Tilbehør

Guitar tunere og stemmer

guitar tuner og stemmer

Hvad enten du er en garvet musiker eller en nybegynder, der har kastet dig ud over musikken, er det vigtigt at have styr på, om din guitar stemmer ordentligt. Det er noget af det mest basale men uden tvivl også vigtigste for enhver musiker, der ønsker en god lyd.

En tuner er et udstyr, der måler lydens bølger i frekvenser for at gøre det nemt for dig at se, hvilken tone den spiller i. Den traditionelle udgave måler tonen for hver enkel streng, mens de nyere modeller har mulighed for at vise tonen på alle strenge samtidigt.

Den måler grundtonen A – også kaldt kammertonen – der er fastsat til at have en frekvens på 440 Hertz.

Andre former for stemmeudstyr af en mere gammeldags karakter som stemmefløjten og stemmegaflen skal bestemt ikke undervurderes, da de er super praktiske og altid virker. De kræver dog at man er lidt mere erfaren med stemningen af sit instrument, og anbefales derfor ikke til nybegyndere.

Stort udvalg af moderne udstyr

Der er efterhånden et kæmpe udvalg af guitar tunere og stemmer, og du kan danne dig et overblik over de forskellige modeller – først over de traditionelle udgaver:

  • Pedaltunere. Denne model bruger et jackstick til at få sin lyd igennem, og kan styres ved hjælp af din fod. Da den er meget diskret og har en unik mulighed for at mute signalet, mens du stemmer din guitar, bliver den typisk anvendt under livekoncerter. Denne tuner kan derfor klart anbefales til dig, der ønsker at spille live foran et publikum og samtidig vil undgå, at de skal lægge øre til det praktiske arbejde med din guitar.
  • Clip-on-tuneren. Denne model er mere traditionel og sættes fast på guitarens hoved, hvor den opfanger lyden. Den får strøm gennem et lithiumbatteri og er derfor nem at have med på farten. Du kan lade den sidde på guitaren permanent. Den anbefales til dig, der er nybegynder eller som udelukkende øver hjemme eller foran et mindre publikum.  

Traditionelt udstyr

Andet stemmeudstyr:

  • Stemmefløjte. Dette udstyr indeholder en tone for hver streng. Den er nemt at have med på farten, da den ikke skal sættes til.
  • Stemmegaffel. Dette udstyr består af et skaft med to stænger sat på en resonansæske, og kan virke som en noget mere gammeldags model sammenlignet med de moderne tunere. Ikke desto mindre kan den på samme måde måle lydens frekvenser. Den påvirkes stort set ikke af temperaturforskelle og kan derfor anvendes overalt.

Det handler om at vælge lige præcis det udstyr, der passer til dig og dit behov. Du skal se din tuner som en vigtig investering, da I skal følges ad under alle dine øvelsestimer og koncerter. Dens vigtigste funktion er først og fremmest at formå at stemme din guitar nemt og hurtigt, så du altid er klar til at spille. Derfor skal du se den som din bedste ven og samarbejdspartner, der vil være din medhjælper fremover.

Hos rytmen.dk kan du blandt vores store produktsortiment finde præcis den tuner eller stemmer, der passer til dig.


guitar stemmer
guitar tuner
clip on tuner
digital guitar tuner
stemme guitar
guitarstemmer

Bedst i test: https://www.danguitar.dk/fender-bullet-tuner-klemme-tuner

Mest populære: https://www.danguitar.dk/joyo-jt-01-klemme-tune

Bedst til prisen: https://www.danguitar.dk/musedo-t-26-klemme-tuner

Trådløs guitar stemmer: https://www.danguitar.dk/musedo-mt-60-tuner-metronom

Tilføj en kommentar...