Musikinstrumenter

Midi keyboard: Her er de bedste i test (begynder & øvet)

Her finder du anmeldelser af 6 af de bedste midi keybords. Her er både noget for den erfarne spiller og til nybegynderen.

Novation Launchkey 61-MK2 USB-midi-keyboard

Novation Launchkey 61-MK2 USB-midi-keyboard

Det her midi keyboard er en forbedret og nyere version af Novation Launchkey. De små mangler, der var på den gamle, er blevet fjernet og er gjort bedre. På keyboardet er der 61 anslagsfølsomme tangenter og 16 trykfølsomme drum pads. Der hører otte knapper med i keyboardet, og RGB-knapperne matcher farverne i dit Ableton Live-setup.

Novation Launchkey 61-MK2 er et 61 tangenters USB/MDI-keybord, som er udlagt med kontroller, der passer perfekt til de mest populære DAW’er. Keyboardet har 16 anslagsfølsomme og belyste RGB-triggerpads til baggrunden. De kan bruges til at initiere loops, samples og meget mere. Keyboardet er USB-busdrevet og kan bruges på Mac, PC’er og iPads.

Foruden RGB-tripperplads har keyboardet også otte drejekontroller, et pitch- og modulationshjul, dedikeret transportstyring og ni fadere. Kontrollerne bruger Novations preindstillede skabeloner. Det giver mulighed for automatisk kontrol af populære DAW’er som Ableton Live, FL Studio, Pro Tools, Reason, Cubase og ikke mindst Logic.

Der hører en softwarepakke med, når du køber Novation Launchkey 61-MK2. Den inkluderer Ableton Live til musikproduktion og et 4 GB Loopmasters lydsamplebibliotek. Biblioteket fra Loopmasters tilbyder et stort udvalg af elektroniske og akustiske instrumenter, som omfatter alle nutidige genrer. Det gælder alt fra blues til funk, fra hiphop til bas og fra jazz til techno. Der er alt det, som du vil have for at begynde at lave musik. Samtidig får du også flere multisamplede instrumenter til Ableton Live 9. Disse inkluderer Ableton Live 9 med Piano, Rhodes og Hammond Organ. Derudover er der også softwareversioner af Novations klassiske analog synths, Basstationen og V-station. Derudover får du også de gratis Launchkey- og Launchpad-apps. På den måde kan du producere og spille med din iPad.
Der hører følgende adgang med i Novation Launchkey 61-MK2: 1 x sustain-pedal, som er et stort jackstik. Derudover er der selvfølgelig også USB-porte i midi keyboardet.

Keyboardet vejer 4,2 kilo, og der hører også en omgang LED-display med i keyboardet for at øge oplevelsen. Der er modulationshjul og pitch-bend-hjul. Der er ni fadere og 16 anslagsfølsomme trommepads.

M-Audio Keystation 61 MK3 – USB/Midi-keyboard

M-Audio Keystation 61 MK3 - USB/Midi-keyboard

Det her er et midi keyboard, som har 61 anslagsfølsomme tangenter med en naturlig klaverfølelse. Keyboardet er fuld størrelse.

Der er USB-Midi-forbindelse til afspilning af virtuelle instrumenter eller styring af optagelsessoftware og meget mere.
Strømmæssigt kører keyboardet på USB, hvilket gør det muligt at bruge i mange forskellige situationer. M-Audio Keystation 61 MK3 understøtter plug and play-forbindelse til både Mac og PC.
Du får følgende ting med i pakken, når du køber keyboardet:

  • Pro Tools (M Audio edition)
  • Ableton Live Lite

Begge ovenstående programmer er kraftfulde musiksoftwarer.

Samtidig er der også AIR Musics Mini Grand/Velvet og deres virtuelle instrumenter foruden AIR Music Tech Xpand 2, som er en multitimbral all in one-workstation.

Software-controlleren er simpel og fyldt med kvalitet. Keyboardet er designet til både studieindspilning og live-performance af virtuelle instrumenter. I Keystation 61-pakken er der inkluderet Ableton Live Lite, som er et af verdens mest populære indspilningsprogrammer i disse dage.
Keyboardet er kompakt, vejer ikke særlig meget og holder længe. Det er et perfekt keyboard til de, som gerne vil være i kontrol over deres software, når de performer live. Den er også til de producenter, som godt kunne tænke sig at tilføje en intuitiv MIDI-kontroller med en naturlig føling til deres studie. Den tilfredsstiller begge behov.
De, der har prøvet M-Audio Keystation 61 MK3 – USB/Midi-keyboard, skriver, at det er et fantastisk keyboard. Keyboardet vejer ikke så meget, og det er i de flestes øjne en fordel. Lyden er super, og keyboardet spiller rigtig godt. Overfladen på keyboardet føles godt, og de fleste finder hurtigt ud af, at det er et godt keyboard. Når man tager prisen i betragtning, er det et keyboard, som få på markedet kan slå.

Midi keyboardet er trods den lette vægt solidt bygget af metal.

Native Instruments Komplete Kontrol S88 keyboard

Native Instruments Komplete Kontrol S88 keyboard

 

Det her er S-seriens flagskib. Keyboardet har 88 fuldvægtige hammer action-tangenter.

Keyboardet har 88 tangenter med aftertouch. Det gør det muligt at få bedre kontrol over den komplette instrumentsamling. Når du bruger Native Instruments Komplete Kontrol S88 keyboards browsersektion, vil det gøre det nemmere at bruge preset-systemet og det professionelle hammervægtede keyboard til at afspille akkorder eller skalaer. Du skal kontrollere din DAW direkte fra transportsektionen.

Der hører en perfekt integration med Komplete. Når du bruger keyboardet, kan du ikke bare hente instrumenter fra din samling på Komplete. Det er tilmed muligt at væge enkelte presets og indsnævre søgningen ved hjælp af søgeord. Når du henter din lyd, får du et sæt berøringsfølsomme kontrollermuligheder, som gør det muligt for dig at indstille og justere din lyd i realtid via Native Instruments Native Map. Det sker, samtidig med at Clear View-displayet giver dig indblik i instrumentets stærkeste informationer.

Klaviaturet er keyboardets hovedmotor – og det er ovenikøbet en meget stærk en af slagsen. Foruden at være særdeles velbygget føles klaviaturet fantastisk med tilpas modstand, således at man kan lægge kraft i tangenterne, mens de er hurtige nok til synth-passager. Og så er det underordnet, om du spiller en klaverlyd fra ”The Giant” eller en sololyd fra ”Monark”. Keyboardet vil give den helt rigtige spillefornemmelse og ikke mindst respons.
Keyboardet har derudover også to berøringsfølsomme strips. De giver mulighed for at tilføje mod- og pitch-elementer, som et almindeligt joghjul ikke vil kunne skabe. Der hører flere farver med i Light Guiden – der er blandt andet en serie af LED’er over hver eneste tangent. Det giver et visuelt feedback på dit klaverspil, som er værdsat af mange af anvenderne af keyboardet.

Der hører mange avancerede funktioner med på Native Instruments Komplete Kontrol S88 keyboard. De er alle sammen med til at gøre, så det bliver sjovere at spille keyboard og være produktiv. Mere end du er vant til. Det er fx muligt at spille akkorder eller mappe forskellige tangentområder til forskellige skalaer.

Keyboardet er til dig, der har erfaring med at bruge et.

Akai LPK25 USB Controller

Akai LPK25 USB Controller

Hvis du gerne vil have en melodisk præstation på et højt niveau, er det her det helt rigtige keyboard at vælge. Du har rent ud sagt den gode præstationer i din hule hånd, når du bruger dette midi keyboard.

Det er et keyboard, som er til musikere, producere, Dj’s og andre i musikindustrien. Det er 33 centimeter fra den ene ende til den anden, og midi-keyboardet vejer mindre end et halvt kilo. Det gør, at du kan medbringe keyboardet, når du skal optræde og er meget nemt og praktisk at have med at gøre.

De, der gerne vil kombinere keyboardet med en laptop, vil hurtigt finde ud af, hvor godt keyboardet fungerer med en computer. Keyboardet fungerer godt med en Mac og PC, og det er ikke nødvendigt at have en softwareinstallation for, at den virker godt. Det er muligt at gemme ting på computeren med keyboardet. Keyboardet kan ligeledes huske de indstillinger, du har lavet med det.

Det er nemt og hurtigt at komme på nye musikideer, når man bruger keyboardet. Det er nemt at styre tempoet og lydene med keyboardet.

Med keyboardet er det muligt at skabe melodiske og harmoniske værker inden for få sekunder. Og det er det, hvor end du befinder dig.

Brugerne omtaler Akai LPK25 USB Controller som et keyboard, der er enormt dejligt og lavpraktisk. Det giver en masse gode lyde og er nemt at tage med over det hele. Fordi det er så praktisk, er der mange Dj’s, der har det med på farten. De bruger det, når de optræder, og det er et redskab, som de er svært tilfredse med.

Den funktionelle side på keyboardet er det, der bliver allermest rost hos brugerne.

Korg microKEY2 AIR 25 Bluetooth-midi-keyboard

Korg microKEY2 AIR 25 Bluetooth-midi-keyboard

Med det her ultrapraktiske keyboard kan du vælge, om du vil have 25, 37, 49 eller 61 tangenter, når du bruger det.
Det er et keyboard midi, som er godt til dig, der gerne vil indspille musik på farten. Det er ikke altid, man kan være i sit studie. Og derfor er det godt at have et keyboard, som er godt at have derhjemme, men også når man er af sted.

Du kan nemt og hurtigt forbinde keyboardet til en Mac-computer, til iPhone eller iPad, og keyboardet er også kompatibelt med Windows.

Hvis du i gennemsnit bruger keyboardet i en time om dagen, kan batteriet holde en hel måned uden at blive udskiftet. Og det bedste er, at keyboardet løber på kun to AA-batterier, som er blandt de billigste batterier på markedet.
Keyboardet kan forbindes med USB-kabel. Det kræver kun et enkelt USB-stik at forbinde det med enten Mac, Windows, iPod eller iPad. Du behøver ikke at installere en driver. Du skal bare bruge din foretrukne musiktjeneste, forbinde den til computeren og starte med at spille musik med det samme!

Der er et helt naturligt touch på minikeyboardet. Det er blevet designet, således at det kan spilles, også selvom det er kompakt. Det er her, at de mange valgmuligheder kommer frem: Du kan spille med 25, 37, 49 eller 61 tangenter. Det gør, at du kan skræddersy din måde at spille på ud fra de behov, du har.

Hvis du forbinder en pedal til Korg microKEY2 AIR 25 Bluetooth-midi-keyboard, er det ikke særlig svært. Det er via jackstikket, du sætter pedalen til. Med pedalen bliver det muligt at ramme nye toner, når du spiller.
Brugerne af Korg microKEY2 AIR 25 Bluetooth-midi-keyboard er svært begejstrede. De skriver, at den er nem at bruge og enorm praktisk. De taler de mange forskellige tangent-funktioner op og siger, det gavner deres evner at kunne variere. Det er god træning at kunne prøve sig selv af på flere forskellige måder, og det kan man med keyboard midien fra Korg.

Akai MPK Mini Mk2 Ltd. Ed. White

Akai MPK Mini Mk2 Ltd. Ed. White

Det her er et keyboard til dig, der gerne vil være kreativ med din musik. Det er nemt at udtrykke dine musikalske ideer med keyboardet, som vil være med til at udvikle dig som musiker.
Keyboardet er lavet helt i hvidt, men med sorte tangenter og røde og enkelte grønne farver ved keyboardets øverste del. Midi-keyboardet er perfekt til musikeren, der hele tiden er på farten. Keyboardet er selvfølgelig også til ham, der er producer fra computeren. Keyboardet tillader dig at optage og lave musik med virtuelle instrumenter. Du kan lave en masse med de rigtige plugins, når du føler dig allermest inspireret.

Der er ikke behov for softwaredriver, når du bruger Akai MPK Mini Mk2 Ltd. Ed. White. Du skal bare bruge en enkelt USB for at forbinde keyboardet med din Mac eller PC. Der er fire memorybanks, som gør det muligt for dig at gemme de ting, du indspiller.

Selve farven på keyboardet er limited edition. Det er noget, som brugerne er meget tilfredse med. Der er tænkt meget over, hvordan designet fremstår, og det er en positiv ting for de fleste, der anvender keyboardet.

I forhold til de knapper, der hører med i keyboardet, kan følgende ting blandt andet nævnes:

  • Otte op- og ned-knapper, som justerer lyden
  • Mix-knapper
  • Tweaking plugins.

Brugerne er meget tilfredse med Akai MPK Mini Mk2 Ltd. Ed. White og siger, at den er rigtig god. De roser den særligt for den måde, den øger brugernes kreativitet på. Det er et keyboard, som udvider en enkeltes horisont, og det er få ting, der betegnes som negativt ved den. Det enkelte kritikpunkt, der i ny og næ nævnes ved keyboardet, er, at det er svært at bruge for nybegyndere. Det giver god mening, når man tænker på alle de funktioner, der hører med i det. Derfor anbefaler vi, at man har en vis erfaring med keyboards, når man køber det her keyboard fra Akai.

Novation Launchkey Mini-MK2 USB-midi-keyboard

Novation Launchkey Mini-MK2 USB-midi-keyboard

Det her keyboard har alt, du søger efter i et keyboard midi. Det er ikke særlig stort, og du kan medbringe det overalt. Designmæssigt er det helt i top, og der er tilmed nogle brugere, der mener, at designet øger deres kreativitet, når de bruger det.
Keyboardet er kompakt i størrelsen, men det er meget funktionelt. Det virker. Det forbedrer de fleste produceres beats, og så vejer det ikke særlig meget.

Novation Launchkey Mini-MK2 USB-midi-keyboard blev designet med det formål at gøre det sjovt at lave musik i Ableton Live. Det virker, når man sætter USB ind, og der er en masse forskellige layouts, man kan arbejde ud fra.

Der er 16 pads øverst oppe i keyboardet, og ud fra dem kan du udvikle på dine melodier eller beats. De lyser op, således at du kan se, om du bruger dem eller ej.

Det er nemt at komme i gang med keyboardet. Du kan bruge alle de vigtige musikprogrammer i industrien: Ableton Live, FL Studio, Pro Tools, Reason, Cubase og Logic, uden at det går udover keyboardets måde at gemme tingene på.

Du kan medbringe keyboardet over det hele og have det i din taske. Det virker i det øjeblik, du plugger det i din laptop. Du behøver ikke strøm-kabler eller drivere.

Du vil hurtigt kunne skabe din egen lyd gennem keyboardet, som er perfekt til dig, der er på et øvet niveau. Du vil hurtigt lære systemet at kende, og det er de færreste, der ikke bliver glade for det, Novation Launchkey Mini-MK2 USB-midi-keyboard giver dem.

De fleste brugere, der har brugt Novation Launchkey Mini-MK2 USB-midi-keyboard, er tilfredse. De siger, at keyboardet har øget deres kreativitet og deres musikalske niveau. De roser, at den er så praktisk og ligetil og uden skavanker. At det er nemt at medbringe overalt, uden at det skaber problemer eller gør livet surt for dem i form af at have et tungt keyboard i tasken.

Native Instruments Komplete Kontrol M32. Et keyboard, der ikke er særlig stort, men som gør store ting ved den, der bruger det. Du kan medbringe det, hvor du vil, og det er et keyboard, der har alt, du eftersøger, når det kommer til at lave musik. Der er 32 tangenter på keyboardet, og det giver dig gode muligheder for at spille en masse lækker musik. Der hører innovativ software med i keyboardet, som øger oplevelsen. Disse tæller blandt andet Smart Play-funktionerne og en musikalsk integration, som giver dig intuitiv kontrol over alle dine instrumenter, effekter, loops og samples – direkte fra dit keyboard midi.

Der er mange brugere, der roser Native Instruments Komplete Kontrol M32 for at være kanon godt og fremme kreativiteten. De skriver, at de ofte bliver inspirerede, mens de er ude og har deres keyboard med. Hvad gør man, hvis man rammes af et kreativt indfald og har et klaver på sig? Man hiver det frem og spiller løs. Du kan pause det, du spiller. Du kan lave loops. Du kan optage. Og der er så mange funktioner ved keyboardet, som gør, at det er en stærk spiller på markedet.

Brugerne er ellevilde af begejstring. De roser keyboardet for at være af højeste kaliber og synes, det gavner dem i deres musikalske udvikling. Musikken er på et højere niveau, når man bruger Native Instruments Komplete Kontrol M32. Det skyldes de kreative udfoldelser, der automatisk kommer, når man bruger keyboardet.

Keyboardet er bedst egnet til de, der har erfaring med keyboards.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (1 Stemme)
Rating5
Det har folk sagt... Efterlad en anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Godkendt
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Efterlad en anmeldelse

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Tilføj en kommentar...