Tilbehør

Mikrofonkabler

Det er de færreste der skænker mikrofonkabler en tanke, når de skal investere i en mikrofon. Det betyder dog ikke, at kablerne ikke er vigtige. Du kan naturligvis ikke bruge din mikrofon uden kabler, og derfor er det også en god idé at overveje, hvilke kabler du skal vælge.

Du kan læse mere om mikrofonkabler her, hvis du er nybegynder og har brug for en kort instruktion til, hvordan du kommer i gang.

Hvad er et mikrofonkabel?

Mikrofonkabler er essentielle, hvis du vil have din mikrofon til at fungerer. Det er kort sagt bare et kabel, der tilsluttes din mikrofon, så lyden bliver videreført. Dette gælder både, hvis du skal optage derhjemme eller bruge mikrofonen live på en scene. Uden kabler er mikrofonen rent ud sagt ikke meget værd.

Køb de rette mikrofonkabler

Det er de færreste, som egentlig lægger meget tanke i købet af mikrofon kabler. Hvis du spørger, vil de fleste sige, at kabler bare er kabler. Alligevel har de som regel investeret i det dyreste udstyr på markedet. På trods af dette, kan du sjældent få et svar på hvorfor.

Her får du derfor nogle gode råd til, hvad du skal vægte og overveje, når du skal investere i gode mikrofon kabler. Der kan nemlig være stor forskel, og hvis du ikke har nogen erfaring, kan det være svært at vælge.

Prisen

Hvis du googler mikrofonkabler, vil du finde tilbud på en variation af kabler med priser mellem 50 kroner og 4000 kroner. Derfor er det helt naturligt at undre sig over, hvor meget et godt mikrofonkabel egentlig skal koste?

Selvom der næppe er noget komplet svar, er der nogle standard råd, der bør føre dig i den rette retning:

  • Undgå de billigste. Hvis du køber de første og billigste, du finder, vil de med al sandsynlighed gå i stykker inden for kort tid, hvis de overhovedet fungerer. Det giver dig derfor mere bøvl i sidste ende.
  • Undgå de dyreste; Medmindre du svømmer i penge. De har som regel høj kvalitet, men den smule forskel det udgør i forhold til en billigere udgave, er meget lille. Derfor er det oftest ikke det værd for den normale person.

Det er altså en god idé at finde kabler til en mellempris. Det ligger som regel mellem 200 kroner og 400 kroner. Her får du en god blanding af en favorabel pris og høj kvalitet.

2 faktorer for høj kvalitet

Det kan være svært at vide, hvad god kvalitet for et mikrofonkabel egentlig indebærer. Her er derfor 2 faktorer, du bør være opmærksom på.

  1. Strenge

Kobberlederen i mikrofonkabler består af mange fine strenge. Jo flere der er af disse strenge, jo bedre vil kvaliteten være.

  • Fordelingen

Når du ser på vridningen af de to kobberledere, er der forskel på, hvor mange vridninger der er. Her er flere vridninger lig med bedre kvalitet.

Disse to faktorer kan være med til at afgøre, hvor godt dit kabel fungerer, og hvor høj kvaliteten af det er.xlr til minijack

mikrofonkabel

mikrofon kabel

xlr kabel 4sound

xlr til jack

mikrofonkabler

xlr to jack

xlr to minijack

mikrofon ledning

xlr mini jack

Tilføj en kommentar...