Tilbehør

Keyboard stativ

Marshall acton II BT Black

Har du et keyboard? Så er det bestemt ikke nogen dårlig ide, at du også anskaffer dig et keyboardstativ. Med et stativ til dit keyboard har du mange flere muligheder. Du har mulighed for både at spille stående og siddende, og du kan spille næsten hvor som helst. De fleste keyboardstativer kan nemt klappes sammen, så de kan komme til at fylde ganske lidt, og så er mange af dem også utroligt lette. Det gør, at keyboardstativer er super nemme at have med sig og transportere fra sted til sted. Desuden ligger langt de fleste keyboardstativer i en rigtig fornuftig prisklasse. Der er bestemt mulighed for at finde nogle rigtig billige stativer, som samtidig er i god kvalitet. Der findes mange forskellige keyboardstativer, og der er derfor en række ting, du bør overveje inden du anskaffer dig et. Først og fremmest er det naturligvis vigtigt at stativet passer til dit keyboard både i højde drøjde og vægt. Men du bør også overveje, hvor meget støtte dit keyboard behøver, samt hvordan og af hvem stativet skal bruges. Stativer findes i mange forskellige design, så det er helt sikkert muligt at finde ét, der passer lige præcis til din smag. Det er desuden vigtigt at nævne, at et keyboardstativ kan bruges til alle mulige forskellige ting f.eks. DJ-udstyr.

X-stativ

Rigtig mange forhandlere sælger de såkaldte x-stativer eller kryds-stativer. Disse er det mest almindelige keyboardstativer, og de kan fås ved stort set alle musikforhandlere. X-stativer er meget populære, da de foruden deres enkle design også er rigtig nemme at klappe samme, så de næsten ingenting fylder. X-stativer fås både med et enkelt kryds og med dobbelt kryds. Enkelt kryds kan sagtens fungere rigtig godt til mange normale keyboards. Har du et tungere keyboard, eller ønsker du at bruge stativet til noget tungere end et keyboard, kan et x-stativ med dobbelt kryds være værd at tage et kig på. Et stativ med dobbelt kryds giver mere stabilitet og står mere stabilt plantet på gulvet.

Stativ med eller uden platform

Der findes både stativer med og uden platform. Stativer uden platform er ofte de før nævnte x-stativer, hvor keyboardet støttes af to arme og to ben, alt efter om stativet er med dobbeltkryds eller enkeltkryds. På trods af disse stativers simple look giver de stadig en god støtte til dit keyboard. Desuden er de ofte lette at klappe sammen, hvis det ønskes.

Stativer med platform har en platform foroven, hvor keyboardet kan ligge. Stativer med platform er derfor mere stabile og giver en bedre støtte til dit keyboard. Hvis du udelukkende skal have stativet stående derhjemme, er det i de fleste tilfælde ikke nødvendigt at investere i et stativ med platform. Et stativ med platform kan bedre betale sig, hvis du skal have stativet med på en scene eller i et studie. Rigtig mange stativer med platform er også nemme at klappe sammen, så de ikke fylder ret meget.

Højden på dit stativ

Langt de fleste stativer har mulighed for at kunne justeres i højden. Dette er en klar fordel, hvis du ønsker både at kunne spille stående og siddende. Desuden gør et justerbart stativ, at flere personer kan gøre brug af det samme stativ. Vær dog opmærksom på at mange stativer kun kan justeres indenfor bestemte intervaller. F.eks. 59-99 cm eller 70-79 cm. Tænk derfor over hvor lavt du ønsker, at dit stativ skal kunne blive, og hvor højt du ønsker, at det skal kunne blive. Hvis børn også skal kunne benytte sig af stativet, skal det naturligvis kunne blive lavere, end hvis stativet kun skal bruges af voksne.

Vægtbelastning

Overvej hvor meget vægt dit stativ skal kunne holde til. Mange almindelige keyboards vejer i dag ikke ret meget, da mange ser det som en fordel at have et let keyboard, som er nemt at have med sig. Dog kan nogle keyboards også være rigtig tunge. Eksempelvis kan et 88-tangenters keyboard godt komme op og veje omkring de 80 kg. Det er langt fra alle stativer, der kan holde til en så stor vægtbelastning. Har du et tungt keyboard, skal du altså være ekstra opmærksom på, hvilket stativ du får med hjem. Men der er altså stadig rigtig gode muligheder for at finde stativer til de lidt tungere keyboards.

Stativer med plads til mere end et keyboard

Ønsker du at blive endnu mere avanceret, er det også muligt at få keyboardstativer med plads til to eller flere keyboards. På flere af disse stativer er det muligt at vinkle et af lagende så et eller flere af de påsatte keyboards står skrå. Du kan også købe en stativ-overdel, som kan påmonteres dit keyboardstativ. På den måde kan du gøre det stativ, du har i forvejen til et dobbeltstativ med plads til flere keyboards. Tænk dog over at stativ og stativ-overdel skal passe sammen. Har du tænkt dig at købe et keyboardstativ med plads til flere keyboards og det også vigtigt at være opmærksom på vægtbelastningen. Mange stativer med plads til flere keyboards kan holde til forskellige vægtbelastninger i de forskellige lag af stativet. Ofte kan nederste lag eksempelvis holde til mere vægt end de øverste. Tænk over dine keyboards vægt inden du køber dit dobbeltstativ og sørg for at placere dine keyboards i de lag, som er beregnet til dem. Ligesom med de andre typer af keyboardstativer kan mange dobbeltstativer også klappes sammen, så de ikke fylder specielt meget.

Keyboardstativ som dj-pult

Keyboardstativer kan bruges til meget andet end bare keyboards. Rigtig mange DJs bruger keyboardstativer til deres udstyr. Her kan et stativ med platform ofte være at foretrække, da udstyret kan stå mere stabilt på dette. Tænk også over hvor meget vægtbelastning stativet kan tage, før du bruger det sammen med dit udstyr. Men keyboardstativer kan bruges til mange forskellige ting. Mange benytter sig af keyboardstativer på scenen, hvor de kan være behjælpelige til at holde diverse instrumenter eller udstyr. Generelt kan keyboardstativer være gode at have i alle situationer, hvor man ønsker at få noget bragt op i højden.1500

keyboard stativ

keyboardstativ

klaver stativ

klaverstativ

keyboardstativ 4sound

yamaha l85

Keyboard med stativ

pianohjul

4sound keyboardstativ

yamaha p45stativ

stativ til keyboard

Tilføj en kommentar...