Tilbehør

Popfilter

pop filter

Et popfilter bruges helt generelt til at få en bedre kvalitet af lydoptagelser. Det forbedrer vokalkvaliteten, da det blandt andet undertrykker udtalelser af for eksempel P’er og B’er. Derudover isolerer filtret også vokalistens åndedræt, så ikke pustelydene kommer til at påvirke lyden. Endnu en kvalitet som et popfilter har, er at det beskytter en mikrofon mod den fugt, som kan komme fra et åndedræt, når der synges eller snakkes tæt på mikrofonen. Beskyttelsen mod fugt vil forlænge levetiden af mikrofonen. Popfilteret fungerer altså ikke kun som et lydisolerende filter men også som et beskyttende filter. Er der blevet investeret i en mikrofon, så kan der lige så godt være fokus på at holde den ved lige, beskytte den så meget som muligt og stadig få den bedste kvalitet i mikrofonen frem.

Det handler om at differentiere sig på kvalitet

Popfiltre er som udgangspunkt velegnet i et optagelsesstudie, hvor der for eksempel indspilles sange, podcasts eller laves radio. Popfiltrer bruges altså ikke kun af sangere og musikere men også af dem, som ønsker en bedre lydkvalitet i deres video- og lydoptagelser generelt.

I dag benytter mange influenter sig af videooptagelser til platforme som Instagram og YouTube. Influensbranchen er en konstant voksende branche, hvor der kommer flere og flere ind, hvilket gør, at konkurrencen og følgere og seere øges. Det handler derfor som i alle andre brancher om at kunne differentiere sig fra konkurrenterne. Dette kan blandt andet gøres gennem god kvalitet af sit materiale. Har man i forvejen et godt kamera og en god ide til indhold, så kan det hele fuldendes ved en god lyd. Et popfilter er derfor en oplagt investering til at forbedre kvaliteten af sit materiale.

Forskellige filtre til forskellige behov

Der findes forskellige udgaver af popfilter. Nogle kan fås med en fleksibel og bøjelig arm, som gør, at filtret kan placeres, som det ønskes, foran mikrofonen. Nogle filtre har et dobbelt lag af stof, og muligheden for forskellige størrelser af popfiltre er der også. Derudover kan popfiltre fås på et stativ, så det kan stå frit eller med klemme på armen, så det kan sidde på et mikrofonstativ.

Der findes også filtre, som skal overtrækkes direkte på mikrofonen. Disse kaldes også for vindhætter. Muligheden for at få opfyldt individuelle behov for et popfilter kan sagtens udfyldes, da der findes en bred vifte af varianter.

En mindre investering, der gør en forskel

Ønsker du derfor en bedre kvalitet af vokaloptagelser og er færdig med at lave et hjemmelavet filter af nylonstrømper, så er et popfilter en god investering. Du vil hermed undgå optagelser med forstyrrende lyde forårsaget af vindstød eller af en vejretrækning. Når du sidder med det endelige resultat, så er der en stor og tydelig forskel på, om der er benyttet et popfilter eller ej, da den rene lyd kommer frem uden forstyrrelser ved brugen af det.

Priskategorien for popfiltre spænder bredt alt afhængig af størrelse og materiale. Der findes alternativer til gode priser, som opfylder kravende for en god lydoptagelse.Bedst i test: https://www.danguitar.dk/on-stage-asvs6gb-popfilter

Bedst til prisen: https://www.danguitar.dk/on-stage-asvs6b-popfilter-15-cm

Mest populære: https://www.danguitar.dk/record-pf-10-fine-audio-mikrofon-popfilter-stof

popfilter

pop filter

popfilter til mikrofon

røde popfilter

røde blimp

kaotica eyeball

røde ws2

mikrofon popfilter

at2020 popfilter

zoom wsu-1

røde pop filter

mikrofon med popfilter

Tilføj en kommentar...