om ugen.

Lyden i dette pragt eksemplar af et keyboard kan give din performance et ekstra pift. Idet udtoningen af hvert enkelte fingerslag på tangenterne giver en euforiserende klang, der næsten ikke kan beskrives. Det er denne klang, der gør keyboardet til det bedste i test, da det giver din performance noget ingen andre keyboard kan.

Det brugervenlige layout gør det utrolig nemt at navigere rundt i dette keyboard. Som nævnt før kommer det også med tre programmerbare stick controllere som giver dig rådighed over alle lyd parametrene dette keyboard indholder. Strømforsyningen kommer fra en PS100 sustain pedal, hvilket

SL73 Studio er ideel til den rejsende musiker. SL73 Studio vejer lidt under 13 kg og er udstyret med et robust, metalkabinet og ende stykker, der hjælper med at beskytte tangenterne samtidigt med at de giver et sikkert greb ved håndtering og transport. I midten af frontpanelet har SL73 en enkel og intuitive brugerflade som er centreret omkring et stort TFT LCD-farvedisplay, der er let at se selv i miljøer med svagt lys. Det brugervenlige layout omfatter derudover en encoder-knap til hurtig navigering samt tre programmerbare stick-controllere som giver dig direkte kontrol over enhver ønsket lydparameter.

SL73 Studio leveres med en PS100 sustain pedal og en strømforsyning, hvilket gør det nemt for dig at styre strømtilstrømningen, mens du sidder skaber symfonier på dit nye seje keyboard.


Mest populære – Native Instruments Komplete Kontrol Keyboard A49

Native Instruments Komplete Kontrol Keyboard A49 keyboards mest populære

Dette helt igennem fantastiske Komplete Kontrol Keyboard har 49 tangenter, der hver især har en helt unik lyd og klang. Dette keyboard er kompatibelt med Native Control Standard, hvilket gør det utrolig nemt for dig at gennemse, spille og styre hundredvis af instrumenter og effekter fra alverdens forskellige producenter. Det udvidede plugin format forbinder effekterne, instrumenterne og dit Komplete Kontrol Keyboard. Dette giver keyboardet mulighed for at spille over 4500 forskellige unikke lyder. Softwaren du får i dette keyboard giver utallige muligheder for både at skabe eller genskabe dine favoritlyde. Så sidder du på værelset og eksperimenterer med, at få dine toner til at lyde som Mozart får du lige, hvad du skal bruge her.

En af de største grunde til, at dette keyboard er kåret til det mest populære, blandt både redaktionen og de professionelle pianister fra vores undersøgelser er, den kraftfulde groovebox der er fyldt med instrumenter, lyde og effekter. Denne groovebox giver dig en rig mulighed for at eksperimentere med mix, spor og endda færdigkompositioner.

Er du en af de typer, der godt kan lide at give den gas på tangenterne, er dette keyboard det helt rigtige for dig. Klaviaturet på dette keyboard er nemlig semivægtede, hvilket vil sige, at de byder på tiltrækkelig modstand, så du bare kan trykke løs uden, at klaviaturet tager skade.

Nu har vi et par gange nævnt de mange forskellige instrumenter der findes i softwaren på dette keyboard. Nu vil vi endelig løfte sløret for hvilke det rent faktisk drejer sig om. Du får både: Monark – ikonisk mono synth, Scarbee Mark 1 – elektrisk klaver, Reaktor Blocks Wired – modul synth, Reaktor Prism – polyfonisk synthesizer og den voldsomme Reaktor 6 Player – der kan afspille alverdens forskellige reaktor instrumenter. Derudover får du også Kontakt 6 Player der indeholder over 50 alternative instrumenter. Sidst men ikke mindst får du også Maschine Essentias, en software der inkluderer 1,6 GB Maschine Factory Selection af diverse instrumenter.

Skulle de ovenstående ikke være nok for at udleve dine drømme, får du også en 25 euro voucher med i købet til NI’s online shop, så du frit kan vælge de instrumenter der passer bedst til din spillestil. Hvilket helt sikkert er en af de største grunde til, at dette keyboard er så populært.


Til begynderen – Casio LK-136 Keyboard Pakkeløsning

Casio LK-136 Keyboard Pakkeløsning keyboards til begynderen

Med denne helt unikke LK-136 pakkeløsning får du alt, hvad du skal bruge som nybegynder inden for pianist verdenen. Ikke nok med at du får et keyboard af verdensklasse, så får du også: et sammenfoldeligt stativ af holdbart metal, et par hovedtelefoner der gør det muligt at øve sig uden, at man skal forstyres af omverden, strømforsyning via kabel og en undervisnings DVD. Så gemmer der sig en ægte pianist inden i dig, så har du her fundet måden at få ham eller hende frem på.

Casio LK-136 keyboardet er udstyret med et 61 tangenters klaviatur, som ikke er anslagsfølsomt, hvilket gør det helt perfekt til en nybegynder. Du får omkring 32 toners polyfoni med over 100 forskellige lyde, 50 forskellige rytmer. Du får også Casio’s legendariske Light-up tangenter og Step up undervisnings system der er special designet til folk der ikke har den største erfaring indenfor pianist verdenen. Sidst men ikke mindst kan dette genial keyboard køre på batteri, hvilket gør det ubeskriveligt nemt for dig at tage det med dig over alt.

For at gå lidt mere i dybden med Step up undervisnings systemet er det et system, der gør det både sjovt og nemt at lære at spille klaver / keyboard. Der er indbygget et biblotek med over 100 sange og med de spritnye lysende tangenter bliver det utrolig nemt og sjovt at lære at spille alle disse musikalske stykker fra start til slut. Min personlige favorit feature ved dette system er, at det venter på dig, så skulle du komme ud af takten eller lige skal have en pause, stopper musikken og går først i gang igen, når du er klar. Det er jo fuldstændig vanvittigt at et keyboard til denne pris, kan levere et så genialt undervisningssystem til nybegyndere.

Udover Step up undervisnings systemet får du også Dance Music Mode. Dette mode gør det muligt for dig, at lave kreative kompositioner ved at kombinere en lang række af forskellige lyde lige fra alverdens forskellige instrumenter. Disse lyde kan kobles til klaviaturets hvide tangenter og krydre dem en række forskellige forskellige musikalske segmenter. Det åbner dermed op for uendelige muligheder af alt fra både hip hop til rap, R&B, EDM og meget meget mere. Du kan dermed bruge dette keyboard til både at komponere som Mozart, lave beats ligesom Morten Breum eller fede beats til rap sange som Kendrick Lamar eller Kanye West.

Denne pakkeløsningen indeholder som nævnt også en undervisnings DVD, hvor Sasha Dupont tager dig med på en uvurderlig rejse gennem klaverets verden. Sasha Dupont er blandt andet kendt fra TV showet “Hit med sangen”, hvor hun i samarbejde med Amin Jensen og Bob Ricketts stod for noget af det mest underholdende TV gennem tiderne. På denne DVD kan du lære at spille et ocean af kendte sange fra kunstnere som f.eks. The Beatles, U2, Tim Christensen, Povl Kjøller og Elvis. Du lærer at spille efter noder samtidig med, at du får et overblik alle de forskellige akkorder. DVD har en varighed på 2 timer og 45 minutter og den giver en nybegynder et eminent indblik i, hvor mange muligheder der gemmer inden for klaverets og keyboardets verden.

Alt i alt finder man ikke en bedre starter pack på markedet en denne. Den indeholde alt, hvad du skal bruge for at komme i gang med at spille klaver og kigger man på prisen er det jo et kæmpe steal.


Til den øvede – Studiologic SL88 Studio midi controller

Studiologic SL88 Studio midi controller keyboard keyboards til den øvede

Er du en øvet eller professionel pianist, og står du og mangler dit næste keyboard, der skal bringe dit niveau til det nye højder. Så kan vi stærkt anbefale dette sprit nyt keyboard fra Studiologic. Studiologic er kendt for deres kvalitets keyboards der kommer med en Fatar klaviatur.

SL88 Studio midi controller har 88 helt fantastiske tangenter, de er fuldvægtede, hvilket gør at du bare kan give den max gas og fyre den af. Du får ved dette keyboard Fatars TP 100 LR hammer action klaviatur, som giver et af de mest præcise og autentiske spillerfornemmelser, hvilket er helt vildt til den pris. SL88 Studio midi controller er utrolig nem og hurtig at arbejde med. Det giver dig en lang række af muligheder til kontrol af DAW og plug-ins.

SL88 Studio midi controlleren vejer 15 kg, hvilket gør den nem og hurtig at tage med på farten. Den er bygget med en robust metal ramme med syntetiske endestykker, der gør holdbarheden til en af de bedste på markedet. Så ikke nok med at det er nem at tage med på farten, er du næsten og hundred procent sikker på at det ikke går i stykker i processen.

SL88 Studio midi controller kommer med et TFT farvedisplay, som i kombinationen med 6 vejs navigationsknappen giver dig muligheden for både hurtigt og nemt at navigere rundt i de lange rækker er muligheder du får ved dette keyboard. På keyboardet finder du 3 trykknapper til højre for kontrolknappen. Disse 4 tryknapper giver dig muligheden for nemt og hurtigt at komme tilbage til topmenuen, hvilket er rart når man sidder midt i en session.

Studiologic har givet dette keyboard tre X/Y stick controllere, så du kan eksperimentere med en masse forskellige lydparametre. Den første controller bliver oftest benyttet til diverse pitchs og modulationer. Controller nummer 2 bliver for det meste brugt til fjederbelastning i X-aksen, hvilket virker helt perfekt til crossfades, panorering og parameterstyring.

Som tidligere nævnt kommer dette keyboard med en anslagsfølsomt klaviatur med aftertouch information. Anslagfølsomheden kan indstilles til både soft, medium, hard eller fixed, hvilket giver god mulighed for variation. Så om du sidder og komponerer symfonier som Ludwig Van Beethoven eller Up beat melodier som Kygo er fuldstændig lige gyldigt, dette keyboard kan bruges til det hele.

SL88 Studio midi controller kommer med 250 forskellige programmer der er inddelt i 12 forskellige grupper med 4 programmerbare zoner. Keyboardet kommer også med en farve LCD TFT skærm der er 320 x 240 mm. Derudover kommer det med en pedal tilslutning med 2 switch 1 kontinuerlig og 1 universal tilslutning. Strømforsyningen medfølger også, det er en 9 volt DC strømforsyning.

Sidst men ikke mindst får du også SL Editor software til både Mac og PC, hvilket giver dig uendelige muligheder at eksperimentere med. Du får også en Magnetisk Rail System til SL Music Stands og SL computer Plates med ekstra tilbehør. Så en øvet eller professionel pianist vil få en helt ekstraordinær mulighed for at udvikle deres klaverspil og tage det til helt nye højderLaunch pads

Bedst i test – Novation Launchpad Pro

Novation Launchpad Pro launchpads bedst i test keyboard keyboards

Hvis du er på udkig efter en ny måde at få dine sange eller din perfomance til at opnå nye højder, så prøv at brug en launchpad som denne. Med Novation Launchpad Pro USB MIDI controller får du en lang række nye muligheder, der kan bidrage med et nyt pift til dine kompositioner.

Novation Launchpad Pro er en controller med 64 individuelle oplyste pads samt 32 oplyste round mode pads, som i dag oftest er anvendt af nogle af de bedst DJs i verden som for eksempel Martin Garrix, Tiesto, David Guetta og endda Energy Crew.

Denne launchpad har hastigheds- og trykfølsomme RGB-pads der er specifikt designet til live performances, men frygt ikke, den kan nemlig også nemt bruges til studio brug. Hver eneste knap på denne fantastiske launchspad kan tilkobles sin egen lyd, hvilket gør den utrolig praktik til både at spille forskellige rytmer, melodier og akkorder. RGB pads’ene her indbygget med en række forskellige farver, der lyser op, så det er nemt at se forskellen, hvilket gør den utrolig praktisk så man aldrig rammer den forkerte tone.

Novation Launchpad Pro har en helt fænomenal brugbarhed i stand alone modet. Stand alone modet er et specielc mode, der gennem musiksoftware eller ekstern hardware, kan give dig muligheden for at koble din launchpad til en keyboard. På den måde kan man lave helt exceptionelle melodier. Du kan også tilsutte MIDI portene til din bassstation og på den måde bringe din kreativitet til helt nye højder.

Udover den utrolig let tilgængelighed der medfølger med denne launchpad, får du med Novation Launchpad Pro også en lang række af indstillinger, effekter, enheder og plug-in, du kan benytte når du spiller musik. Det eneste du skal gøre er at holde en enkelt knap nede for at foretage den ønskede justering og derefter kan du vende tilbage til der, hvor du kom fra. Du kan derfor være midt i en koncert, og fortage utallige justeringer undervejs uden du skal stoppe og ødelægge stemningen.

Hvad kan man så sige sådan en Novation Launchpad Pro launchpad kan som andre launchpads ikke kan. Først og fremmest kan med optage, spille bassspor, akkorder og melodier direkte på launchpaden via Scale mode. Derudover kan de mange pads hver især justeres mens du spiller. Sidst men ikke mindst kan den kobles til andre instumenter, der giver dig uendelige muligheder for at opnå nye højder med din performance.

Mest populære – Novation Launchpad-MK2

Novation Launchpad-MK2 keyboards keyboard launchpads launchpad

Novation launchpad har længe været en af de førerende indenfor launchpads verden over. Som nævnt før bliver disse launchpads brug over hele verden af selv de aller bedste DJs.

Med et matrix af 64 forskellige baggrundsbelyste pads giver denne launchpad dig et hav af muligheder til at udforske din kreativitet. Sammen med Ableton Live og FL studio kan du med denne launchpads komme det tættere på at blive lige så god som de aller bedste. Launchpaden er transportable og er dermed utrolig nem at have med overalt, om det er til fredagbaren eller på Orange scene til Roskilde festival. Derudover er denne launchpad også USB-busdrevet, hvilket gør det nemt for at dig at udvide din opsætning. Så vil du tilslutte endnu en launchpad, et keyboard eller noget helt tredje, kan dette nemt opnås.

På en Novation Launchpad-MK2 finder du nogle af de nemmeste controls på hele markedet. Det er ikke bare gjort nemt, men så nemt at en nybegynder vil kunne benytte den helt uden at lave fejl. Denne model giver dig mulighed for at lancere klip, udløse scener, nedfælde beats og mixe spor.

Novation Launchpad-MK2 vejer under et kilo, hvilket gør den til en af de lettelse på markedet. Det er dermed helt ubegribeligt nemt at fragte denne launchpad rundt omkring i verdenen. Launchpaden har en lang række forskellige farver til pads’ene, hvilket gør den nem at bruge.

Sidst men ikke mindst er det værd at nævne at den kommer med en Loopmaters 1 GB store sample bibliotek, der giver dig uendelige muligheder for at skabe din egen lyd.

Novation Launchkey 61-MK2 USB-midi-keyboard

Novation Launchkey 61-MK2 USB-midi-keyboard keyboards midi usb bedst til prisen

Denne sprit nye udgave af Novation Launchkey indeholder en lang række af nye funktioner, der virker giver value for money. Den indeholder 61 anslagsfølsomme tangenter og 16 trykfølsomme drum pads, som vi kommer lidt ind på senere. Først skal vi lige kigge lidt på dette keyboards helt unikke look.

RGB-knapperne på dette keyboard er designet så farverne matcher dit Ableton Live Setup, så du rigtig ligner en professionel pianist. Lysene i de 8 drum pads er forskellige så du aldrig kommer i tvivl om, hvilke der gør hvad.

Nå nu gå vi lidt i dybden med, hvad du får for dine penge i dette helt fantastiske keyboard. Som nævnt før indeholder dette keyboard en lang række forskellige funktioner som for eksempel: 8 drum knapper, 6 dedikerede transportkontrols, 2 transposeknapper, 2 track MIDI kanal knapper, 8 mute solo knapper plus toggle knapper, 3 InControl knapper og 2 fuld farvede RGB runde knapper der er baggrundsbelyste.

I de 16 anslagsfølsomme og baggrundsbelyste triggerpads, kan bruges til utal af forskellige funktioner som for eksempel: loops, samples og meget meget mere. Dette helt igennem gennemførte keyboard er USB drevet og er kompatibelt med både Mac, PCs og endda iPads, hvilket er utroligt til den pris. De 8 dreje controllere giver dig mulighed for at eksperimenter med forskellige lydeffekter og meget meget mere, hvilket giver en helt igennem ekstraordinær lydoplevelse.

Derudover får du også et 4 GB Loopmasters lyd sample bibliotek, der giver dig mulighed for, at udforske samleverdenen og skabe din helt egen lyd. Loopmasters bibliotek byder på et gigantisk udvalg af alverdens forskellige musikgenre lige fra blues til funk og fra hip-hop til techno. Du får dermed alt, hvad du har brug for, for at lave musik lige efter din smag.

Du får gennem Ableton Live 9 hele tre forskellige mulitsamplede instrumenter som består af: Paino, Rhodes go Hammond Organ. Derudover får du også softwareversioner af Novations klassiske analog synth som består af: Bassstationen og V-stationen. Sidst men ikke mindst for du også adgang til de gratis Launchkey og Launchpads, så du nemlig kan producere og spille med din iPad.

Her finder du anmeldelser af 6 af de bedste midi keybords. Her er både noget for den erfarne spiller og til nybegynderen.

Novation Launchkey 61-MK2 USB-midi-keyboard

Novation Launchkey 61-MK2 USB-midi-keyboard

Det her midi keyboard er en forbedret og nyere version af Novation Launchkey. De små mangler, der var på den gamle, er blevet fjernet og er gjort bedre. På keyboardet er der 61 anslagsfølsomme tangenter og 16 trykfølsomme drum pads. Der hører otte knapper med i keyboardet, og RGB-knapperne matcher farverne i dit Ableton Live-setup.

Novation Launchkey 61-MK2 er et 61 tangenters USB/MDI-keybord, som er udlagt med kontroller, der passer perfekt til de mest populære DAW’er. Keyboardet har 16 anslagsfølsomme og belyste RGB-triggerpads til baggrunden. De kan bruges til at initiere loops, samples og meget mere. Keyboardet er USB-busdrevet og kan bruges på Mac, PC’er og iPads.

Foruden RGB-tripperplads har keyboardet også otte drejekontroller, et pitch- og modulationshjul, dedikeret transportstyring og ni fadere. Kontrollerne bruger Novations preindstillede skabeloner. Det giver mulighed for automatisk kontrol af populære DAW’er som Ableton Live, FL Studio, Pro Tools, Reason, Cubase og ikke mindst Logic.

Der hører en softwarepakke med, når du køber Novation Launchkey 61-MK2. Den inkluderer Ableton Live til musikproduktion og et 4 GB Loopmasters lydsamplebibliotek. Biblioteket fra Loopmasters tilbyder et stort udvalg af elektroniske og akustiske instrumenter, som omfatter alle nutidige genrer. Det gælder alt fra blues til funk, fra hiphop til bas og fra jazz til techno. Der er alt det, som du vil have for at begynde at lave musik. Samtidig får du også flere multisamplede instrumenter til Ableton Live 9. Disse inkluderer Ableton Live 9 med Piano, Rhodes og Hammond Organ. Derudover er der også softwareversioner af Novations klassiske analog synths, Basstationen og V-station. Derudover får du også de gratis Launchkey- og Launchpad-apps. På den måde kan du producere og spille med din iPad.
Der hører følgende adgang med i Novation Launchkey 61-MK2: 1 x sustain-pedal, som er et stort jackstik. Derudover er der selvfølgelig også USB-porte i midi keyboardet.

Keyboardet vejer 4,2 kilo, og der hører også en omgang LED-display med i keyboardet for at øge oplevelsen. Der er modulationshjul og pitch-bend-hjul. Der er ni fadere og 16 anslagsfølsomme trommepads.

M-Audio Keystation 61 MK3 – USB/Midi-keyboard

M-Audio Keystation 61 MK3 - USB/Midi-keyboard

Det her er et midi keyboard, som har 61 anslagsfølsomme tangenter med en naturlig klaverfølelse. Keyboardet er fuld størrelse.

Der er USB-Midi-forbindelse til afspilning af virtuelle instrumenter eller styring af optagelsessoftware og meget mere.
Strømmæssigt kører keyboardet på USB, hvilket gør det muligt at bruge i mange forskellige situationer. M-Audio Keystation 61 MK3 understøtter plug and play-forbindelse til både Mac og PC.
Du får følgende ting med i pakken, når du køber keyboardet:

  • Pro Tools (M Audio edition)
  • Ableton Live Lite

Begge ovenstående programmer er kraftfulde musiksoftwarer.

Samtidig er der også AIR Musics Mini Grand/Velvet og deres virtuelle instrumenter foruden AIR Music Tech Xpand 2, som er en multitimbral all in one-workstation.

Software-controlleren er simpel og fyldt med kvalitet. Keyboardet er designet til både studieindspilning og live-performance af virtuelle instrumenter. I Keystation 61-pakken er der inkluderet Ableton Live Lite, som er et af verdens mest populære indspilningsprogrammer i disse dage.
Keyboardet er kompakt, vejer ikke særlig meget og holder længe. Det er et perfekt keyboard til de, som gerne vil være i kontrol over deres software, når de performer live. Den er også til de producenter, som godt kunne tænke sig at tilføje en intuitiv MIDI-kontroller med en naturlig føling til deres studie. Den tilfredsstiller begge behov.
De, der har prøvet M-Audio Keystation 61 MK3 – USB/Midi-keyboard, skriver, at det er et fantastisk keyboard. Keyboardet vejer ikke så meget, og det er i de flestes øjne en fordel. Lyden er super, og keyboardet spiller rigtig godt. Overfladen på keyboardet føles godt, og de fleste finder hurtigt ud af, at det er et godt keyboard. Når man tager prisen i betragtning, er det et keyboard, som få på markedet kan slå.

Midi keyboardet er trods den lette vægt solidt bygget af metal.

Native Instruments Komplete Kontrol S88 keyboard

Native Instruments Komplete Kontrol S88 keyboard

 

Det her er S-seriens flagskib. Keyboardet har 88 fuldvægtige hammer action-tangenter.

Keyboardet har 88 tangenter med aftertouch. Det gør det muligt at få bedre kontrol over den komplette instrumentsamling. Når du bruger Native Instruments Komplete Kontrol S88 keyboards browsersektion, vil det gøre det nemmere at bruge preset-systemet og det professionelle hammervægtede keyboard til at afspille akkorder eller skalaer. Du skal kontrollere din DAW direkte fra transportsektionen.

Der hører en perfekt integration med Komplete. Når du bruger keyboardet, kan du ikke bare hente instrumenter fra din samling på Komplete. Det er tilmed muligt at væge enkelte presets og indsnævre søgningen ved hjælp af søgeord. Når du henter din lyd, får du et sæt berøringsfølsomme kontrollermuligheder, som gør det muligt for dig at indstille og justere din lyd i realtid via Native Instruments Native Map. Det sker, samtidig med at Clear View-displayet giver dig indblik i instrumentets stærkeste informationer.

Klaviaturet er keyboardets hovedmotor – og det er ovenikøbet en meget stærk en af slagsen. Foruden at være særdeles velbygget føles klaviaturet fantastisk med tilpas modstand, således at man kan lægge kraft i tangenterne, mens de er hurtige nok til synth-passager. Og så er det underordnet, om du spiller en klaverlyd fra ”The Giant” eller en sololyd fra ”Monark”. Keyboardet vil give den helt rigtige spillefornemmelse og ikke mindst respons.
Keyboardet har derudover også to berøringsfølsomme strips. De giver mulighed for at tilføje mod- og pitch-elementer, som et almindeligt joghjul ikke vil kunne skabe. Der hører flere farver med i Light Guiden – der er blandt andet en serie af LED’er over hver eneste tangent. Det giver et visuelt feedback på dit klaverspil, som er værdsat af mange af anvenderne af keyboardet.

Der hører mange avancerede funktioner med på Native Instruments Komplete Kontrol S88 keyboard. De er alle sammen med til at gøre, så det bliver sjovere at spille keyboard og være produktiv. Mere end du er vant til. Det er fx muligt at spille akkorder eller mappe forskellige tangentområder til forskellige skalaer.

Keyboardet er til dig, der har erfaring med at bruge et.

Akai LPK25 USB Controller

Akai LPK25 USB Controller

Hvis du gerne vil have en melodisk præstation på et højt niveau, er det her det helt rigtige keyboard at vælge. Du har rent ud sagt den gode præstationer i din hule hånd, når du bruger dette midi keyboard.

Det er et keyboard, som er til musikere, producere, Dj’s og andre i musikindustrien. Det er 33 centimeter fra den ene ende til den anden, og midi-keyboardet vejer mindre end et halvt kilo. Det gør, at du kan medbringe keyboardet, når du skal optræde og er meget nemt og praktisk at have med at gøre.

De, der gerne vil kombinere keyboardet med en laptop, vil hurtigt finde ud af, hvor godt keyboardet fungerer med en computer. Keyboardet fungerer godt med en Mac og PC, og det er ikke nødvendigt at have en softwareinstallation for, at den virker godt. Det er muligt at gemme ting på computeren med keyboardet. Keyboardet kan ligeledes huske de indstillinger, du har lavet med det.

Det er nemt og hurtigt at komme på nye musikideer, når man bruger keyboardet. Det er nemt at styre tempoet og lydene med keyboardet.

Med keyboardet er det muligt at skabe melodiske og harmoniske værker inden for få sekunder. Og det er det, hvor end du befinder dig.

Brugerne omtaler Akai LPK25 USB Controller som et keyboard, der er enormt dejligt og lavpraktisk. Det giver en masse gode lyde og er nemt at tage med over det hele. Fordi det er så praktisk, er der mange Dj’s, der har det med på farten. De bruger det, når de optræder, og det er et redskab, som de er svært tilfredse med.

Den funktionelle side på keyboardet er det, der bliver allermest rost hos brugerne.

Korg microKEY2 AIR 25 Bluetooth-midi-keyboard

Korg microKEY2 AIR 25 Bluetooth-midi-keyboard

Med det her ultrapraktiske keyboard kan du vælge, om du vil have 25, 37, 49 eller 61 tangenter, når du bruger det.
Det er et keyboard midi, som er godt til dig, der gerne vil indspille musik på farten. Det er ikke altid, man kan være i sit studie. Og derfor er det godt at have et keyboard, som er godt at have derhjemme, men også når man er af sted.

Du kan nemt og hurtigt forbinde keyboardet til en Mac-computer, til iPhone eller iPad, og keyboardet er også kompatibelt med Windows.

Hvis du i gennemsnit bruger keyboardet i en time om dagen, kan batteriet holde en hel måned uden at blive udskiftet. Og det bedste er, at keyboardet løber på kun to AA-batterier, som er blandt de billigste batterier på markedet.
Keyboardet kan forbindes med USB-kabel. Det kræver kun et enkelt USB-stik at forbinde det med enten Mac, Windows, iPod eller iPad. Du behøver ikke at installere en driver. Du skal bare bruge din foretrukne musiktjeneste, forbinde den til computeren og starte med at spille musik med det samme!

Der er et helt naturligt touch på minikeyboardet. Det er blevet designet, således at det kan spilles, også selvom det er kompakt. Det er her, at de mange valgmuligheder kommer frem: Du kan spille med 25, 37, 49 eller 61 tangenter. Det gør, at du kan skræddersy din måde at spille på ud fra de behov, du har.

Hvis du forbinder en pedal til Korg microKEY2 AIR 25 Bluetooth-midi-keyboard, er det ikke særlig svært. Det er via jackstikket, du sætter pedalen til. Med pedalen bliver det muligt at ramme nye toner, når du spiller.
Brugerne af Korg microKEY2 AIR 25 Bluetooth-midi-keyboard er svært begejstrede. De skriver, at den er nem at bruge og enorm praktisk. De taler de mange forskellige tangent-funktioner op og siger, det gavner deres evner at kunne variere. Det er god træning at kunne prøve sig selv af på flere forskellige måder, og det kan man med keyboard midien fra Korg.

Akai MPK Mini Mk2 Ltd. Ed. White

Akai MPK Mini Mk2 Ltd. Ed. White

Det her er et keyboard til dig, der gerne vil være kreativ med din musik. Det er nemt at udtrykke dine musikalske ideer med keyboardet, som vil være med til at udvikle dig som musiker.
Keyboardet er lavet helt i hvidt, men med sorte tangenter og røde og enkelte grønne farver ved keyboardets øverste del. Midi-keyboardet er perfekt til musikeren, der hele tiden er på farten. Keyboardet er selvfølgelig også til ham, der er producer fra computeren. Keyboardet tillader dig at optage og lave musik med virtuelle instrumenter. Du kan lave en masse med de rigtige plugins, når du føler dig allermest inspireret.

Der er ikke behov for softwaredriver, når du bruger Akai MPK Mini Mk2 Ltd. Ed. White. Du skal bare bruge en enkelt USB for at forbinde keyboardet med din Mac eller PC. Der er fire memorybanks, som gør det muligt for dig at gemme de ting, du indspiller.

Selve farven på keyboardet er limited edition. Det er noget, som brugerne er meget tilfredse med. Der er tænkt meget over, hvordan designet fremstår, og det er en positiv ting for de fleste, der anvender keyboardet.

I forhold til de knapper, der hører med i keyboardet, kan følgende ting blandt andet nævnes:

  • Otte op- og ned-knapper, som justerer lyden
  • Mix-knapper
  • Tweaking plugins.

Brugerne er meget tilfredse med Akai MPK Mini Mk2 Ltd. Ed. White og siger, at den er rigtig god. De roser den særligt for den måde, den øger brugernes kreativitet på. Det er et keyboard, som udvider en enkeltes horisont, og det er få ting, der betegnes som negativt ved den. Det enkelte kritikpunkt, der i ny og næ nævnes ved keyboardet, er, at det er svært at bruge for nybegyndere. Det giver god mening, når man tænker på alle de funktioner, der hører med i det. Derfor anbefaler vi, at man har en vis erfaring med keyboards, når man køber det her keyboard fra Akai.

Novation Launchkey Mini-MK2 USB-midi-keyboard

Novation Launchkey Mini-MK2 USB-midi-keyboard

Det her keyboard har alt, du søger efter i et keyboard midi. Det er ikke særlig stort, og du kan medbringe det overalt. Designmæssigt er det helt i top, og der er tilmed nogle brugere, der mener, at designet øger deres kreativitet, når de bruger det.
Keyboardet er kompakt i størrelsen, men det er meget funktionelt. Det virker. Det forbedrer de fleste produceres beats, og så vejer det ikke særlig meget.

Novation Launchkey Mini-MK2 USB-midi-keyboard blev designet med det formål at gøre det sjovt at lave musik i Ableton Live. Det virker, når man sætter USB ind, og der er en masse forskellige layouts, man kan arbejde ud fra.

Der er 16 pads øverst oppe i keyboardet, og ud fra dem kan du udvikle på dine melodier eller beats. De lyser op, således at du kan se, om du bruger dem eller ej.

Det er nemt at komme i gang med keyboardet. Du kan bruge alle de vigtige musikprogrammer i industrien: Ableton Live, FL Studio, Pro Tools, Reason, Cubase og Logic, uden at det går udover keyboardets måde at gemme tingene på.

Du kan medbringe keyboardet over det hele og have det i din taske. Det virker i det øjeblik, du plugger det i din laptop. Du behøver ikke strøm-kabler eller drivere.

Du vil hurtigt kunne skabe din egen lyd gennem keyboardet, som er perfekt til dig, der er på et øvet niveau. Du vil hurtigt lære systemet at kende, og det er de færreste, der ikke bliver glade for det, Novation Launchkey Mini-MK2 USB-midi-keyboard giver dem.

De fleste brugere, der har brugt Novation Launchkey Mini-MK2 USB-midi-keyboard, er tilfredse. De siger, at keyboardet har øget deres kreativitet og deres musikalske niveau. De roser, at den er så praktisk og ligetil og uden skavanker. At det er nemt at medbringe overalt, uden at det skaber problemer eller gør livet surt for dem i form af at have et tungt keyboard i tasken.

Native Instruments Komplete Kontrol M32. Et keyboard, der ikke er særlig stort, men som gør store ting ved den, der bruger det. Du kan medbringe det, hvor du vil, og det er et keyboard, der har alt, du eftersøger, når det kommer til at lave musik. Der er 32 tangenter på keyboardet, og det giver dig gode muligheder for at spille en masse lækker musik. Der hører innovativ software med i keyboardet, som øger oplevelsen. Disse tæller blandt andet Smart Play-funktionerne og en musikalsk integration, som giver dig intuitiv kontrol over alle dine instrumenter, effekter, loops og samples – direkte fra dit keyboard midi.

Der er mange brugere, der roser Native Instruments Komplete Kontrol M32 for at være kanon godt og fremme kreativiteten. De skriver, at de ofte bliver inspirerede, mens de er ude og har deres keyboard med. Hvad gør man, hvis man rammes af et kreativt indfald og har et klaver på sig? Man hiver det frem og spiller løs. Du kan pause det, du spiller. Du kan lave loops. Du kan optage. Og der er så mange funktioner ved keyboardet, som gør, at det er en stærk spiller på markedet.

Brugerne er ellevilde af begejstring. De roser keyboardet for at være af højeste kaliber og synes, det gavner dem i deres musikalske udvikling. Musikken er på et højere niveau, når man bruger Native Instruments Komplete Kontrol M32. Det skyldes de kreative udfoldelser, der automatisk kommer, når man bruger keyboardet.

Keyboardet er bedst egnet til de, der har erfaring med keyboards.

I dag er det blevet lettere at komponere musik over din computer, tablet eller ligefrem din smartphone. Det kræver ikke alverdens udstyr, men noget er dog nødvendigt, hvis du gerne vil producere ordentlig musik i en god kvalitet. Ved at investere i Midi keyboards controllere kan du lade kreativiteten flyde og skabe din egen musik ved hjælp af din computer med et lydprogram og dit Midi keyboard. Det er praktisk, i og med at det er lettere at have med under armen, og samtidig har du dit eget lille hjemmestudie til at lave musik.

Hvad er Midi keyboard controllere?

En Midi controller er kort fortalt en enhed, der giver dig mulighed for at styre samplinger og diverse softwareinstrumenter direkte fra din computer. Denne kontrol gør den rigtig god at bruge i flere forskellige situationer. Det kan blandt andet være:

  • Hvis du skal optræde live foran et publikum
  • Hvis du gerne vil optage din lyd
  • Hvis du vil styre din DAW eller et andet lydprogram på en nem måde via midi signaler

En Midi controller er dermed et midi keyboard eller controller keyboard, der, som navnet antyder, er designet og ser ud som et elektronisk keyboard. Ved hjælp af enten en Midi eller USB forbindelse kan du altså bruge Midi controlleren til at sende signaler til din computer eller andet musikalsk udstyr, du har sluttet til enheden.

På den måde kan du fra denne enhed kontrollere de andre enheder eller udstyr. Selve keyboard controlleren har ikke indbygget lyd. Til gengæld kan du ved at sende Midi signalerne til en anden ekstern enhed som for eksempel en computer med et lydprogram aktivere de ønskede toner der. Det gør du netop ved at trykke på keyboard controllerens forskellige dele. Det betyder også, at du som sådan ikke kan bruge keyboard controlleren for sig selv, men skal have den sluttet til en anden ekstern enhed.

Find flere forskellige modeller

Du kan finde flere forskellige Midi keyboards controllere på markedet i dag. Disse kan både være forskellige i størrelsen, men også i deres features. Du kan for eksempel finde de mere traditionelle modeller, som kun har de klaverlignende tangenter. Antallet af tangenter kan desuden variere, og du kan for eksempel finde Midi keyboards med 25 tangenter, 88 tangenter og alt det imellem.

Samtidig kan du også få modeller med flere funktioner. Disse kan blandt andet være fades, drejeknapper og knapper. Funktionerne giver dig nye muligheder både, imens du spiller og under det senere redigeringsarbejde. Derudover kan du også finde modeller, hvor det er muligt at tilkoble en pedal.

De mange forskellige modeller inden for Midi keyboards controllere gør dem egnet til meget arbejde inden for musik. Det gælder både, når det kommer til musikudøvelse og ikke mindst arbejdet i studiet. Det er dermed også en af de helt store fordele ved en keyboard controller. Fordi mange modeller ikke er så tunge, er de også gode at rejse med, hvis du som musiker er meget på farten.

Tilføj en kommentar...