Tilbehør

Stativer og beslag


Når du laver musik, er det naturligvis vigtigt for dig, at denne musik bliver leveret til publikum så godt som muligt. Enhver guitarist går helt sikkert op i at få den bedste guitar, pianisten går op i at finde det bedste klaver, og lydteknikeren vil have det bedste PA system.

Der er ingen tvivl om, at den bedste musik kræver det bedste udstyr, og netop derfor er vi villige til at bruge mange penge på vores set-up. En ting, vi dog ikke må glemme, når vi spiller for et live publikum, er, at selv de bedste højttalere præsterer under evne uden de rette stativer og beslag, og selv det smarteste udstyr kan gå i stykker, hvis vi ikke passer på det. Derfor skal vi have noget, der kan holde ordentligt på det.

Stativer og beslag til højttalere

Uden gode stativer og beslag vil dine højttalere skabe vibrationer, som, hvis de står på gulvet, vil løbe igennem lokalet og give uhensigtsmæssig støj. Og hvis der er noget, vi alle kan blive enige om, er det, at støj kan ødelægge enhver koncert. Uanset om du er på farten eller leder efter noget til en fast installation, er stativer og beslag en vigtig investering, som ikke må overses af nogen musiker med respekt for sig selv.

Beslag er velegnede til faste installationer, da de giver dig mulighed for at hænge dine højttalere i væggen eller loftet for på den måde at opnå den bedste lyd i lokalet. Når du vælger beslag, skal du blot tjekke, at de kan holde på vægten af dine højttalere, så du er sikker på, at de sidder helt fast.

Når du bruger stativer, er det vigtigt, at de er tunge nok og står helt fast i gulvet, så de ikke skaber unødige vibrationer og derved støj. I faste installationer kan de boltes fast i gulvet. Her er det dog vigtigt at tage højde for hvilken slags gulv, der er tale om. Hvis det for eksempel er trægulv, kan det være en god idé at bruge gummi mellem stativet og gulvet, da trægulv nemmere vibrerer end betongulv eller gulvtæpper. Når du rejser rundt, kan du vægte dit stativ i bunden og på den måde opnå mere sikkerhed.  

Stativer til instrumenter

Når vi investerer i et instrument, er det ofte efter grundige overvejelser, at vi, ud fra bedste evne, lander på en model, som vi tror, bedst møder vores behov. For vores instrumenter er vigtige for os musikere, og skal være med os længe. Derfor er det vigtigt at vise dem lidt kærlighed.

Når vi spiller, er der meget andet at tænke på, end om vores instrumenter står fast. De skal selvfølgelig kunne holde til en del, men vi må også tage os godt af dem. Hvis du vil tage dig ordentligt af dit instrument, bør du altså finde et godt stativ til det, så du aldrig skal frygte, at det pludseligt skulle falde og gå i stykker. Så kan du spille løs med ro i sindet.

Tilføj en kommentar...