Tilbehør

Multikabler

Vi anbefaler desuden denne Stagebox med XLR multikabler:

stagebox XLR multikabler


Når du ofte beskæftiger dig med en masse kabler i forbindelse med dit arbejde eller din fritidsinteresse, har du oplevet eller hørt om begrebet, kabelsuppe. Kabelsuppe er definitionen på, når alle dine kabler eller ledninger vikler sig ind i hinanden. Så er man tvunget til at stå og vikle dem fra hinanden, og det er altid et værre rod. Hvis du er træt af episoder som disse, er det helt sikkert en mulighed at investere i multikabler. Så slipper du i hvert fald kabelsuppen, og kan brugen tiden på noget lidt sjovere.

Multikabler er medvirkende til at opsætningen og nedtagningen af al slags elektronisk udstyr er langt lettere, end hvis du skulle foregå med separate kabler og ledninger. Udover at det er langt lettere, er det også pænere og mere overskueligt at kigge på. Det ser langt mere professionelt ud, at der styr på kablerne.

Hvilket multikabel skal jeg vælge?

Man kan ikke på forhånd sige, hvilket multikabel man skal vælge. Det er først og fremmest afhængigt af, hvilket udstyr det skal bruges til. Det er også vigtigt at vide, hvad behovet egentlig er. Hvis man nogle store opsætninger, hvor det kræver flere kabler, er det en fornuftig ide at anskaffe sig en eller flere multikabler. Det kommer helt an på, hvor meget udstyr det drejer sig om.

Beskrivelse af et multikabel

I det følgende afsnit vil der blive gennemgået et populært multikabel, som passer til en større opsætning.

5 pols XLR / DMX:

Med dette multikabel kan man samle 4 DMX kabler til et netværkskabel, så man undgår at skulle trække flere kabler over en længere distance. Dette kabel sikrer, at man kun skal trække et enkelt kabel. Dette multikabel er lavet med neutrik stik, og er markeret med tydeligt nummer. Multikablet fås både som 3 og 5 polet XLR stik.

Specifikationer:

Mærke: Sommer Cable

Farve: Sort

Type: XLR

Længden: 0,5

Fordele og ulemper ved multikabler:

Hvis man sammenligner et multikabel med fire separate kabler, er multikablet en mere organiseret og nydelig genstand. Det ser langt mere organiseret ud, når kablerne er samlet et sted, og når det ligger og flyder, så folk eventuelt kan falde i dem. Der er også færre forbindelser, hvilket betyder, at det er nemmere at overskue, hvordan og hvorledes alle kablerne hænger sammen.

En af ulemperne ved multikabler er, at de er langt tungere end separate kabler. Det hænger både sammen med, at det fysisk større, men også med mængden af kobber i selve kablerne. Mængden af kobber gør også, at multikablet har en dårlig hukommelse. I den her forbindelse skal hukommelse, forstås som et begreb, der betyder, at kablerne altid vil forsøge at vende tilbage til deres oprindelige form. Det gør det sværere at pakke og transportere multikabler, fordi de ikke er særlig medgørlige, når det kommer til pladsbesparelse.

Men når alt kommer til alt, er fordelen ved multikabler større en ulemperne. Det hænger især sammen med, at man kan lave et mere organiseret og professionelt set-up, når man eksempelvis er ude og spille.stagebox

multikabel

digisnaks

stage box

multikabler

digisnake

dsub 25

stagebox jack

xlr multikabel

Tilføj en kommentar...